Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση Ταγκαλή για το ΤΕΙ Άμφισσας...



"Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας-Παράρτημα Άμφισσας"



Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ Εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις συνεχόμενες εξελίξεις, σχετικά με την τύχη του μοναδικού για το Δήμο Δελφών, τμήματος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας-παράρτημα Άμφισσας. Η πρόταση κατάργησής του πυροδότησε σενάρια για την επόμενη ημέρα. Ο αρχικός σχεδιασμός για αντικατάστασή του με Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης, κατόπιν σφοδρών πιέσεων όλων μας, έδωσε τη θέση του στην ανακοίνωση από τον βουλευτή του Νομού μας δύο νέων τμημάτων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, παραρτήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ενός Ι.Ε.Κ., τα οποία και συμπεριλήφθησαν στη διαβούλευση.

Σήμερα, μία ακόμη αλλαγή, δυστυχώς αρνητική, έρχεται να προστεθεί με την κατάργηση του ενός από τα δύο τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. Η εμφανής έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από το Υπουργείο Παιδείας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, για την εξομοίωση Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι.,   για την ομαλή μετάβαση των φοιτητών,  για την ίδρυση του νέου τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, για την ίδρυση του  Ι.Ε.Κ., για τη στελέχωση και λειτουργική τους βιωσιμότητα.

Η ανησυχία στους φοιτητές είναι εμφανής, οι οποίοι έχουν βιώσει την ελλιπή στελέχωση και τις συνεχόμενες αλλαγές, αφού κάτω από αυτές τις συνθήκες το μέλλον τους προμηνύεται αβέβαιο.

Η ανησυχία στους κατοίκους της Άμφισσας είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού θα πληγεί πνευματικά και κυρίως οικονομικά.

Η, με αυτό τον τρόπο, αντιμετώπιση της Παιδείας δεν συμβάλει στη βελτίωση του ήδη καταπονημένου εκπαιδευτικού μας συστήματος, αντιθέτως ενισχύει την αναξιοπιστία του με εμφανή τα αποτελέσματα στην αγορά εργασίας και την παραγωγική διαδικασία.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις με γνώμονα το συμφέρον και μόνο του Δήμου μας. Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας να πάρει θέση στα προβλήματα που δημιουργούνται, να επανεξετάσει τις αλλαγές και να διατηρήσει τα αρχικώς εξαγγελθέντα και εισηγμένα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής δύο τμήματα.



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΓΚΑΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου