Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Βόμβα Δρακάκη! Να αναλάβει ο Δήμος Δελφών το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, όπως είχε αποφασιστεί!...


Αίτημα


 Εισαγωγής για συζήτηση στο ΔΣ 
Του Επικεφαλής Δημοτικής Παρατάξεως Δήμου Δελφών
 Γεωργίου Δρακάκη 


    «ΘΕΜΑ: 1) Ανικανότητα λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος με έδρα την Ιτέα και συνέπειες στον Δήμο Δελφών , 
                    2) Στασιμότητα στην διακηρυγμένη θέση του Δήμου Δελφών για την ανάληψη αρμοδιοτήτων και την δημιουργία ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Δήμου Δελφών» . 


 Κύριε Δήμαρχε -  κύριοι επικεφαλείς παρατάξεων - κύριοι συνάδελφοι,Παρακολουθούμε την συνεχή, προκλητική και άκρως ταπεινωτική υποβάθμιση του Δήμου Δελφών στο παραλιακό του μέτωπο, τις ακτές και το Λιμάνι του. 


          Γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που έχουν πάρει την ποινική οδό από την πλήρη απαξίωση της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος. 


Παρακολουθούμε την σταδιακή υποβάθμιση του Λιμανιού της  Ιτέας.


Είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες της «διαχείρισης» του θέματος της Μαρίνας Ιτέας. 


Η εικόνα των παραλιών, η τραγική έλλειψη  καθαριότητας , οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι δίπλα στις πλαζ ( Γαλλικοί Μώλοι), οι εγκαταλελειμμένοι άρρωστοι φοίνικες,   το περίφημο Μaster Plan (για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου)  που δεν είδαμε ποτέ , οι επαναστατημένοι επαγγελματίες,  προφανώς θα προβληματίζουν την πολιτισμική ευαισθησία σας και τα μεγαλόπνοα σχέδιά σας για πολιτιστικές πρωτεύουσες, κύριε Δήμαρχε! 


Επίσης, ήταν  σαφής και διακηρυγμένη η θέση του νέου Δήμου Δελφών  ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου,  σκοπεύετε να προβείτε  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη της Ζώνης Λιμένα Ιτέας στο εν λειτουργία πλέον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου,  με ταυτόχρονη μετονομασία του σε «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα».Ήδη από 22-01-2015 λειτουργεί επίσημα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου  σύμφωνα με  την Α.Π.: 65/4327/22-01-2015 (ΑΔΑ: ΩΜΓΟΟΡ10-7ΗΝ) Διαπιστωτική Πράξη της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας– Στερεάς Ελλάδας.


  Όμως ουδεμία πρόοδος έχει επιτευχθεί όσον αφορά τις  προγενέστερες αποφάσεις του Δ.Σ. και φυσικά τις διακηρυγμένες θέσεις του Δήμου Δελφών για την δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών.


Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.


Παρακαλώ όπως εισάγετε το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο αμέσως επόμενο Δ.Σ.

Ούτως ώστε : 


A) Να προσδιοριστούν οι μορφές ανάληψης δράσης από τον Δήμο Δελφών για την κάλυψη του κενού που παρουσιάζει η σημερινή διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου για να αντιμετωπιστεί η καθημερινότητα.


Β) Να επαναπροσδιοριστούν και να καταγραφούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την επίτευξη του σκοπού για ένα ενιαίο Λιμενικό ταμείο Δήμου Δελφών με έδρα την  Ιτέα.
5 σχόλια:

 1. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δρακάκη όταν πάλευε ο Φουσέκης παντού, στα Υπουργεία, στη ΚΡΔΕ κλπ τα λιμενικά ταμεία σε όλη την Ρλλάδα να περάσουν στους Δήμους και με το Γαλαξείδι το πέτυχε, εσύ άλλα έλεγες. Τώρα το κατάλαβες αλλά πλέον είναι αργά...Φάε τώρα τον Παναγιωτόπουλο στη μάπα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεώργιος Δρακάκης25 Ιανουαρίου 2016 - 2:10 μ.μ.

  Ανώνυμε θα ήταν προτιμότερο να μην κρύβεσαι και να έχεις το θάρρος της γνώμης σου . Πρέπει να σε πληροφορήσω ότι ο Κος Φουσέκης μαζί με τον συνεργάτη του τον σημερινό Δήμαρχο Κο Παναγιωτόπουλο έκαναν μια "τρυπα στο νερό" . Ο σκοπός του Δήμου Δελφών όπως σωστά αναφέρεις είναι το Λιμενικό ταμείο να περιέλθει στον Δήμο . Δηλαδή οι αρμοδιότητες του σημερινού Λιμενικού ταμείου ΦΩΚΙΔΑΣ όσον αφορά ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ να περιέλθουν στον Δήμο υπο την σκέπη ενος νέου Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Δήμου Δελφών Εδώ ομως τι έγινε ? Μείναμε με 2 λιμενικά !!!! πράγμα πρωτοφανές στα Ελληνικά χρονικά .. Ενας Δήμος και ΔΥΟ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΖΩΝΗ (ΙΤΕΑΣ & ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ ) ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ? Οι λανθασμένοι χειρισμοί του πρωην και του νυν Δημάρχων δημιουργησαν μια στρεβλή κατάσταση από την οποια πρέπει να ξεμπλέξουμε και να δημιουργηθεί το αυτονοητο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!!!!!!!!!!! ΜΟΝΟ ΕΣΕΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

   Διαγραφή
 4. ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΠΟΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή