Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Καταπέλτης Δρόλαπα: συνυπεύθυνος ο Συντονιστής (ΣΥΡΙΖΑ) της Αποκεντρωμένης με τον Δήμαρχο Δελφών για το κυκλοφοριακό, που έγινε για 4 κολλητούς και έχει σε μεγάλο μέρος ακυρωθεί Δικαστικά... αστήρικτη η προσφυγή κατά του Δ.Σ. και των Αμφισσέων...!

 
  Αστήρικτη η προσφυγή του Δημάρχου 
 για την άρση του κυκλοφοριακού...

    Του Νίκου Δρόλαπα 


   Με μία πρωτοφανή για τα αυτοδιοικητικά χρονικά κίνηση, ο Δήμαρχος Δελφών υπέβαλε προσφυγή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με την οποία επιχειρεί να ανατρέψει την καθ΄όλα νόμιμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οριστική άρση των αποτυχημένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Άμφισσα. 

   Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται δεν στηρίζονται στην νομολογία την οποία επικαλείται. Σε ένα μακροσκελέστατο κείμενο παραθέτει το σύνολο των διατάξεων που αφορούν τη λήψη αποφάσεων, του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, του Καλλικρατικού νόμου, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του πρόσφατου νόμου ( Κλεισθένη ), με την ελπίδα ότι κανείς δεν θα διαθέσει το χρόνο να τη διαβάσει. 

  Ο κ. Δήμαρχος εξ άλλου, συνηθίζει να λέει πολλά και να μην εννοεί τίποτα. Θα ήταν όμως μία άριστη ευκαιρία για τον ίδιο, με αυτή την αναψηλάφηση της αυτοδιοικητικής νομολογίας, να διαπιστώσει τις αποκλίσεις που είχαν οι αποφάσεις και επιλογές του, από την εφαρμογή μιας λελογισμένης πολιτικής, στη λήγουσα θητεία του, η οποία διανύθηκε χωρίς τίποτα να προσφέρει στο τόπο και τους κατοίκους, των οποίων οι διαπιστώσεις για την επιζήμια πορεία του στο Δήμο πυκνώνουν. 
  Είναι κοινή η διαπίστωση,
  Ότι, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δημιούργησαν πλείστα όσα προβλήματα, ενώ δεν επέλυσαν κανένα.
  Ότι, εκδιώχθηκε το αγοραστικό κοινό από την αγορά της πόλης και με την απομάκρυνση αυτή υπέστησαν σοβαρές ζημίες τα καταστήματα του κέντρου. 
   Ότι, δυσκόλεψε τις μετακινήσεις των Δημοτών μέσα στη πόλη, αυξάνοντας τις αποστάσεις.
   Ότι, οι επισκέπτες της πόλης δεν μπορούσαν να βγουν από τον λαβύρινθο. 
   Ότι, όλα ξεκίνησαν από την ένοχη επιμονή του Δημάρχου να πεζοδρομηθεί η οδός Γιαγτζή αφού δεν υπήρχαν παράπλευροι δρόμοι να παραλάβουν τη κυκλοφορία της.
    Ότι, ο Δήμαρχος έφερε μια πόλη άνω –κάτω για τέσσερις κολλητούς του εμπόρους. 
    Ότι, η κυκλοφοριακή μελέτη εγκρίθηκε χωρίς να γίνει πλήρης έλεγχος νομιμότητας. 

   Μεγάλη είναι η ευθύνη και του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος καλείται πάλι από τον Δήμαρχο Δελφών με τη Προσφυγή που υπέβαλε να κάνει και το δεύτερο μετέωρο βήμα, για να περισώσει ότι όφειλε να έχει απορρίψει εξ αρχής.

   Τότε που, αν και διαπίστωσε ότι άλλη κυκλοφοριακή μελέτη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο και άλλη μελέτη στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προς έγκριση. 
   Τότε που, αν και διαπίστωσε ότι υπήρχαν λάθη και παραλείψεις στη μελέτη και στα νομιμοποιητικά έγγραφα που την συνόδευαν. 
   Τότε, που έλαβε γνώση των Προσφυγών των πολιτών και είδε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη πάσχει νομικά και λειτουργικά. 
  Τότε που είδε τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στην αγορά, στους Δημότες και τη πόλη. 
  Τότε, έπρεπε αμέσως να την απορρίψει. 

    Χωρίς την έκδοση του δεύτερου και του τρίτου Φ.Ε.Κ. με τις διορθωτικές, αφαιρετικές και συμπληρωματικές τροποποιήσεις, τις ορθές επαναλήψεις και τις αλχημείες και πριν τη Δικαστική απόφαση που ακύρωσε σημαντικό μέρος των ρυθμίσεων.

   Όλες οι πολιτικές εξυπηρετήσεις που προσέφερε στον Δήμαρχο, αυτές, του δίνουν σήμερα το δικαίωμα να προκαταβάλει την απόφαση του κ. Συντονιστή και να λέει ότι "την απόφαση του Δ.Σ. θα την απορρίψει ο Συντονιστής"! 
  Πως εκφράζει αυτή τη βεβαιότητα;

   Με όσα απαράδεκτα έχουν γίνει, αυτοδίκαιη θα έπρεπε να είναι η ανάκλησή της μελέτης. 

   Ας αφήσουν επί τέλους ήσυχη τη πόλη από τα λάθη τους και τη μικροπολιτική τους. 
   Ας αφήσουν τη πόλη ελεύθερη να αναπνεύσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου