Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Είναι μέρα που θα πρέπει να γιορτάσουμε εμείς οι συνταξιούχοι, η σημερινή παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας;;;...;


 Αποτέλεσμα εικόνας για συνταξιούχοι φωκίδασ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
  1η ΟΚΤΩΒΡΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ 3ης ΗΛΙΚΙΑΣ
    Είναι μέρα που θα πρέπει να γιορτάσουμε εμείς οι συνταξιούχοι; Και τι να γιορτάσουμε! 


    Τις υπάρχουσες 16 - 20 μειώσεις των συντάξεών μας! Σύνολο 7 συντάξεις μαζί με την 13η και 14η! Την κατάργηση του ΕΚΑΣ!
    Τον ΕΝΦΙΑ, τη δυσβάσταχτη φορολογία, την ακρίβεια στην αγορά, τα χαράτσια στη ΔΕΗ και στο νερό, στα τέλη του Δήμου!
    Να γιορτάσουμε για την κοροϊδία των κυβερνητικών στελεχών, που από τη μια δεν κόβονται οι συντάξεις, την οποία περικοπή επέβαλλαν δια της ψήφου τους το 2016 αλλά από την άλλη αρνούνται να ψηφίσουν την ακύρωση – κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου! Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους για τη μείωση των υπερηλίκων (των βαριδίων!!!)  με φυσικό ή και με βίαιο τρόπο!
    Γιατί με αυτούς τους τρόπους μας εξοντώνουν! Γιατί από τη μία μας φτωχαίνουν και από την άλλη μας στερούν την πρόσβασή μας στην υγεία.
    Να αναλογιστούμε ότι οι γιατροί πλέον στο νομό που παρέχουν υγεία δωρεάν(;) στους ασφαλισμένους είναι μόλις 7!!!!!!!!!! Ένας γυναικολόγος, παιδίατρος, οφθαλμίατρος, καρδιολόγος (για το Λιδορίκι) και τρείς μικροβιολόγοι. Για αγροτικούς γιατρούς στα χωριά δεν λέμε τίποτα άλλο παρά μόνο ότι είναι ελάχιστοι καλύπτοντας κυρίως τα κεφαλοχώρια. Με 2 Κέντρα υγείας που λειτουργούνε τις απογευματινές ώρες και η λειτουργία τους είναι άκρως υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη. Με ένα νοσοκομείο χωρίς γιατρούς, χωρίς προσωπικό που λειτουργεί ως κέντρο δια μετακομιδής των ασθενών στη Αθήνα ή Πάτρα ή Λάρισα, ενώ το ίδιο είναι ή προς ιδιωτικοποίηση ή για εκποίηση μιας και είναι στη λίστα των 10119 ακινήτων που δίνει η κυβέρνηση πεσκέσι στους δανειστές !! Ιδρύσανε μάλιστα και την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Άμφισσα, όπου για να εξεταστεί ή να γράψει κανείς φάρμακα πρέπει να κλείσει ραντεβού για μια βδομάδα έως 10 μέρες ενώ κατά τα άλλα θα έχει μια οικογένεια τον οικογένεια  της γιατρό, μαζί με καμιά χιλιάδα άλλες ακόμη οικογένειες και άντε να βρει κανείς την υγειά του!
     Σε πρόσφατη στατιστική έρευνα το 46% των ερωτηθέντων έχει μειώσει τις επισκέψεις στον οδοντίατρο και τον οφθαλμίατρο και από αυτούς το 82% είναι συνταξιούχοι.
    Στα φάρμακα, που τόσο ανάγκη τα έχουμε, ακολουθείτε τέτοια πολιτική για να τα στερούμαστε ακόμη περισσότερο ή για να ισχύει η λαϊκή ρήση «ο έχων πληρώνει» ο δε μη έχων στον Καιάδα!
Το 60% έχει μειώσει  τη φαρμακευτική αγωγή που του έχει συστήσει ο γιατρός ή κόβοντας τη θεραπεία στο μισό ή λαμβάνοντας την μέρα παρά μέρα. Ο «έχων» αναγκάζετε να λαμβάνει το γενόσημο μιας και το πρωτότυπο έχει φτάσει στα ύψη όπως και η συμμετοχή του ασφαλισμένου! Το χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή συνεχίζεται ενώ σε πολλά φάρμακα (ιδιαίτερα τα ακριβά όπως πχ τα αντικαρκινικά) δημιουργούνται τεχνητές ελλείψεις από τους μεγαλέμπορους φαρμάκων και τους φαρμακοβιομήχανους.
   Και αφού μιλήσαμε για στατιστικά στοιχεία …. Ας δούμε και πως περνάμε στη ζωή μας!!!
  • το 45% κάνει οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος
  • το 68% στο τηλέφωνο
  • το 15% αγοράζει πλέον λιγότερο κρέας, ψάρια, φρούτα και λαχανικά.
  • Το 78% δεν πάει διακοπές
  • Το 59% κάνει περικοπές στα είδη ένδυσης υπόδησης  

         Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 1,16 εκατ. συνταξιούχοι κατά μέσο όρο λαμβάνουν συντάξεις ύψους 364 ευρώ.

     
     

          Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

          Να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ να επιβάλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές. να διεκδικήσουμε ότι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις. να καταδικάσουμε την δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει τον ίδιο στόχο στο ασφαλιστικό.

       Να απορρίψουμε την ψεύτικη προπαγάνδα τις κυβέρνησης, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες που καλλιεργεί τον εφησυχασμό  έχοντας κατά νου τις εκλογές.

       Την κάλπικη, ψεύτικη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα που προηγούμενα κυβέρνησαν και όλoι μαζί μας έχουν τσακίσει. Την αλήθεια όσα παραμύθια και να λένε δεν μπορούν να την κρύψουν. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα μέτρα για τις νέες περικοπές.   

         ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΚΓΛΗΜΑ.

         Μπορούμε να τους σταματήσουμε συμμετέχοντας αποφασιστικά, μαζικά στον αγώνα. Να νικήσουμε τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική λογική του «δεν γίνεται τίποτα», πολλαπλασιάζοντας την συμμετοχή μας στις δράσεις, τις συγκεντρώσεις, στον αγώνα. Με τους αγώνες που μέχρι σήμερα κάναμε, τους υποχρεώσαμε να αποδώσουν στους δικαιούχους συνταξιούχους τις παράνομες παρακρατήσεις για την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις την στιγμή που μια σειρά σειρήνες από συμβιβασμένους συνδικαλιστές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μεγαλοδικηγορικά γραφεία έστελναν τους συνταξιούχους για αιτήσεις στα δικαστήρια με το αζημίωτο για να δικαιωθούν.  Δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν να μας κόβουν τις συντάξεις μας που τις πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή με την δουλειά μας και να τις κάνουν προνοιακά βοηθήματα, για να μας πετούν στο τέλος κάποια επιδόματα επαιτείας. 

     

    Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε φιλοδορήματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

     

    Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

     

    • Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωση με την προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

     

    • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

     

    • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.

     

     • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 Ευρώ.

     

     • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

     

     • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. 

     

    • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα  η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης

     

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου