Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Σύλλογος Γυναικών Άμφισσας: υπό την σκιά της αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής, το Κέντρο Υγείας Ιτέας πάει για κλείσιμο...

   

    Μέσα σε κλίμα αγανάκτησης, οργής, αλλά και θέλησης, ώστε αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την δημόσια υγεία στο νομό, έγινε σήμερα η προγραμματισμένη Συνέλευση –Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΓΝΑ με την
 συμμετοχή απλών πολιτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Εργατικού Κέντρου, συλλόγων και φορέων της περιοχής. 

  Με την σκιά του κλεισίματος ουσιαστικά της Παθολογικής κλινικής να επικρέμεται,
οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν έκλυση προς κάθε κατεύθυνση για βοήθεια και ενεργοποίηση. 

   Οι χρόνιες εφαρμογές των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, η υπο-χρηματοδότηση και οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών, 
οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το Νοσοκομείο σε λουκέτο. 
   Η νέα κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη όχι να αναστρέψει την κατάσταση, αλλά ούτε να φρενάρει κάπως την πορεία του Νοσοκομείου προς την καταστροφή. 

   Οι παρεμβάσεις της στον κρίσιμο αυτό τομέα, τον τομέα της υγείας, παραμένουν ακόμη σε επίπεδο διαπιστώσεων, όπως αβίαστα συνάγεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε μόλις χθες ο τοπικός βουλευτής, ο κ. Η. Κωστοπαναγιώτου, ζητώντας ταυτόχρονα και πίστωση χρόνου. Μόνο που δυστυχώς χρόνος δεν υπάρχει καθόλου. 

   Η νέα κυβέρνηση δυο μήνες μετά θα έπρεπε να έχει παρουσιάσει έργο, ειδικά στο χώρο της υγείας και όχι να καταφεύγει σε δικαιολογίες του τύπου δεν υπάρχουν κονδύλια για προσλήψεις και να προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής μοιράζοντας "ψίχουλα". 

    Και είναι απορίας άξιο γιατί το ΓΝΑ αλλά και η 5η ΥΠΕ είναι ακόμα ακέφαλες; Αφού 
δεν υπάρχει οικονομικό κόστος; 
   Γίνεται πλέον σαφές ότι η ανοχή προς την νέα κυβέρνηση εξαντλείται και ακόμη πιο σαφές ότι οι ασθενείς και τα επείγοντα περιστατικά δεν μπορούν να περιμένουν λεπτό. 
   Δηλώσεις του τύπου « …στέλνουμε ασθενείς στη Λαμία χωρίς να γνωρίζουμε από τι πάσχουν» ή «…εάν σας πω το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα θα πάθετε ομαδική κατάθλιψη» από τα χείλη των πλέον αρμόδιων δείχνουν την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο.
    Όλα τα παραπάνω αποτελούν συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις όσων πήραν τον λόγο στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα μαντάτα για τα 2 κέντρα υγείας του Νομού. 
   Οι τελευταίες εξελίξεις ουσιαστικά δυναμιτίζουν την όποια λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ιτέας το οποίο πάει για κλείσιμο ενώ το αντίστοιχο στο Λιδορίκι είναι από καιρό αφημένο στα σύνορα του γκρεμού. 

    Το σωματείο των εργαζομένων υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει και με την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου να πετύχουν την επίλυση των προβλημάτων, να μείνει ανοικτό και σε πλήρη λειτουργία το Νοσοκομείο και φυσικά και τα Κέντρα Υγείας.

    Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους τους αρμόδιους ότι για όλους εμάς ο αγώνας για την υγεία είναι αγώνας για την ζωή και είμαστε όλοι αποφασισμένοι να αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. 

   Η επόμενη κινητοποίηση ψηφίστηκε ομόφωνα και θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

    Απέναντι στους επίσημους και στην εξέδρα τους θα στηθεί το πανό και θα ακουστεί το σύνθημα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

1 σχόλιο:

  1. Το ιδιο ακριβως αρθρο στο Amfissa press με υπογραφη Π. Βεργος και φωτο Παναγουλας .τελικα η ιδιορυθμος αντιπολιτευση προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που εμφανιστηκε στη συνελευση οχι μονο μας δινει ετοιμα και τα συνθηματα που θα γραψουμε αλλα ακουει συγχρονως και στο ονομα συλλογος γυναικων Αμφισσας ( αληθεια γιατι οχι Ιτεας θα ακουγοταν καλυτερα ) .Ο διχασμος προσωπικοτητων και συλλογων (!!!) ΤΕΛΙΚΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή