Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Υγιειονομικοί Φωκίδας: για την κατάσταση του Νοσοκομείου Άμφισσας, ξαφνικά, φταίει το εμβόλιο;; εμείς δεν διεκδικούμε υπουργιλίκια και θέσεις, αγωνιζόμαστε για τους ασθενείς. Θα κάνετε κάτι ή θα μιλάτε με πολιτικά σκονάκια;;…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ & Κ.Υ 

 


  Αγαπητοί συμπολίτες του νομού Φωκίδας,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας γνωρίσουμε τα ακριβή προβλήματα του Γ.Ν Άμφισσας.

Στους πολιτικούς ηγέτες, διοικητές και λοιπούς παρατρεχάμενους  που απευθυνθήκαμε, λάβαμε την απάντηση ότι  όλα λειτουργούν καλά, είμαστε σε τροχιά ανάκαμψης  και ότι όλο το πρόβλημα δημιουργείται από τους αρνητές  συνδικαλιστές που στηρίζουν μη εμβολιασμένους συναδέλφους τους.

Τουλάχιστον έτσι προσπαθούν να σας πείσουν. Τόσες  μέρες δεν εμφανίζονται πουθενά, δεν αντιδρούν σε κανένα στοιχείο από αυτά που παραθέσαμε όσον αφορά  τα λειτουργικά προβλήματα, όταν είπαμε  ότι κινδυνεύουν ζωές  και βγήκαν όλοι μαζικά, με παρόμοια ανακοίνωση, σαν το μαθητικό σκονάκι,  να μιλήσουν όταν δυστυχώς  χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και εκτέθηκαν. Όσο πιο πολύ προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός , τόσο τα γεγονότα τους διαψεύδουν, αφού την ίδια μέρα επείγον περιστατικό διακομίστηκε, εξαιτίας έλλειψης καρδιολόγου και αναισθησιολόγου, τους οποίους η κυβερνητική επιλογή έθεσε σε αναστολή.

 Αγαπητοί συμπολίτες μας, 

  είμαστε εμβολιασμένοι και πολύ νωρίς συνειδητά, κατά 95% και σε πανελλαδικό και σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε αυτοί που ως λαό με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, σας προτρέψαμε να εμβολιαστείτε και να προστατευθείτε από ένα δύσκολο  με πρωτόγνωρη συμπεριφορά και μεγάλη θνησιμότητα ιό. Και σας προτρέπουμε ακόμη, αν και όσοι θέλετε να το κάνετε. Το ίδιο απλώς ζητούμε και για τους υγειονομικούς συναδέλφους μας. Να μην υποχρεωθούν από την στιγμή που τηρούν τα μέτρα και δεν κινδυνεύουν ούτε σας θέτουν σε κίνδυνο. Εξάλλου πολλοί από σας νοσήσατε και εμβολιασμένοι και εμείς επίσης. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας.

Αυτό που θέλουμε να σας πούμε είναι ότι με πρόσχημα το εμβόλιο θα ανακατέψουν την δημόσια υγεία με την ιδιωτική, ήδη υπάρχουν οι ιδιώτες σε τμήματα όπως τα μαγειρεία, η καθαριότητα και η φύλαξη, ενώ σειρά έχουν ενδεχομένως τα εργαστηριακά τμήματα, στα οποία σκέφτονται να υπάρξουν συμβάσεις με ιδιώτες.

Ποτέ δεν είπαμε ότι οι συνάδελφοι μας γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έκαναν το αυτονόητο και δεν περιέθαλψαν τους πολίτες που το χρειάστηκαν, αντίθετα μάλιστα είμαστε οι πρώτοι που εξάρουμε την φιλότιμη προσπάθεια όλων για να  μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και  ταλαιπωρηθεί ο κόσμος. Αυτό που λέμε είναι ότι όταν δεν υπάρχει ο ειδικός γιατρός προκύπτουν όλα τα παραπάνω και ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν άνθρωποι, αλλιώς η ιατρική δεν θα είχε ειδικότητες.

Τα περίφημα πρωτόκολλα αναζωογόνησης  στα οποία δεν χρειάζεται ο ειδικός καρδιολόγος τα ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα. Αλλά εμείς τέτοια ομάδα ανάνηψης δεν έχουμε, για αυτό ακριβώς φωνάζουμε. Εμείς σε καθεστώς καρδιακής ανακοπής καλούμε τον εφημερεύοντα καρδιολόγο, αναισθησιολόγο κλπ.

Όταν λέμε ότι έχουμε δύο μόνιμους παθολόγους και μια θέση σε απόσπαση, δεν εννοούμε ότι  δεν νοσηλεύονται περιστατικά, αλλά ότι δεν καλύπτονται όσοι νοσηλεύονται από ειδικό παθολόγο κάθε μέρα και τις 30 ημέρες του μήνα. Και σαφώς όταν προκύπτουν σοβαρά περιστατικά στα επείγοντα και χρειάζονται παθολόγο, απλώς διακομίζονται. Αν δεν υπάρχει κάθε μέρα ακτινολόγος, δεν γίνεται να υπάρξει και σαφής διάγνωση στα ίδια περιστατικά. Όταν δε τα περιστατικά  είναι καρδιολογικά και δεν αντιμετωπισθούν με τα ειδικά πρωτόκολλα θα κινδυνέψουν.  Το ίδιο αν δεν υπάρχει καθημερινά παιδίατρος, νεφρολόγος,  πόσο μάλλον αναισθησιολόγος.

Και αντί να απαντήσουν σε όλα αυτά, αντί να αντικαταστήσουν ως όφειλαν τους γιατρούς τόσο βασικών ειδικοτήτων που βγήκαν σε αναστολή,  μας κουνάνε το δάκτυλο και ρίχνουν  τις ευθύνες στους ίδιους. Όταν δεν υπήρχε υποχρεωτικότητα και έστελναν τους αναισθησιολόγους στο Γ.Ν. Λαμίας και άφηναν ακάλυπτο το νοσοκομείο μας, το εμβόλιο  έφταιγε;

Ποιόν κοροϊδεύουν;

  Όταν για όλα τα παραπάνω έχουν την καραμέλα του οργανογράμματος και αλλάζουν οι κυβερνήσεις και κάθε προσπάθεια πέφτει στο κενό, επειδή οι ελλείψεις είναι αρκετές και κοστίζουν, άρα απορρίπτεται ο οργανισμός, το εμβόλιο φταίει;

Όταν ακόμη και το κτίριο δεν συντηρείται για χρόνια τώρα, το εμβόλιο φταίει;

Όταν χρόνια τώρα δουλεύεις με έλλειψη αρκετών θέσεων προσωπικού, ακόμη και με τον παρόντα οργανισμό, θα σου λύσουν το πρόβλημα οι 30 επικουρικοί συνάδελφοι;

Όταν χρόνια τώρα όλοι αφήνουν ένα δευτεροβάθμιας περίθαλψης νοσοκομείο να υποβαθμίζεται σε δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τι φταίει;

Εμείς κανένα συμφέρον δεν έχουμε άλλο παρά να πούμε την αλήθεια. Εργαζόμαστε στο νοσοκομείο, ανήκουμε στους χαμηλόμισθους δεν διεκδικούμε  διευθυντικές θέσεις, βουλευτιλίκια, υπουργιλίκια δεν είμαστε φερέφωνα καμίας κυβέρνησης και το έχουμε αποδείξει. 

 Στην θέση του καθενός από σας, μπορεί να είμαστε εμείς ή μέλος της οικογένειάς μας, άνθρωποι είμαστε και εμείς και μπορεί να ασθενήσουμε.

Και σταματάμε εδώ!!! Όχι τον αγώνα αλλά το δημόσιο διάλογο, γιατί είμαστε και αξιοπρεπείς. Αποφασίστε εσείς τι δομή υγείας θέλετε. Νοσοκομείο ή διαμετακομιστικό κέντρο; Να ζείτε με ασφάλεια ή να κινδυνεύετε;

Εμείς είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας ακούσουμε και να συναγωνιστούμε. Όσοι ενστερνίζεστε τα παραπάνω, ακολουθείστε και στηρίξτε μέσα από την αυτοδιοίκηση, τους συλλόγους σας ή όπου ανήκει ο καθένας σας, τις εκδηλώσεις και τις ενημερώσεις που κάνουμε.

Όσο  για τους συναδέλφους μας, είναι χρέος μας να τους στηρίζουμε, επειδή όπως απάντησε σύσσωμη η πολιτειακή ηγεσία και η διοίκηση σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Και σε μας άξιοι και ικανοί συνάδελφοι που τιμούν  το ρόλο τους στην προσφορά της δημόσιας υγείας, δεν μας περισσεύουν και δεν τους διαχωρίζουμε σε εμβολιασμένους και μη.

Ευχαριστούμε για την προσοχή και επιζητούμε μόνο μια ασφαλή δευτεροβάθμια μονάδα υγείας.

                                                           

                            ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου