Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Παναγιωτόπουλος: ο Σύλλογος Επαγγελματιών Γαλαξιδίου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το θεσμικό του ρόλο και να καταφεύγει σε ειρωνείες, για την χρηματοδότηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων...!

          «Απάντηση 

Δημάρχου Δελφών σε ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών Γαλαξιδίου».

     Η επιτυχία των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων έχει οδηγήσει σ’ ένα μπαράζ ευχαριστήριων και συγχαρητήριων ανακοινώσεων σε πολλές πόλεις του Δήμου μας και από διάφορους φορείς. 
 Αυτό είναι καλό και ελπιδοφόρο. 

  Ωστόσο στην περίπτωση της ανακοίνωσης του Συλλόγου Επαγγελματιών Γαλαξιδίου, οφείλουμε να παρατηρήσουμε στο συντάκτη της ανακοίνωσης ότι δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το θεσμικό του ρόλο και να καταφεύγει σε ειρωνείες. 

    Σε όλο το εύρος του Δήμου, σύλλογοι και εθελοντές έχουν την πρωτοβουλία των πολιτιστικών εκδηλώσεων και μάλιστα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εντελώς ανυστερόβουλα και χωρίς να έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτές.
    Η πρωτοβουλία της ενεργής κοινωνίας στα πολιτιστικά αποτελεί βασική και διακηρυγμένη επιλογή της δημοτικής μας αρχής.

     Φέτος για πρώτη φορά τα κονδύλια των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχουν εξαρχής μοιραστεί στις οκτώ δημοτικές ενότητες του Δήμου ισομερώς (με ακριβή πληθυσμιακά κριτήρια), ώστε η κάθε Ενότητα να επιλέξει πού θα ρίξει το βάρος της. 
    Συνεπώς μομφές ότι δόθηκε έμφαση σε κάποια περιοχή εις βάρος μιας άλλης δε μας αγγίζουν, μας λυπεί όμως το διχαστικό μήνυμα που κάποιοι (ελάχιστοι ευτυχώς) εκπέμπουν με τόση ευκολία, επιχειρώντας να παρασύρουν και να παραπληροφορήσουν τους συνδημότες μας.

    Η αλήθεια για κάθε καλοπροαίρετο παρατηρητή είναι μία. Ότι στις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις όλοι μαζί πετύχαμε με πολύ λιγότερα χρήματα να έχουμε ένα καλύτερο από το συνηθισμένο αποτέλεσμα. Αυτό μας κάνει χαρούμενους και περήφανους. 

   Η περιοχή μας αποδεικνύει ότι έχει βαθιά ριζωμένο ένα υψηλό πολιτιστικό επίπεδο κι αυτό αποτελεί κατάκτηση και ελπίδα για το μέλλον. 

    Για εμάς δε, ως δημοτική αρχή, είναι ξεκάθαρο και σαφές ότι όποιος θέλει να συμμετάσχει στην κοινή προσπάθεια, χωρίς αποκλειστικότητες και κυρίως χωρίς μικρότητες, είναι καλοδεχούμενος και θα έχει πάντα τη στήριξή μας. 

13 σχόλια:

  1. Μπραβο Δήμαρχε ! Κάποιος έπρεπε να τους βάλλει στην θέση τους !!! Ψάξε λίγο και τι χρωστάνε στο Δήμο αυτοί που έβγαλαν την ανακοίνωση. Θα έχει πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κονδύλια έχουν μοιραστεί με ακριβή πληθυσμιακα κριτήρια στης οκτώ δημοτικές ενότητες του Δήμου!!!!!!!!!!
    Δηλαδή ότι σε αυτό το τριήμερο η επίσκεψημοτητα στην δημοτική ενότητα Γαλαξίδιου ήταν διπλάσια η τριπλασια από όλες τις άλλες ενότητες μαζί δεν έπρεπε να ληφθεί καθόλου υπόψιν για την ομαλή και πλήρης εξυπηρέτηση όλου αυτού του κόσμου που αποφάσισε να επισκεφθεί τον νομό μας,και εννοείται και για την επόμενη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι να τρελαίνεσαι. Μοιρασθήκανε χρήματα σε όλους ανάλογα με το οληθυσμό, είχαν δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι το οποίο θα επέφερε κάποιο αποτέλεσμα.
    Με αυτή τη μοιρασιά ποιό μήνυμα θέλει να περάσει ο Δήμαρχος; ότι είναι δίκαιος ή ότι δεν σπαταλάει το δημοτικό χρήμα; Γιατί αυτές οι κινήσεις μάλλον ως προσωπικές μικροπολιτικές φαίνονται, άν δεν είναι άτολμες, άν δεν είναι διοικητικές αδυναμίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι παραλογο ολοι αυτοι οι επαγγελματιες να περιμενουν να κονομησουν με εξοδα αποκλειστικα του δημου και κατ επεκταση ολων των δημοτων.Καλα θα κανουν αυτοι που κονομανα με διημερες αρπαχτες να βαζουν το χερι στην τσεπη και να γινονται χορηγοι εκδηλωσεων ( αν δεν το κανουν ) γιατι πχ στην Αμφισσα καποια καταστηματα συνεισφερουν οτι τους αναλογει και αυτα τα χρηματα τους γυριζουν πισω πολλαπλασια αυτες τις μερες. Εγω συμφωνω να ψαχτουν οι παραπανω επαγγελματιες για τα χρεη τους τουλαχιστον προς τον δημο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΩΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΠΟΤΕ ΕΔΩΣΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ? ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΕΛΗ, ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ,ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ. δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το θεσμικό τους ρόλο και να καταφεύγουν σε ειρωνείες, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ? ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΘΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γίνεται φίλοι Γαλαξιδιώτες να κάνετε "κονόμα" χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη!

    Όπως προαναφέρθηκε και σε άλλο σχόλιο, όποιος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ θέλει να έχει κόσμο, βάζει το χέρι στην τσέπη και προσφέρει! Προσφέρει και για την διοργάνωση αλλά και για την διαφήμιση! Το να δίνετε 50€ στο τοπικό σύλλογο δεν είναι ούτε βοήθεια, ούτε διαφήμιση. Είναι ξεφτίλα!

    Υπάρχουν ένα σωρό δημοσιογραφάκια τα οποία αν τους δώσετε μερικά κατοστάρικα κάνουν αφιερώματα στην τηλεόραση για ότι θέλετε. Ή μήπως νομίζετε ότι τυχαία γίνονται τόσα αφιερώματα στη Φωκίδα ξαφνικά;
    Ήρθε ο Μάνεσης από τον Alpha, ήρθε η εκπομπή Αποκαλυπτικά από το Έψιλον, η άλλη εκπομπή από το EXTRA, το Μένουμε Ελλάδα από τη ΝΕΡΙΤ.

    Είστε άξιοι της μοίρας σας εκεί κάτω! Παλιά το αλευρομουτζούρωμα ήταν είδηση σε όλα τα δελτία όλων των καναλιών και το καταντήσατε πιο ασήμαντο και από το πανηγύρι του τελευταίου κατσικοχωριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΜΑΘΑΝ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΑΡΑΧΩΒΑ. ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ. ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

      Διαγραφή
  7. Τι δεν καταλαβαινετε απο την ανακοινωση;;; Μιλαει για τους μονιμους πληθυσμους και οχι για τους εφημερους! Αν ηταν ετσι, η Αμφισσα το τριημερο των Αποκρεων ειχε διπλασιο πληθυσμο, λογω υψηλης προσελευσης επισκεπτων...Και ας προσεχουν ορισμενοι καταστηματαρχες που προσπαθουν να κανουν βλαχοπολιτικη, γιατι δεν θα ξαναπατησει κανενας σαλωνιτης στο μαγαζι τους...Αυτον τον ιδιομορφο ρατσισμο επιδειωκετε;;; Το οτι ολον τον αλλο καιρο συντηρειστε απο τους αμφισσιωτες, δεν το αναφερεται πουθενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ότι το τριήμερο τον Αποκρεων είχε διπλάσιο πληθυσμό, ούτε εσύ δεν το πιστεύεις κατά βάθος.

      Διαγραφή
    2. η Αμφισσα το τριημερο των Αποκρεων ειχε διπλασιο πληθυσμο, λογω υψηλης προσελευσης επισκεπτων..........
      Έλα πες την αλήθεια, ούτε εσύ το πιστεύεις κατά βάθος.

      Διαγραφή
  8. Ρε παιδί μου τι είσαστε σεις οι Αμφισσιώτες! σώστες της τοπικής οικονομίας, διάσημοι πληρώνετε τηλεοράσεις, βγάζετε πάντα δήμαρχο στα μέσα και στα έξω. Κρίμα να μην έχετε ένα μαντείο μια θάλασσα. Μεγάλη αδικία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαμός έγινε στη Δεσφίνα με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί φωνάζετε;
    Ειδικά την Κυριακή της Αποκριάς στην Άμφισσα έγινε Ο χαμός ... από τη βροχή.
    Έπιασαν τόπο τα λεφτά που ξοδεύτηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή