Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στην Φωκίδα "έβγαλε" ο Κωστοπαναγιώτου για τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας...


  Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
   Έκτακτη ενίσχυση για το Δήμο Δελφών και Δήμο Δωρίδας στα πλαίσια στήριξης των ορεινών δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών 


     Στα πλαίσια της στήριξης των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων, το Υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε σήμερα απόφαση με την οποία διατίθενται επιπλέον ενισχύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση προέκυψε από την καταγραφή των ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι με τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία αυξάνουν τις απαιτήσεις για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργία τους και την απρόσκοπτη διαχείριση των καθημερινών αναγκών τους.
Ανάμεσα στους δήμους που λαμβάνουν την ενίσχυση είναι και οι δύο δήμοι του Ν. Φωκίδας. Συγκεκριμένα ο Δήμος Δελφών επιχορηγείται με ποσό 421.500 ευρώ και ο δήμος Δωρίδας με 310.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά διανέμονται ανταποδοτικά στους δήμους και προέρχονται από το τέλος διαφημίσεων και τον φόρο ζύθου. Με τα χρήματα αυτά οι δήμοι μπορούν να καλύψουν λειτουργικές ή αναπτυξιακές δαπάνες καθώς και δαπάνες για έργα υποδομής.

Η στήριξη των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου και στην κατεύθυνση αυτή προωθούνται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο με στόχο να περιοριστούν στο μέλλον οι ανισότητες και οι δυσκολίες που προκύπτουν από τον τρόπο που μέχρι σήμερα χρηματοδοτούνται οι Δήμοι με αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις. Αυτά τα ζητήματα και τις δυσκολίες είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας και οι αυτοδιοικητικοί στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας με την παρουσία του βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου πριν δύο περίπου μήνες (24/5).

Η έκτακτη ενίσχυση αποτελεί και ένα προοίμιο των επερχόμενων παρεμβάσεων στο θεσμικό πλαίσιο με στόχο τον περιορισμό των ανισοτήτων


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου