Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Δρόσος Παρασκευάς: υπάρχει συνεννόηση φορέων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στην Φωκίδα;;... Είμαστε ο μοναδικός Νομός χωρίς ηλεκτροδότηση της Ε.Ο. Άμφισσας - Λαμίας!... θα ζητήσω εξηγήσεις για τον θάνατο στο καταφύγιο της Οίτης!...


                        



«Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε»…
Πιραντέλλο







  
  Στην Ε.Ο. Άμφισσας – Λαμίας  και συγκεκριμένα στον κόμβο του Περιφερειακού Άμφισσας, ο οποίος μάλιστα τελεί σε … συσκότιση εδώ και καιρό με εξαίρεση τον κεντρικό φανό στην νότια είσοδο της πόλης που αναβοσβήνει σαν ντισκομπάλα  της δεκαετίας του ’60,  παρατηρήθηκε  συγκέντρωση οχημάτων κυρίως διεθνών μεταφορών αλλά και πολλών ΙΧ ταξιδιωτών που δεν διέθεταν αλυσίδες μετά την ανακοίνωση των υπηρεσιών σας  ότι  το δίκτυο της Φωκίδας είναι ανοικτό και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. 

  Αντίθετα η  Δ/νση Αστυνομίας Φωκίδας απαγόρευσε την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν πολλά οχήματα και να ταλαιπωρηθούν πολίτες και οδηγοί διεθνών προορισμών, οι οποίοι ενώ υπήρχε δελτίο ελευθέρας  διέλευσης έβρισκαν το Εθνικό δίκτυο κλειστό!

    Θα ήθελα να ενημερωθώ ως Περιφερειακός Σύμβουλος  ποιος εκ των δύο φορέων είχε δίκιο και  εάν είναι υποχρέωση των φορέων να συντονίζονται μεταξύ τους για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς επίσης και για την ευθύνη των ανακοινώσεων επικρατουσών συνθηκών αλλά και για την αντιμετώπιση της δυσφήμισης της περιοχής και των υπηρεσιών της.
   Σε αυτό το σημείο ζητώ να ενημερωθώ αρμοδίως  για ποιο λόγο η Φωκίδα είναι η μόνη περιοχή που στερείται φωτεινής σήμανσης, η οποία υπήρχε προ δεκαετιών, με την ένδειξη της προσοχής και της προειδοποίησης για παγετό, αλυσίδες, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλπ ώστε ο διερχόμενος να μην έχει ανάγκη τον κάθε καρεκλοκένταυρο κάθε φορέα.

  Επίσης, ζητώ προσωπικά μία μεγάλη συγγνώμη από τους οδηγούς κυρίως των διεθνών μεταφορών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν στην Άμφισσα,  σε ό,τι μου αναλογεί…
   
 Τέλος,  επιθυμώ να εκφράσω  τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας που έχασε την ζωή του αβοήθητος  κοντά  στο καταφύγιο  της Οίτης ενώ το εκχιονιστικό δεν είχε εξουσιοδότηση να ανοίξει τον δρόμο  και προτίθεμαι να αναζητήσω εξηγήσεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

  Σας επισυνάπτω δημόσια επιστολή μου για τον ηλεκτροφωτισμό της Ε.Ο. που στερείται μόνο η Φωκίδα! Σκοπεύετε να κάνετε κάτι επ’  αυτού;


Με εκτίμηση

Δρόσος Παρασκευάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας






·         ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ: 

 
Δ Η Μ Ο Σ Ι Α   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
Προς κάθε αρμόδιο Περιφερειακό φορέα

Του Δρόσου Παρασκευά
Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


 ΘΕΜΑ: «Ηλεκτροφωτισμός  Εθνικής Οδού Θερμοπυλών – Αντιρρίου στα όρια του Νομού Φωκίδας»

Κύριοι, 

  Όπως γνωρίζετε, είναι εκ της νομοθεσίας υποχρεωτικός  ο ηλεκτροφωτισμός στις Εθνικές οδούς και αρτηρίες. Κυρίως σε κεντρικούς άξονες όπου εκτελούνται διεθνείς οδικές μεταφορές  και λόγω αναγλύφου χαρακτηρίζονται από τροχαία συμπτωματολογία, η συσκότιση είναι απαγορευτική!
  
  Δυστυχώς  όμως, τα συστήματα φωτισμού στο Εθνικό Δίκτυο κατά μήκος της Ε.Ο. Θερμοπυλών – Αντιρρίου στα όρια του Νομού και μάλιστα σε όλο το μήκος του άξονα της Φωκίδας έως τον  περιφερειακό Ναυπάκτου, δεν λειτουργούν σε κόμβους και επικίνδυνα σημεία, όπου είναι απαραίτητο, με αποτελέσματα ο κίνδυνος για ατυχήματα  να πολλαπλασιάζεται.
      
    Σε μια τόσο βεβαρυμένη κυκλοφοριακά  Εθνική αρτηρία για την οποία έχουν διατεθεί και εξακολουθούν να διατίθενται τεράστια κονδύλια,  που παρουσιάζει από τα μεγαλύτερα ποσοστά οδικών τροχαίων και θνησιμότητας στην Eυρωπαϊκή Ένωση, όπως καταγγέλλουν πολλοί οδηγοί, η  φωταγώγιση είναι ανύπαρκτη και περιορίζονται μόνο στην χρήση των προβολέων των οχημάτων, αυξάνοντας την επικινδυνότητα. 
     
     Ζητώ άμεση ενημέρωση για τον τρόπο που θα επιληφθείτε ως αρμόδιοι περιφερειακοί φορείς του σημαντικότατου αυτού ζητήματος της δημόσιας ασφάλειας της κυκλοφορίας και της προστασίας ανθρωπίνων ζωών.
  

   Παρακαλώ να βιαστείτε, ώστε όταν γίνει το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας που έχει προγραμματιστεί στο Ευπάλιο Δωρίδας,  να υπάρχει φωτισμός της Εθνικής Οδού και των κόμβων, προκειμένου να αποφευχθούν εκπλήξεις και τυχόν… εκτροπές σε άλλες κατευθύνσεις και περιοχές. Διαφορετικά, καλύτερα να γίνει ώρες πρωϊνού για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!




2 σχόλια:

  1. άσε να φτιάξουν πρώτα τον δρόμο και μετά τον φωτίζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΡΤΕ ΑΝΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΙΟΝΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΙΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή