Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Ξαναεντάσσεται το Αποχετευτικό Κίρρας και η αναβάθμιση του απερίγραπτου "Βιολογικού" Καθαρισμού Ιτέας...


 

    Την ένταξη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», του έργου ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου Κίρρας και της αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της Ιτέας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. 

   Το έργο, συνολικής δαπάνης 2.405.757,66 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου της Περιφέρειας για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος και διαμόρφωσης σύγχρονων συνθηκών υγιεινής για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. 

   Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται το αποχετευτικό δίκτυο της Κίρρας και αναβαθμίζονται αλλά και επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της Ιτέας για την εξυπηρέτηση 12.000 κατοίκων.

   «Έχουμε κληθεί να κλείσουμε «τρύπες» που έπρεπε να έχουν κλείσει σε όλη την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίζουμε συνεχώς χρήματα για να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες για την υγιεινή και την υγεία των πολιτών. 

  Στην Κίρρα και την Ιτέα λύνουμε ένα σημαντικό πρόβλημα και το ίδιο θα κάνουμε σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα βάζοντας σε τάξη όλες τις περιβαλλοντικές εκκρεμότητες που έχουμε» τόνισε στις δηλώσεις που έκανε μετά την υπογραφή ένταξης του έργου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

1 σχόλιο:

  1. Οι τρυπες που δεν έχουν κλείσει είναι καθαρά ευθυνη της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν όνομα και επώνυμο . Το αποχετευτικό Κιρρας και βιολογικός ειχαν πάρει οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ από τον Ιούνιο του 2011 έκτοτε λάθη επί λαθών αστοχίες καθυστερήσεις παραλέιψεις ανικανότητης εκτέλεσης των έργων μας οδήγησαν στην απένταξη των έργων προκαλώντας τραγικές καταστάσεις και απίστευτη ταλαιπωρίας της τοπικής κοινωνιας Η δημοτική αρχή αντι να υπερηφανεύεται για την επανένταξη στο ΕΣΠΑ θα έπρεπε να ειχε ζητησει ταπεινά συγνωμη από τους δημοτες και να ειχε σύσωμη παραιτηθεί !!!
    Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή