Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: Προκηρύσσονται νέες θέσεις στο Νοσοκομείο Άμφισσας...

Δελτίο Τύπου
 της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας 
Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο αμφισσασ
 2868 θέσεις πανελλαδικά για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας –ΤΟΜΥ
 (12 θέσεις στη Φωκίδα) 
 1135 προσλήψεις ανέργων στην υγεία 
(4 θέσεις στο Νοσοκομείο Άμφισσας)

Α. Πριν μερικές μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Με το νόμο αυτό διευρύνεται ο δημόσιος χώρος στην υγεία και προδιαγράφεται ο επικουρικός ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση πάντα της καθολικής κάλυψης του πληθυσμού, της ισότητας στην πρόσβαση και της οικονομικής προστασίας ιδίως των πιο αδύνατων μελών της κοινωνίας.

Δημιουργούνται πανελλαδικά 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας (η μία εξ αυτών στη περιοχή μας) και στελεχώνονται με γιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής,  παθολόγους, παιδιάτρους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, επισκέπτες υγείας και διοικητικό προσωπικό.

Ειδικά για την περιοχή του Δήμου Δελφών έχουν προκηρυχθεί συνολικά 12 θέσεις. Συγκεκριμένα:

1)      4 θέσεις γιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας

2)      1 θέση παιδιάτρου

3)      2 θέσεις Νοσηλευτικής

4)      1 θέση κοινωνικού λειτουργού

5)      2 θέσεις Διοικητικού-Οικονομικού

6)      2 θέσεις επισκεπτών/τριών Υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr) μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 και ώρα 23:59.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A850%CE%A0465%CE%A6%CE%A5%CE%9F-0%CE%98%CE%96?inline=true

Β. Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 1135 θέσεις απασχόλησης ανέργων σε νοσοκομεία κυρίως, θέσεις υπολειπόμενες από το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και αφορούσε 4000 θέσεις εργασίας με 12μηνη πρόσληψη.

            Συγκεκριμένα για το Νοσοκομείο της Άμφισσας προκηρύχτηκαν 4 θέσεις: Φυσικοθεραπείας, Ψυχολόγου, Μαιευτικής και Βοηθητικού Προσωπικού Γενικών Καθηκόντων.

Αιτήσεις μέχρι Δευτέρα 21/8 στις 12 το μεσημέρι. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.oaed.gr/-/eidiko-programma-apascholeses-1-135-anergon-sto-demosio-tomea-tes-ygeias-symphona-me-to-arthro-64-tou-n-4430-2016-a-205-opos-tropopoietheke-kai-ischye

Σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και επιτροπείας και μετά τα διαλυτικά αποτελέσματα του ν. 4238/2014 της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έβαλε σε διαθεσιμότητα και οδήγησε στην έξοδο από το δημόσιο σύστημα υγείας 3000 έμπειρους γιατρούς, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την ανάταξη του συστήματος υγείας με στόχο την καθολική κάλυψη με ισότιμο τρόπο των αναγκών υγείας του πληθυσμού ανεξάρτητα από την εργασία, την ασφάλιση, το εισόδημα.Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου