Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

zougla.gr: Μολυσμένο το νερό της βρύσης από τα λύματα των Δελφών...;;; συνέντευξη Χριστοδουλάκη(ΠΑΚΟΕ)...







Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης - Σωτήρης Σκουλούδης - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης
Μοντάζ: Φραγκίσκος Πενίδης, Μάριος Τρίμπαλης

Ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών νερού (από αγωγούς, πόσιμο βρύσης) από την περιοχή των Δελφών κι άλλων σημείων στην ευρύτερη Φωκίδα, τις οποίες πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών.

Μετά την αποκάλυψη από το zougla.gr την περασμένη εβδομάδα ότι αγωγοί λυμάτων από τους Δελφούς εκβάλλουν γύρω από το γνωστό αρχαίο μονοπάτι αλλά και σε ζώνη Α' προστασίας του Δελφικού Τοπίου, εξειδικευμένο κλιμάκιο του Κέντρου μετέβη στο σημείο, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση και να πραγματοποιήσει χημικές και βιολογικές αναλύσεις.




































«Μολυσμένο νερό έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας»

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων στα πιστοποιημένα εργαστήρια του Κέντρου, διαπιστώθηκε ότι σε όλα τα δείγματα νερού υπάρχει πρόβλημα, εκτός από ένα που είναι το νερό της βρύσης έξω από το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών».  

   Ο ίδιος επισημαίνει πως έχει μολυνθεί και το πόσιμο νερό του Χρυσού αλλά και της Ιτέας εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ροής λυμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου