Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση: ο δήμαρχος Δελφών διοργανώνει "λευκές νύχτες" όταν πληρώνονται οι "μαύρες" συντάξεις.........


 Αποτέλεσμα εικόνας για αμφισσα δρομοι γιαγτζη

   ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!
 (που και ο Δήμος Δελφών βάζει πλάτες για να γίνει αυτό) 

   Καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 27 /9 / 2017 την ίδια τοποθέτηση που κάναμε και πέρσι μιας και τίποτα προς το καλύτερο δεν έγινε (ίσα- ίσα που φτωχοποιήθηκαν μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας) προσθέτοντας την «εξυπνάδα», τακτισμό, της δημοτικής αρχής να διοργανώνει της λευκές της νύχτες όταν πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί, (πέρσι έγινε στις 1 /10ου)!!
 Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στη συμμετοχή της πόλης της Άμφισσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με απόφαση του δημ. συμβουλίου, οι δρόμοι (που πεζοδρομήθηκαν ειδικά γι αυτόν τον σκοπό) και ειδικά ο εμπορικότερος δρόμος, η Γιαγτζή, ήταν εντελώς χωρίς κόσμο!!!
 
Ακολουθεί το κείμενο που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο
 
   « Η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα  “η λευκή νύχτα 30  Σεπτέμβρη”, δεν θεωρούμε ότι είναι έργο που  η Δημοτική αρχή θα το προσάψει στον απολογισμό των πεπραγμένων της ως έργο που βοήθησε την τοπική κοινωνία(!) γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Και ας λέει ο Αντιδήμαρχος ότι ο περσινός τζίρος (της λευκής νύχτας) ήταν στα επίπεδα του 2008, ή ότι οι καταστηματάρχες του εκμυστηρεύτηκαν ότι ήταν σαν να ξανάκαναν εγκαίνια !!!!  Τέτοια μεγαλεία !!!
    Το Δημ. συμβούλιο θέλει “λευκές νύχτες” και μαύρους εργαζομένους, μαύρους επαγγελματίες. Θέλει “λευκές νύχτες” και μαύρους οικογενειακούς προϋπολογισμούς! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ,όχι μόνο κρατάει σιωπή για τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων των δημοτών αλλά αυξάνει τα τέλη σε δημότες και μαγαζιά, δημιουργεί εργαζόμενους στα πρότυπα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Δηλαδή με μερική απασχόληση, με ωρομίσθιο, χωρίς ασφάλιση, με καθεστώς σταντ μπαϊ, χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα. Χώρια οι απολύσεις.
     Δε χρειάζονται πολλές ώρες ανοιχτά καταστήματα για να αυξηθούν τα έσοδά των επαγγελματιών, ούτε οι καταστηματάρχες να βάλουν ράντζα στα μαγαζιά τους. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να παίρνουν αξιοπρεπείς και ανθρώπινους μισθούς και όχι μισθούς 480 ευρώ που παίρνουν οι απασχολούμενοι με σύμβαση έργου στο δήμο, 170 - 200 ε. οι καθαρίστριες σχολείων,  αλλά και στον ιδιωτικό τομέα όπως στα μεταλλεία που μειώθηκαν ορισμένοι μισθοί έως και 40%. Τότε και μόνο τότε οι εργάτες και οι συνταξιούχοι αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει βλέπουν  συντάξεις και μισθούς να κατρακυλάν με γοργούς ρυθμούς και με ιλιγγιώδεις ταχύτητες  (και ο κατήφορος τελειωμό δεν έχει), και  θα μπορούν  να ψωνίζουν και θα αυξηθεί και ο τζίρος των καταστημάτων. Μόλις πριν ένα μήνα, 2/9, για παράδειγμα, νέα περικοπή έγινε στις συντάξεις, η 14η, με αποτέλεσμα αυτές να γίνουν επιδόματα φτωχοκομείου.  Ένας μέσος συνταξιούχος που δούλευε στα μεταλλεία έχασε πάνω από το 50%, ετησίως μόνο από τις συντάξεις!! ΕΝΦΙΑ, Εφορία, ΦΠΑ, ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στα τέλη που μας φορτώνει η δημ. αρχή, οδηγούν αυτά τα στρώματα στην εξαθλίωση!]
   Ο κ. Δήμαρχος αλλά και οι άλλες παρατάξεις που ψήφισαν υπέρ της “γιορτής” ακολουθούν την πολιτική που οδηγεί τους εργαζομένους στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στο άγχος, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οδηγούν τους εργαζομένους σε εργασιακό μεσαίωνα για να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Και σ' αυτή την προσπάθεια υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, βάζουν πλάτη με όλες τους τις δυνάμεις κάτω από τη στείρα θέση «εμείς δεν κάνουμε πολιτική» ενώ και πολιτική κάνουν και βαθιά ταξική και αντιλαϊκή είναι. Εξ άλλου είναι χαρακτηριστική η αντιμετώπιση των μέχρι πρότινος απολυμένων καθαριστριών των σχολείων όπου μοιράσανε τη φτώχεια και περηφανεύτηκαν κι από πάνω ότι δώσανε δουλειά!
   Δεν τρέφουμε αμφιβολίες τίνος τα συμφέροντα υπηρετούν. Είναι κυβερνητικοί συνδυασμοί με τα πρόσημα της ΕΕ, του ΔΝΤ, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Πατάνε στα χνάρια του Παπαδήμου, του Σαμαρά, του Παπανδρέου, του Καρατζαφέρη, του Κουβέλη και βέβαια του Τσίπρα.
 
 
 
Όλων αυτών που οδήγησαν, ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΗ πολιτική, τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση!
   Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες και Έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά πως, όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα "δρώμενα" και να πραγματοποιηθούν, όσα Σάββατο-Κύριακα και αν μένουν ανοιχτά τα μαγαζιά, μπορεί να φέρουν κόσμο στους  2-3 εμπορικούς δρόμους, πελάτες όμως όχι. Τους "πελάτες" ή "καταναλωτές", όπως τους αποκαλούνε, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική των τελευταίων ειδικά χρόνων, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είναι  όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τον μικρό έμπορα και τον ξεζουμισμένο δημότη, είτε είναι στο Δήμο, είτε στην περιφέρεια, είτε στα επιμελητήρια!  Εμείς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με το ποιο πάνω πολιτικό σκεπτικό καταψηφίσαμε αυτή την πρόταση του κ. Δημάρχου. Η υπερψήφισή της από τις άλλες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ δυνάμεις καταδεικνύει και το μέγεθος της υποκρισίας τους, ότι ενδιαφέρονται δήθεν για το λαό, ότι είναι δίπλα του, ότι αγωνίζονται γι’ αυτόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου