Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ οι Μεταλλεργάτες Φωκίδας: «Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τη δουλειά και τα σπίτια μας» ...

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ 

και ΒΟΗΘΟΙ τους 

Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»

 


  «Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τη δουλειά και τα σπίτια μας» 

 

   Αυτή η εκφρασμένη άποψη των εργατών της ΛΑΡΚΟ, απέναντι στα μυξοκλάματα, τα ύπουλα χτυπήματα, το αλισβερίσι και την εθελοδουλία των κυβερνητικών-εργοδοτικών «συνδικαλιστών», είναι η μόνη πραγματικά αντρίκια πράξη, η παλικαρίσια θέση εργατών, ως συνέχιση των πολύχρονων διαχρονικών αγώνων στη ΛΑΡΚΟ.

 

                                      Κ Ρ Α Τ Α Τ Ε   Γ Ε Ρ Α   Α Δ Ε Ρ Φ Ι Α

 

     Εμείς, οι συνάδελφοί σας από τα μεταλλεία στη Φωκίδα θα είμαστε κοντά σας. Θα σας στηρίξουμε στους αγώνες σας. Θεωρούμε ότι ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας. Είναι αγώνας για το σύνολο των εργατών όχι μόνο της Στερεάς Ελλάδας αλλά ολόκληρης της χώρας.

  Δεν νοείτε κανένας εργάτης, κανένας νοήμων πολίτης αυτής της χώρας να δεχθεί το ξεχαρβάλωμα μιας ολόκληρης περιοχής επειδή το επιτάσσει το κεφάλαιο.

  Δεν  μπορεί μια τέτοιου μεγέθους επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, για την  άμυνα της χώρας, με την παραγωγή νικελίου και χάλυβα και μιας σειράς άλλων καινοτόμων σύγχρονων προϊόντων, που θα μπορούσαν να κάνουν επαρκεί τη χώρα μας σε αυτά αλλά και με εξαγωγές στα πέρατα του κόσμου, να κλείνει (προσωρινά) ώστε να πουληθεί με το μικρότερο τίμημα στα κοράκια, στα αρπακτικά, στους γύπες, που στη γλώσσα των γιάπηδων που κάθονται στα υπουργικά έδρανα της βουλής αποκαλούνται «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ».

  Όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια έδειχναν αλλά και συνεχίζουν να δείχνουν την ευαρέσκειά τους απέναντι σε τέτοιου είδους «επενδυτές» οδηγώντας τη χώρα στην άμεση αλλά και έμμεση εξάρτησή της από τους μονοπωλιακούς ομίλους. 

 

  Συνάδελφοι της ΛΑΡΚΟ

 

  Η συνολική πείρα που βγαίνει από τον 29 μηνών αγώνα σας είναι κατάκτηση για κάθε σωματείο, για κάθε εργάτη, για να μην το βάλει ποτέ κάτω, για να βλέπει διέξοδο και να συμμετέχει ο ίδιος στην κατεύθυνση ανατροπής εκείνων των πολιτικών που θέλουν τους εργοδότες να ασκούν την πολιτική τους και σε κεντρικό ακόμα επίπεδο.

  Πείρα επίσης για να μπορεί ο κάθε εργάτης να αντιλαμβάνεται ποιος είναι μαζί του και ποιος απέναντί του (ακόμη και αν ως λύκοι φοράνε την προβιά του αρνιού).

 

Για το Σωματείο Μηχανοτεχνίτες και Βοηθοί τους Νομού Φωκίδας 

 «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ»

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Κούκος Χρήστος                                                                      Φωστιέρης    Εμμανουήλ

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου