Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Φουσέκης:δεν διαβάσαμε την επιστολή της κ. Μανδρέκα γιατί δεν την φωτίζουν οι απαντήσεις που έλαβε στη Βουλή για τους κτηνοτρόφους...




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 11.08.2013 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ, κ. ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΜΑΝΔΡΕΚΑ


            Με έκπληξη διαβάσαμε την από 11.08.2013 ανοικτή επιστολή της βουλευτού μας, κ. Ασπασίας Μανδρέκα, με την οποία εγκαλεί τη δημοτική μας αρχή για λογική «αποκλειστικότητας» στη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών κατά τη συνεδρίασή του της 02ης.08.2013 του θέματος με τίτλο «Ενημέρωση του Σώματος και λήψη απόφασης διαμαρτυρίας για τον περιορισμό της καταβολής ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους του Δήμου μας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», με εισηγητή τον αρμόδιο καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο, κ. Ευστάθιο Θάνο. Διαμαρτύρεται κυρίως η κ. βουλευτής γιατί δεν αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος η σχετική ερώτηση που η ίδια είχε καταθέσει προς τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά και οι απαντήσεις που έλαβε από αυτούς, που κατά τη γνώμη της φωτίζουν το θέμα και οι οποίες δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο.

            Επ’ αυτών έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

            Α) Ουδέποτε η δημοτική μας αρχή λειτούργησε με λογική αποκλειστικότητας ή αποκλεισμών σε οποιοδήποτε μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι δημότες μας. Αντίθετα συστηματικά επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των αιρετών του Νομού μας και ιδίως της Βουλευτού και της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας. Απόδειξη προς τούτο είναι το γεγονός ότι παγίως η πρόσκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποστέλλεται προς τις ανωτέρω δύο θεσμικές αρχές του Νομού μας, μολονότι δεν υπάρχει σχετική υποχρέωση και ελάχιστα άλλα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας μας εφαρμόζουν κάτι τέτοιο. Με τον τρόπο αυτό, τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, όσο και η Βουλευτής Φωκίδας μπορούν να παρίστανται κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν το κρίνουν σκόπιμο, και να μετέχουν στη συζήτηση των θεμάτων που τους ενδιαφέρουν (όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν) ή απλώς να στέλνουν ενημερωτικό σημείωμα και να διαβιβάζουν κάθε έγγραφο που επιθυμούν, ώστε να αναγνωστεί κατά τη σχετική συζήτηση. Ασφαλώς αυτό θα μπορούσε να είχε πράξει και κατά τη συγκεκριμένη συζήτηση η κ. Μανδρέκα. 
            Β) Στο συγκεκριμένο θέμα, το Δημοτικό Συμβούλιο εντόπισε ένα πολύ μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηθεί γενικότερα με τα δικαιώματα ενισχύσεων των κτηνοτρόφων του Δήμου μας και ειδικότερα με τους κτηνοτρόφους της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας, στην οποία, όπως τεκμηριώθηκε κατά την άνω συζήτηση, υπάρχει αμετάκλητη Απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία αφενός μεν περίπου 127.000 στρέμματα της κτηματικής περιφέρειας Δεσφίνας κατοχυρώνονται ως δημοτικές εκτάσεις, αφετέρου δε αυτές όλες χαρακτηρίζονται βοσκότοποι. Ωστόσο (και παρά τις απαντήσεις που δίνουν οι υπουργοί και στις οποίες αναφέρεται η κ. Βουλευτής) έχει καταστεί πλέον σαφές στους κτηνοτρόφους της Δεσφίνας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτές τις εκτάσεις θα εξαιρεθεί από το καθεστώς ενισχύσεων, με βάση ένα νέο σύστημα καταχώρησης «επιλέξιμων βοσκοτόπων», για το οποίο καμία ξεκάθαρη απάντηση δεν έχουμε λάβει, τόσο για το νομικό πλαίσιο από το οποίο διέπεται, όσο και για τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται. Τις ασάφειες του νέου συστήματος, που οδηγεί στην απώλεια πολύ μεγάλου μέρους των ενισχύσεων που λάμβαναν μέχρι σήμερα οι κτηνοτρόφοι μας, καθόλου δεν τις φωτίζουν ούτε οι απαντήσεις που έλαβε στη Βουλή η εκπρόσωπός μας. 
            Είναι σαφές λοιπόν ότι κανέναν λόγο δεν έχει να διαμαρτύρεται η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Μανδρέκα, αντιθέτως έχουν πολλούς λόγους να διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας, την φωνή των οποίων προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε και να εκφράσουμε με την Απόφαση που λάβαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, όπως είχαμε κάθε λόγο και υποχρέωση.




                                                            ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

15 σχόλια:

  1. Αυτό το παιδί που γυρνάει όλη μέρα με το τζιπ και κοιτάζει τον ελαιώνα με το στόμα ανοιχτό όπως συνήθως, ποιος θα το μαλώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δε κοιτας τα χαλια απο το σοι σου 1,33. αντε βλαχα!

      Διαγραφή
    2. ΠΩ ΠΩ! ΣΥΜΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΕ! ΑΠΟ ΒΛΑΧΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ
    ΟΤΑΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕς ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ .
    ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΣΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ..
    ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΑΝΙΔΕΟΙ ,,,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελα να με μαλωσεις εσυ .οσο το οτι γυρναω ολη μερα στον λογγο και εσυ αν ζουσες απο τον ελαιωνα οπως και εγω και εσυ τα ιδια ακριβως πραγματα θα εκανες αν ειχες λιγο τσιπα επανω σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑΣ? ΒΓΑΛΕ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΩΡΑ!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Μάλιστα αυτή είναι η αλήθεια. Ο Φουσέκης επιθυμεί τη Φωκίδα τσιφλίκι του και κάτι σαν και εσένα τον βοηθάτε στο...σκοπό του. Μπράβο ρε μεγάλος μάγκας.

      Διαγραφή
  5. ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ, ΚΑΨΙΜΟ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΗΜΟΥ κ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΔΕΝ,ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΩΚΙΚΩΝ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΥΡΤΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΔΥΣΠΕΨΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ

    Αν δεν καταφέρετε να φρενάρετε τη βουλιμία και τα πρώτα σημάδια της δυσπεψιας κάνουν την εμφάνισή τους, απειλώντας να χαλάσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

    Αν αρχίσετε και νιώθετε βαρύ το στομάχι σας και έχετε κάποιο από τα δυσάρεστα συμπτώματα που προαναφέραμε, αποφύγετε –αντίθετα με ό,τι κάνουν οι περισσότεροι- τα ανθρακούχα ποτά, καθώς δίνουν την αίσθηση προσωρινά ότι ανακουφίζουν, αλλά στην πραγματικότητα προκαλούν φούσκωμα και διαταράσσουν τη φυσιολογική έκκριση του στομάχου. Τα αεριούχα ποτά δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση τη διαδικασία της πέψης ενώ βοηθούν και στη χαλάρωση του οισοφαγικού σφιγκτήρα.

    Επίσης δεν κάνει καλό το τσιγάρο αμέσως μετά το φαγητό. Η νικοτίνη έχει την ιδιότητα να βοηθά στη χαλάρωση του οισοφαγικού σφιγκτήρα και να επιτρέπει την όποια παλινδρόμηση, να γίνεται ευκολότερα.

    Αν συνηθίζετε να πίνετε μαγειρική σόδα διαλυμένη σε νερό κάθε φορά που έχετε συμπτώματα δυσπεψιας, πρέπει να γνωρίζετε ότι με τη χρόνια χρήση μπορεί να πάθετε γαστρίτιδα.


    Πιείτε νερό, ζεστό νερό με λεμόνι ή ένα ζεστό ρόφημα.
    Η μέντα έχει σπασμολυτική δράση, χαλαρώνει τους μυς του πεπτικού συστήματος και το αφέψημα από τα φύλλα της βοηθάει στην καλή χώνεψη. Στο τελευταίο μπορείτε να προσθέσετε άγριο γεράνι (για τη μείωση των όξινων εκκρίσεων) ή δεντρομολόχα (για να απαλλαγείτε άμεσα από το στομαχόπονο). Τα αφεψήματα του χαμόμηλου και του φασκόμηλου λειτουργούν επίσης ως ήπια κατασταλτικά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας.
    Η κανέλα επίσης θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας.
    Στην περίπτωση που υποφέρετε από πόνους, πολύ αποτελεσματική είναι η κομπρέσα από λιωμένο δεντρολίβανο που θα βράσετε και θα τοποθετήσετε χλιαρό στην πονεμένη περιοχή.

    Το κυκλικό μασάζ στην κοιλιά (γύρω από τον αφαλό) με ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο φυτικό λάδι στο οποίο θα έχετε ρίξει μέσα μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων από πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μύρο, μέντα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ ή θυμάρι, βοηθάει πολύ στην ανακούφιση των δυσπεπτικών συμπτωμάτων.

    Περπατήστε. Μόλις φάτε βγείτε λίγο και περπατήστε κάνει καλό και διευκολύνει απίστευτα το στομάχι μας να χωνέψει.

    Προσπαθείστε να μην πέσετε για ύπνο αμέσως μόλις φάτε. Δώστε λίγο χρόνο στον οργανισμό σας και μην ξαπλώσετε. Η πέψη διευκολύνεται από μια πιο όρθια στάση.

    Εάν κάνετε εμετό, δεν θα πρέπει να σας πιάσει πανικός, γιατί το στομάχι «ανακουφίζεται» και η δυσπεψία περνάει πιο γρήγορα.

    Εάν τα συμπτώματα δεν περάσουν σε 10-12 ώρες ή εκδηλωθεί και ταχυκαρδία, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό.

    Και για την άλλη μέρα......
    Την επόμενη ημέρα δεν θα πρέπει να κάνετε το λάθος να παραλείψετε να φάτε γεύμα ή βραδινό, γιατί θα διαταραχτεί η ισορροπία του μεταβολισμού των σακχάρων και αυτό θα οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής στο μεθεπόμενο γεύμα.
    Φάτε κάτι ελαφρύ και σε μικρότερες ποσότητες, περιορίστε τους υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά και πατάτες) και προτιμήστε το λευκό κρέας, το ψάρι, τα φρούτα και τα λαχανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΦΑΙ. ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ.....

      Διαγραφή
    2. λάθος post
      σέ ένα ιατρικό συμβουλευτικό ηθελα να το βάλω λόγω
      πολλών παραθύρων όμως μπήκε εδώ.
      anyway

      Διαγραφή
    3. hahahahahaha
      iatrikes simvoules....honepsis

      Διαγραφή