Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Παρουσία της Αρβελέρ «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» έκοψαν την πίτα τους στο Μουσείο της Ακρόπολης...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
 “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ” 

  «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» συναντήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. 
 Η φετινή συνάντηση έγινε στους ιδιαίτερα φιλόξενους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης. 
 Ο Πρόεδρος του Μουσείου καθηγητής κ. Δημήτρης Παντερμαλής χαιρέτισε τα μέλη στο Αμφιθέατρο του Μουσείου και προέβη σε σύντομη εισήγηση σχετικά με την περιοδική έκθεση με θέμα «Από την απαγορευμένη πόλη αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong». 

   Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση των μελών στην έκθεση και δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να θαυμάσουν αριστουργήματα της κινεζικής τέχνης του 18ου αιώνα, αλλά και να εκτιμήσουν εκ του σύνεγγυς ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πτυχές του κινεζικού πολιτισμού. 

  Μετά την ξενάγηση η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου καλωσόρισε, στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου του Μουσείου της Ακρόπολης, τους παρευρισκομένους, μέλη και φίλους του Συλλόγου, τους ευχαρίστησε για τη συνεχή υποστήριξή τους προς τον Σύλλογο και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά. 

  Ευχαρίστησε ξεχωριστά την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Πρύτανη κυρία Ελένη Αρβελέρ για την εκεί παρουσία της και τον Πρόεδρο του Μουσείου καθηγητή κ. Παντερμαλή για τη συνεργασία με τον Σύλλογο και τη φιλοξενία της εκδήλωσης.
  Ακολούθησε η κοπή της πίττας, κληρώθηκαν λαχειοφόροι λαχνοί και η εκδήλωση, στην οποίαν παρευρέθηκαν προσωπικότητες από τον πνευματικό, πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο, έλαβε τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου