Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αγρότες Δελφικού Τοπίου: ΟΛΟΙ στο δικαστήριο για το κάψιμο του ελαιώνα! δεν θα συγκαλυφθεί το έγκλημα...!



Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
Της   Συντονιστικής   Επιτροπής   Ελαιοκτηματιών
            Σε συνέχεια του ψηφίσματος της συνάντησης στο Σερνικάκι Φωκίδας στις 18 Αυγούστου 2013 των πληγέντων και  μη ελαιοκτηματιών  και  κατοίκων της περιοχής από την πυρκαγιά της  5ηςΑυγούστου 2013,  κατά την οποία εκλέχθηκε ομόφωνα προσωρινή  Συντονιστική  Επιτροπή,  με σκοπό να  ασχοληθεί με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από το κάψιμο του ελαιώνα και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας και να μεριμνήσει για την κατά νόμο σύσταση  και αναγνώριση Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών του  Παραδοσιακού   Ελαιώνα  Άμφισσας,  η  Επιτροπή μέχρι σήμερα  προέβη  στις παρακάτω  ενέργειες:
1ον     Επισκέφθηκε τον  κ. Διοικητή  της   Πυροσβεστικής   Υπηρεσίας   Άμφισσας    με  τον οποίο έγινε  διεξοδική  αναφορά   στις συνθήκες  της φωτιάς  και  επιγραμματικά  στους χειρισμούς   οι οποίοι   έγιναν  από  την Υπηρεσία  του.
2ον      Επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και από τον κ. Διοικητή  ζήτησε  την άμεση συνδρομή  του  για τη φύλαξη  των  καμένων  ελαιοκτημάτων   προκειμένου  να διαφυλαχθούν  από τυχόν   κλοπές  ξύλων   μέχρις ότου οι αρμόδιες αρχές εκτιμήσουν τις   προκληθείσες  ζημίες.
3ον   Επισκέφθηκε  τον  κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας και ζήτησε αντίγραφο της  σχηματι-σθείσης δικογραφίας, η  οποία και χορηγήθηκε.
4ον      Κατατέθηκαν  Δηλώσεις   Παράστασης  Πολιτικής  Αγωγής.  

            Στις  10 Σεπτεμβρίου  2013  συζητείται  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο   Άμφισσας  η υπόθεση  εμπρησμού του Ελαιώνα.
              Για όλους εμάς τους κατοίκους της περιοχής, για όλους  εμάς τους  ελαιοκτηματίες, ο  Ελαιώνας  που κάηκε δεν ήταν μόνο μέρος του  βιού  μας ,   αλλά   μέρος   της   ζωής   μας   και  του τόπου μας.   
               Ο  Ελαιώνας  κάηκε  στο κεντρικότερο και παραγωγικότερο  μέρος  του   και   κανένας από   αυτούς   που   ευθύνονται   (στο μέτρο   που  ο καθένας   ευθύνεται )    δεν πρέπει   να  μείνει  ατιμώρητος  .

                                                   Κ α λ ο ύ μ ε 
όλους   όσους    αγαπήσαμε  και   ζήσαμε  απ΄  αυτόν τον ελαιώνα  στη δημόσια   συνεδρίαση του  Δικαστηρίου  στην   Άμφισσα  στις    10  Σεπτεμβρίου   2013    για  να  συμπαρασταθούμε  στο   τόπο  μας .
  Το οφείλουμε   στην   Ιστορία   και  τον Πολιτισμό που περικλείει και    στην  αγάπη  μας   προς  αυτόν.
                   Ταυτόχρονα, στέλνουμε   το   μήνυμα    να    μη   διανοηθεί    κανείς   να συγκαλύψει    το   έγκλημα     που   διαπράχθηκε.
               
                                                                      Σερνικάκι  27 Αυγούστου 2013

                                              Η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                        ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ  ΦΩΤΗΣ
                                                         ΔΡΟΛΑΠΑΣ  ΝΙΚΟΣ
                                                         ΚΑΡΔΑΡΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ
                                                         ΜΑΛΑΓΡΑΚΗΣ   ΝΙΚΟΣ
                                                         ΡΑΜΜΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ
                                                         ΤΣΙΝΤΖΗΡΑΣ  ΣΤΑΘΗΣ

13 σχόλια:

  1. ορε παλληκαρια πως γινηκατε απο οπλαρχηγοι προσωρινοι? ποιος είναι ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ αναμεσα σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ... ΕΠΙΣΤΟΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στην επιτροπή. Δεν υπάρχει κανείς να περισσεύει. Αυτά που γράφει ο ανώνυμος (27.08.13/3:45μ.μ.) είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις ενημερωθήκαμε από μέλη της Επιτροπής Αγροτών ότι υπήρξε έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι δεν αναγράφουμε την λέξη "προσωρινή" πριν την Επιτροπή!
    Δηλώνουμε δημόσια ότι αυτό έγινε με απολύτως δική μας απόφαση και πρωτοβουλία με το συναίσθημα πως η Επιτροπή Ελαιοκτηματιών Δελφικού Τοπίου, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ τέτοια ταπείνωση μετά από το έργο που έχει επιτελέσει μέσα σε λίγα 24ωρα.
    Εάν κάποιος έχει διαφορετικό σκεπτικό και διαμαρτύρεται και έχει απορίες τον καλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας για να του εξηγήσουμε προσωπικά τους λόγους. Τον καλούμε δε, δημόσια, να ενημερώσει όλο τον κόσμο για την αιτία που επιθυμείται διακαώς να αναφέρεται και εντός και εκτός κειμένου ότι η Επιτροπή είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ! Ποιά είναι η σκοπιμότητα; Υπάρχουν δεσμεύσεις για κάτι; Δεν αρέσει σε όλα τα μέλη η Επιτροπή και βιάζεται κάποιος να αποδεσμευτεί; Πρέπει να αναφερθεί κάτι κάπου; Εδώ είμαστε, υπό το άπλετο φως της δημοσιότητας και περιμένουμε με αγωνία τις εξηγήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ .ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έκεί στο Επιμελητήριο στο Σύλλογο Επαγγελματιών και στο Σύλλογο Μηχανικών Εργοληπτών να προτείνεται τον Δρόλαπα μιας και είναι και από την άλλη μεριά των Αγροτών να πάει με 4 ιδιότητες καθώς αν είχε και τετραπλή ψήφο ποιός θα τον πιάνει. Μόνιμος πρόεδρος και τουτη την φορά χωρίς εκλογές. Βλέπε ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 20 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ......
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ 10 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ.....
    Προχώρα Νίκο και μην ακούς κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί βιάζεσαι να επιβεβαιώσεις ότι δεν θέλεις τον Δρόλαπα στην Επιτροπή ?Κάποιος να σου μιλήσει για το REXONA........

      Διαγραφή
    2. ¨Όχι εγώ το λέω για τον καινούργιο Σύλλογο μην την πάθει όπως οι άλλοι που έχουν απολέσει το δικαίωμα του ΕΚΛΕΓΕΙΝ…..

      Διαγραφή
    3. Για να είναι ο Δρόλαπας Πρόεδρος 20 χρόνια στον ένα Σύλλογο και 10 στον άλλο , είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές φαίνεται ότι ο άνθρωπος δουλεύει και αγωνίζεται, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα τον άλλαζαν. Δεν είναι κορόϊδα ούτε οι επαγγελματίες ούτε οι Μηχανικοί που τον αφήνουν.Είναι καλός φαίνεται ο καναπές και να τρέχουν οι άλλοι για μας.

      Διαγραφή
    4. φημολογείται οτι ο δρόλπας θα κάμει σε τέσσερους συλλόγους πρόωρες εκλογές για να μη του χαλάσει το δημοκρατικό προφίλ

      Διαγραφή
  8. ΠΕΡΑΣΕ ΣΥΡΙΖΑ Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ31 Αυγούστου 2013 στις 10:31 π.μ.

    ΠΡΟΤΑΣΗ..... ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Π. ΚΑΜΕΝΟΣ, Γ.Γ. Ο ΣΤΑΘΗΣ,ΣΚΙΩΔΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΕΡ ή Ο ΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ), ΤΑΜΙΑΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΙΣΟΒΙΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Ο ΣΤΑ ΣΥΝΕΦΑ ΠΕΤΑΩ, ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΤΗΣ "ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΟΛΟ ΠΥΚΡΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΛΑΠΑ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟ ΜΑΪΜΟΥΔΙΑΣΕ Ο ΓΑΖΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΤΕΕΙ Ο ΔΡΟΛΑΠΑΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΓΑΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ. ΟΤΙ ΕΣΠΕΙΡΕ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή