Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Δήμαρχος Δελφών: κατεβάσαμε τις αφίσες της εκδήλωσης του Αστέρα Ιτέας από την Άμφισσα διότι δεν είναι νόμιμος τρόπος διαφήμισης...!!


Κύριε Πρόεδρε, 
 


  Σε συνέχεια της από 09/08/2017 επιστολής που μας απευθύνατε σχετικά με την «επιλεκτική» όπως αναφέρατε καθαίρεση διαφημιστικού υλικού (αφίσες, πανό) που αφορούν την συναυλία του καλλιτέχνη κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη που θα διεξαχθεί απόψε στην μαρίνα της Ιτέας προκειμένου να ενισχυθεί ο Αστέρας Ιτέας έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:



 - Πράγματι ο κάθε αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τις οκτώ Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας μεταξύ των άλλων καθηκόντων του είναι επιφορτισμένος να μεριμνά για την καλαισθησία των δημοτικών χώρων που περιλαμβάνει και την αφαίρεση παράνομα τοποθετημένου διαφημιστικού υλικού άσχετα από το ποιος το έχει τοποθετήσει. 
  Άποψή μας δε είναι ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διαφήμισης είναι παρωχημένος και μπορεί (σε ότι αφορά τους δημόσιους χώρους) να λειτουργεί μόνο σε περιορισμένα σημεία που έχουμε δημιουργήσει και μπορούμε να αυξήσουμε ανά δημοτική ενότητα. Σας καλούμε δε να συμβάλλετε στο συγκεκριμένο διάλογο με τις προτάσεις σας.

   - Πράγματι για την Δημοτική Ενότητα Άμφισσας ένας εκ των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένος με τα παραπάνω καθήκοντα είναι ο κ. Γεώργιος Ξεπλάτης, ο οποίος όντως αφαίρεσε ύστερα από εντολή του Αντιδημάρχου Δελφών (αρμόδιου για την Δ.Ε. Άμφισσας) κ. Αριστείδη Αγγελόπουλου, αφίσες διάφορων φορέων που διαφήμιζαν συναυλίες, πανηγύρια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του Αστέρα Ιτέας από διάφορα σημεία της πόλης της Άμφισσας που αυτό απαγορεύεται όπως γνωρίζετε καλά λόγω και της επαγγελματικής σας ιδιότητας. 

  Σημειώνουμε δε ότι προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών, δεν καθαιρέθηκε το σύνολο, αλλά σε αρκετά σημεία παρέμειναν αφίσες, μπάνερ κτλ από όλες τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις, μολονότι τυγχάνει μη νόμιμος τρόπος διαφήμισης όπως προείπαμε. - Αιρετό όργανο, άρα και εκτεθειμένο στην λαϊκή βούληση και κρινόμενο από την τοπική κοινωνία είναι και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Αριστείδης Αγγελόπουλος όπως και εγώ και οι υπόλοιποι αιρετοί συνεργάτες μου (Αντιδήμαρχοι ή μη). 

  Η κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη επαγγελματική εμπορική πορεία που περιλαμβάνει και το επάγγελμα του κλειδαρά τον κάνει ακόμα πιο σεβαστό από τους συμπολίτες του. Εκτιμώ ότι η πληροφόρησή σας σχετικά με το ποιος είναι ο «κλειδαράς» Αγγελόπουλος ήταν επαρκής πριν σας διαφωτίσουμε εμείς και όπως και η συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτησή σας και ο χαρακτηρισμός του συγκεκριμένου και η δήθεν αναζήτηση του ποιος είναι «κλειδαράς» τυγχάνει ατυχής, υποτιμητική και ανεπίτρεπτη. - Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας (όπως συμβαίνει παρεμπιπτόντως και με τους πολιτιστικούς) από τον φορέα γίνεται με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες, ισόρροπα και ισότιμα. Υπογραμμίζουμε δε αυτή μας την στάση γιατί δεν ήταν πάντα αυτονόητη στο παρελθόν. 

    - Ο Αντιδήμαρχος Δελφών, κ. Νεκτάριος Μίχος, αρμόδιος μεταξύ των άλλων και για τις αθλητικές μας υποδομές, συνεργάζεται άψογα με τους συναδέλφους του Αντιδημάρχους όπως και με τον ομόλογό του, κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο, σε κάθε δε περίπτωση η Δημοτική Αρχή αν χρειάζεται να εκφραστεί το πράττει με ευχέρεια και δεν χρειάζεται καμία ερμηνεία από οποιονδήποτε τρίτο. - 

  Δραττόμενοι της ευκαιρίας τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλάι του Αστέρα Ιτέας και του Διοικητικού του Συμβουλίου υπό την Προεδρία σας που αποτελεί αυτή την στιγμή τον κορυφαίο εκπρόσωπο του τοπικού μας ποδοσφαίρου στις Εθνικές κατηγορίες, όπως πράξαμε και στο παρελθόν και με τις υπόλοιπες τοπικές ομάδες. 

  Τον ίδιο σεβασμό και στήριξη επιδεικνύουμε και στα υπόλοιπα σωματεία τηρουμένων των αντικειμενικών συνθηκών και αναλογιών. Την συγκεκριμένη αναφορά την κάνουμε όχι για να αναδείξουμε το αυτονόητο αλλά για να υπογραμμίσουμε το ανόητο της συμπεριφοράς κάποιων (από όπου και αν προέρχονται) που διαρκώς ρίχνουν νερό στον μύλο ανύπαρκτων τοπικών αντιπαραθέσεων που ούτε εμάς ούτε εσάς αντιπροσωπεύουν και με την κοινή μας στάση πρέπει να απομονώνουμε για το καλό του Δήμου Δελφών και των συμπατριωτών μας που παρακολουθούν με απορία τις εμμονές όσων, ευτυχώς λίγων, το πράττουν. Αντί λοιπόν να σπαταλούμε λόγια και δυνάμεις σε στείρες αντιπαραθέσεις καλό είναι να συμβάλλουμε στο γόνιμο διάλογο και με πράξεις να επιτύχουμε την ανάπτυξη του τόπου μας.

   Ύστερα από τις ανωτέρω σαφείς τοποθετήσεις μας, σας καλούμε να επιδείξετε ψυχραιμία και σύνεση αφού είμαστε σίγουροι ότι ασπάζεστε την αγωνία μας και εμφορείστε από το ίδιο κίνητρο όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά του τόπου μας δηλαδή την διαρκή πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας μας και της χώρας μας.
   Είμαι διαρκώς στη διάθεσή σας όπως και κάθε συμπολίτη μου προκειμένου να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον παραπάνω κοινό και μοναδικό σκοπό.

 Θανάσης Παναγιωτόπουλος 
Δήμαρχος Δελφών

11 σχόλια:

 1. Μία (ακόμη) απάντηση-επιστολή τύπου "Θανασάκη"!!
  Αντί να στείλει "αδιάβαστο" τον προκλητικό Μαντούβαλο ,προτίμησε αυτό το νομικίστικο - απολογητικό κείμενο ...
  Ο Δήμος Δελφών έδειξε ότι δεν διαθέτει ούτε τη δύναμη και ούτε την δυνατότητα να "απαντήσει" όπως πρέπει ...
  Δυστυχώς αποδεικνύεται (και με αυτό το γεγονός) ότι έχουμε ένα Δήμαρχο φοβικό & φοβισμένο και συνολικά μια Δημοτική αρχή ανεπαρκή και αποτυχημένη....

  Άι χαθείτε ,Δημαρχάκια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘΑΝΑΣΑΚΗΗΗΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΤΟΥ ΦΩΚΙΚΟΥ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κοιτα να δεις τι εκανε ο Αστερας μας ανοιξε τα ματια και ειδαμε οτι ειναι παρανομο να κολαμε αφισεσ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΕΙΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ .ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για να δούμε η δική μας πότε θα κατεβάσει τις κάθε κουτσής μαρίας τις αφίσσες από τις κολόνες κοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα εικοσι ευρω για τον χατζηγιαννη ειναι πολλα.παντου ειναι 15 στην ιτεα 20.Ετσι και με την Ζουγανελη γιαυτο πηγε χαλια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΝΑΙ 15 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!!! ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΙΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

   Διαγραφή
 7. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μην ανησυχεις μανιτσα μου!

   Διαγραφή
 8. ΘΑΝΑΣ΄ ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επιλεκτικά τώρα θυμήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο.Η ανακοίνωση δείχνει ξεκάθαρα κίνηση απελπισίας να δικαιολογήσει τα αδικιολόγητα.Θανασάκη τράβα σπίτι σου δεν κάνει για πουθενά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή