Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Καταγγελτικός λόγος Μαντούβαλου κατά Κουρουμπλή...ελεύθεροι οι δύο ναυτικοί του «ΛΑΣΣΑΙΑ»...!


  "Ελεύθεροι οι δύο ναυτικοί μας που τα συμφέροντα, η κρατική αδυναμία και οι μεγαλοκαρχαρίες, που δημιούργησαν μια τεράστια περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή, πήγαν να καταστρέψουν τις οικογένειες, την καριέρα και τη ζωή τους!..".


   Οι δυο Ναυτικοί, του πλοίου «ΛΑΣΣΑΙΑ», οι οποίοι κρατούνταν από την Τετάρτη αφέθησαν ελεύθεροι.

  Οι πλοίαρχος και 1ος Μηχανικος είχαν παραπεμφθεί στο Ά Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για το αδίκημα της λαθρεμπορίας καυσίμων.

   Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν αίτημα αναβολής καθώς είναι ελλιπής η δικογραφία. Ζήτησαν να προσκομιστούν τα δελτία χημικής ανάλυσης του φορτίου τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί. 

   Με έναν καταγγελτικό λόγο και μέσα στη δικαστική αίθουσα αλλά κι έξω από αυτή, ο Πέτρος Μαντούβαλος, κατήγγειλε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και τον ίδιο τον υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή προσωπικά, αφήνοντας υπόνοιες ότι κάτι συνέβη με ένα σκάφος του Λιμενικού, το οποίο –όπως είπε- «σουλάτσαρε» στη θαλάσσια περιοχή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απάντλησης των καυσίμων του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

   Όταν ρωτήθηκε τι ακριβώς εννοεί, κι αν έχει στοιχεία που αποδεικνύουν τις καταγγελίες του, δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση αλλά επανέλαβε ότι οι εμπλεκόμενοι είναι αθώοι και ευτυχώς σήμερα μετά την αναβολή της δίκης, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. 

 Νωρίτερα είχε προσέλθει στην εισαγγελία Πειραιά ο πλοιοκτήτης του Αγία Ζώνη Θεόδωρος Κουντούρης.
  Σε δηλώσεις προς του δημοσιογράφους ανέφερε: «Ήρθα για να καταθέσω στοιχεία στην κυρία εισαγγελέα για παράνομες πράξεις που γίνονται εις βάρος της εταιρίας μου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου