Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Πανηγυρική έναρξη στα παγκόσμια Πύθεια 2017 στην Ιτέα... χαιρετισμός της Αντιδημάρχου...


 Σχετική εικόνα

                     ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Ιτέας για τα   «ΠΥΘΙΑ 2017»

   Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε, στην πόλη της Ιτέας, τη νυφούλα του Κορινθιακού, το 17ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΥΘΙΑ 2017».

     Ο Δήμος Δελφών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνδιοργανώνουν από κοινού με την με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας από τις 4/8 έως και 6/8/2017 εδώ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας το Διεθνές Τουρνουά  Υδατοσφαίρισης Νεανίδων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΥΘΙΑ 2017.
Να τονίσουμε ότι είναι η μοναδική εκδήλωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος στο νομό μας.Το  τουρνουά είναι προετοιμασίας για τις νεάνιδες που σε  λίγες μέρες θα μεταβούν στο Νόβισαντ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.Φέτος στο 17ο Τουρνουά συμμετέχουν οι ομάδες από Αυστραλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία και Ελλάδα.Τα Πύθια ήταν μία από τις 4 μεγαλύτερες γιορτές της αρχαίας Ελλάδας και  δεύτερη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Η γιορτή, σύμφωνα με τη μυθολογία, θεσπίστηκε από το Θεό Απόλλωνα το 586 π. Χ. Το 582 π. Χ. μετά τον πρώτο Ιερό Πόλεμο όταν οι Δελφοί απελευθερώθηκαν από τον έλεγχο της πόλης Κίρρας, οι τελευταίοι αναδιοργάνωσαν τους αγώνες και  πρόσθεσαν αγωνίσματα που διεξάγονταν στο Κρισσαίο Πεδίο.Για περισσότερα από 150 χρόνια οι γιορτές των Πυθίων, λάμπρυναν την αρχαία Ελλάδα. Το ΠΥΘΙΑ CUP είναι αφιερωμένο σ ’αυτές.Η Δημοτική Ενότητα Ιτέας έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος  αυτού του Διεθνούς Αθλητικού γεγονότος.Τέτοιοι διεθνείς αθλητικοί αγώνες προάγουν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το αθλητικό ιδεώδες του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», το οποίο δεν αποτελεί μονάχα και αποκλειστικά θεμελιώδη αρχή των αθλητικών αγώνων, αλλά επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής γενικότερα.

Σήμερα το αθλητικό ιδεώδες προβάλλει περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Σε μια εποχή άκρατου ανταγωνισμού, υλικού ευδαιμονισμού, έκπτωσης των ηθικών αξιών, ο αθλητισμός μπορεί και οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο και μηχανισμό αντίστασης απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκμαυλισμού των αξιών, των προτύπων και των ηθών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ο αθλητισμός και η παιδεία, έννοιες άμεσα συνυφασμένες και αλληλοεξαρτώμενες σε όλες τις εποχές είναι και θα συνεχίσουν να είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της κοινωνίας και της εξέλιξης του πολιτισμού.

Πέρα, ωστόσο, από το αγωνιστικό κομμάτι, που παραμένει το ισχυρό κίνητρο που οι ομάδες με τους προπονητές τους είναι σήμερα εδώ, υπάρχει και ένας άλλος λόγος εξίσου σημαντικός, εκείνος της κοινωνικής συναναστροφής, της ανταλλαγής γόνιμων σκέψεων και προτάσεων, της αφορμής οι κολυμβητές να διδαχτούν ο ένας από τον άλλο.Επιπλέον τα ΠΥΘΙΑ αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή, αφού η φιλοξενία  αυτών των αγώνων αποτελεί  μεγάλη προβολή όλου του Δήμου Δελφών.

Προβολή της Φωκικής  φιλοξενίας και της ομορφιάς των φυσικών τοπίων και των ιστορικών μνημείων της περιοχής μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ευχής όλων είναι να συνεχίσει η πολιτεία να στηρίζει με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα τέτοιους αθλητικούς θεσμούς που προάγουν τον πολιτισμό, προωθούν την ευγενή άμιλλα και τονώνουν το αίσθημα συναδελφικότητας και συνεργασίας.

1 σχόλιο:

  1. Και τα 20.000 ΕΥΡΩ που έδωσε ο Δήμος Δελφών (για τρεις μέρες) για καλά είναι!!
    Που ξοδέψατε αυτά τα λεφτά + τα λεφτά της Περιφέρειας;;Μπορείτε να μας πείτε;;
    Λεφτά,μάλλον, υπάρχουν...όραμα και σχέδιο δεν υπάρχει...Άρτον & θεάματα παλαιάς κοπής...
    Για βγάλτε και ένα Δελτίο Τύπου για αυτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή