Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΟΣΕΣ ΚΛΟΠΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕ ΤΑΓΚΑΛΗ;; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ;... Νίκος Δρόλαπας: Ποίοι «Αθωώνουν» Ευθυνόμενους στο Γηροκομείο Άμφισσας;...

Ποίοι Εμποδίζουν τους Καταλογισμούς Ζημιών;

  Ποίοι «Αθωώνουν» Ευθυνόμενους;;; 

                                                                                                        

 Του Νίκου Δρόλαπα 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην Ελλάδα, όταν θέλεις να εξαφανίσεις ένα πρόβλημα, συγκρότησε μια επιτροπή να το…μελετήσει!


     Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και όταν έχεις μία θεσμοθετημένη επιτροπή για να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και δέχεται επιρροές, ή ακόμη χειρότερα και εντολές, από πρόσωπα της εξουσίας, που και αυτά, υποτίθεται, εργάζονται…σκληρά – όπως συχνά …τονίζουν-,   για το δημόσιο συμφέρον.

     Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Ίδρυμα του Γηροκομείου Άμφισσας και την τεράστια περιουσία του.  Η Άμφισσα, από δεύτερη πόλη στην Ελλάδα μετά τα Ιωάννινα σε αριθμό και αξία Κληροδοτημάτων, κατέληξε …σχεδόν τελευταία.

     Αφού διέλυσαν το Γηροκομείο, το καταχρέωσαν,  το έκλεισαν πετώντας τους γέροντες στο δρόμο, εξανεμίζοντας τη περιουσία του, η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, στα οποία, οι Διαχειριστικές Επιτροπές, δεν τολμούν καν να αναφερθούν.

     Επειδή το ζήτημα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις, συστήθηκε Επιτροπή για την διενέργεια Δημοσιονομικού Ελέγχου, χωρίς να της δοθεί εντολή έρευνας για τα περιουσιακά στοιχεία που χάθηκαν.

     Με το περιορισμένο αυτό  Πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικού Ελέγχου με αριθμό  2/92454, lΔΕΕΕ/30-11-2016, το οποίο  ολοκληρώθηκε το έτος 2016, καταλογίζονται,  για τις προξενηθείσες ζημίες, ποσό δύο εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα οκτώ  χιλιάδων… ευρώ ( 2.258.657,04 € ) εις βάρος των Μελών των Διαχειριστικών Επιτροπών του Κοινωφελούς  Ιδρύματος «Στάλλειο – Γάτειο Γηροκομείο και Χρονίων Παθήσεων»  Άμφισσας.  

     Από το έτος 2016 και για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών το Πόρισμα παρέμενε στο συρτάρι του πρώην Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.  Από το έτος 2019 μέχρι σήμερα το αρμόδιο Συμβούλιο Δημοσίων–Κοινωφελών Περιουσιών (της εν λόγω  Αποκεντρωμένης Διοίκησης), στο οποίο προεδρεύει νομικός σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναβάλει συνεχώς τη λήψη απόφασης Καταλογισμού των ζημιών εις βάρος των εμπλεκομένων προσώπων, εξαιρώντας μόνο, από τις ευθύνες του, τον τ. Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής (Δ.Ε.) και προηγούμενο Δήμαρχο Δελφών, αν και κατά το Πόρισμα, προήλθε σε διαπιστωμένες και ενέργειες, αλλά  και παραλείψεις (σελ. 43 και 48) και του αποδόθηκαν ευθύνες, όπως και σε όλα Μέλη των Δ.Ε. του Ιδρύματος.

     ΠΟΙΟΣ λοιπόν παρενέβη στο.. αδέκαστο Συμβούλιο και χάρισε στον προηγούμενο Δήμαρχο την πολύ περίεργη απαλλαγή (;;) από τις διαγνωσμένες ευθύνες του;

    Μήπως ο συμπράττων πολιτικά μαζί του Βουλευτής Φωκίδας, ο μόνος που έχει τον πολιτικό τρόπο να «επιτύχει», ή και  να γνωρίζει μια τέτοια ανατροπή, μπορεί να διαφωτίσει τους συμπολίτες μας;;;

     Και εκεί που η τοπική κοινωνία κοχλάζει αναμένοντας από τη Λάρισα την απόφαση του Συμβουλίου Κοινωφελών περιουσιών, έρχεται η 4η (;) κλοπή των εγκαταστάσεων του Γηροκομείου, που προκάλεσε μία προσχηματική ανακοίνωση του νυν Δημάρχου Δελφών και μία επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, από αυτές, που επέρχεται το αντίθετο από το φαινομενικά ζητούμενο, αφού, όχι μόνο παραβλέπει το ζήτημα των Καταλογισμών των ζημιών, αλλά, αναφέρεται και σε γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωφελών Περιουσιών του Ιουλίου 2020, ως το όλο θέμα να έχει κλείσει.

     Με την έμμεση επιδίωξή του να κλείσει πριν την ώρα του το θέμα των Καταλογισμών, προσφέρει τις… καλές του υπηρεσίες και προς τον ομόσταυλό του νομάρχη Φωκίδας, ο οποίος, μαζί με τον προηγούμενο Δήμαρχο δεν είχαν τη πολιτική ευθιξία να παραιτηθούν από τα αξιώματα που φέρουν, ακόμη.

     Βέβαια, ο κ. Δήμαρχος Δελφών, δεν παρέλειψε να γνωστοποιήσει το θέμα σε όσους αιρετούς το αγνοούσαν, ή ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί με αυτό, αν και φέρουν αξιώματα, που, απ΄ότι φαίνεται, αποτελούν το κυρίαρχο ενδιαφέρον τους….

 

  * Εκτιμούμε ότι πριν από τις απαντήσεις στο εξαιρετικό άρθρο του κ. Δρόλαπα οφείλουν οι αρχές να κοινοποιήσουν τα στοιχεία: Πόσες φορές παραβιάστηκε και εκλάπη το Γηροκομείο από του σφραγίσματος; 

Καταγράφονται φυσικά από τις αρχές, δεν είναι ΕΤΣΙ;; 

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΪΤ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διότι είναι ερώτηση προς τον δήμαρχο... νομίζω δεν θέλει ιδιαίτερη ευφυία να το αντιληφθείς!

      Διαγραφή