Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Πολίτες στο Προσκήνιο: εμπρησμός από το δίδυμο της επιτυχίας με «γερμανική» συνταγή, το κάψιμο του ελαιώνα...!!!









Ο ΔΙΠΛΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ
21-8-2013
Φίλοι και φίλες

Τα γεγονότα της 5-8-2013 είναι σε όλους γνωστά.
Αποσιωπείται  όμως η στυγνή  πραγματικότητα: Η φωτιά στον ελαιώνα στην ουσία είναι εμπρησμός!!!

 ΝΑΙ! «Το καράβι ταξίδευε με σκοπό να ναυαγήσει». 
Ο ελαιώνας και το συνεχώς αμφισβητούμενο δελφικό τοπίο, μαζί με τους αιμοδότες-καλλιεργητές του, αφημένα στην τύχη τους, τρέφονταν με μεγάλα λόγια, με ετικέτες παγκόσμιας κληρονομιάς και BRAND NAME ελιάς και ψήφου, με δυο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες που ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ  ΜΑΥΡΑ!!!

 ΝΑΙ. Όλοι αυτοί, γνωστοί και μη εξαιρετέοι αφού κατασπατάλησαν ποιος ξέρει τι και πώς, αφού διόρισαν τόσους και άλλους τόσους, έφτασαν χωρίς νερό να θέλουν να ποτίσουν τον ελαιώνα! (Προφανώς δια της ευλογίας της δεξιάς του κυρίου επίτροπου;)  
 Έβαλαν  μέσα στον καύσωνα  εργολάβους να δουλεύουν ώστε να μπορέσουν να μας δουλέψουν σε λίγους μήνες στις επερχόμενες εκλογές. Ξεκίνησαν λοιπόν μετά από 2-3 χρόνια ξεκούρασης τις ασφαλτοστρώσεις-μπαλώματα στους δρόμους και φυσικά τα αυλάκια στον ελαιώνα. Δημιούργησαν τις συνθήκες πυρκαγιάς έβαλαν και την σπίθα. Αυτός είναι ο πρώτος εμπρησμός
 Από κει και πέρα παντελής έλλειψη συντονισμού, σχεδίου, εγρήγορσης, αλλά και η συνεχιζόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κουκουλώματος των όλων συμβάντων. Ενώ βλέπουν τον λύκο ψάχνουν τον ντορό!!!
  Η εισαγγελία που είναι; Συνεχίζονται οι ανακρίσεις;
Όχι κύριοι. Aρκετά. Τα είδαμε όλα.
  

Από δω και πέρα τι μπορεί να γίνει;
Από δω και πέρα και προκειμένου «ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος» προχωρούν και στον δεύτερο εμπρησμό. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτα, αλλά να περιμένουμε ίσως τον επόμενο εμπρησμό του ελαιώνα.
Δεν έχουν σκοπό να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το ταμείο αλληλεγγύης της ΕΕ γιατί σύμφωνα με τα επίσημα χείλη του νομού, «… πρέπει η ζημιά να είναι στο 9% του ΑΕΠ…»!!! Εμείς υπενθυμίζουμε 1) ότι πρόκειται για το 0,6 του ΑΕΠ και 2) υπάρχουν και κατ εξαίρεση αποζημιώσεις ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. Αυτό όμως προϋποθέτει διεκδίκηση, διάθεση κινητοποίησης  και σύγκρουσης, αλλά και υπηρεσίες σε εγρήγορση για τη κοινωνία.   
Γύρω από την UNESCO προηγουμένως πλήρης σιωπή, τώρα πλήρης διαστρέβλωση. Στους καλόπιστους φίλους θα παραθέσουμε μερικά χωρία λοιπόν από την επίσημη ιστοσελίδα της UNESCO:
«…η UNESCO βοηθά τα κράτη να προστατεύσουν τους χώρους αυτούς παρέχοντας τεχνική βοήθεια, επαγγελματική εκπαίδευση καθώς και έκτακτη οικονομική βοήθεια…ένταξη ενός μνημείου στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεν αποτελεί το τέλος της διαδικασίας. Μετά την εγγραφή ενός μνημείου, οι υπεύθυνοι διαχείρισης του μνημείου και οι τοπικές αρχές εργάζονται αδιάλειπτα προς την κατεύθυνση του ελέγχου, της παρακολούθησης και της συντήρησής του.
Τα Κράτη-Μέλη έχουν υποχρέωση να συντάσσουν περιοδικές αναφορές ελέγχου για την κατάσταση διατήρησης των μνημείων καθώς των μέτρων που λαμβάνουν για την προστασία τους. Οι αναφορές αυτές διευκολύνουν την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς να αξιολογήσει την κατάσταση των μνημείων και τελικώς να αποφασίσει για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση επαναλαμβανόμενων προβλημάτων. Ένα από αυτά τα μέτρα αυτά είναι και η εγγραφή του μνημείου στον «Κατάλογο Κληρονομιάς σε Κίνδυνο», εάν διαπιστωθεί ότι τα μέτρα συντήρησης είναι πλημμελή…Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει από το 1981 τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς. Στόχος της UNESCO είναι η προστασία από κάθε είδους φθορά και καταστροφή, προκειμένου αυτά να κληροδοτηθούν στις γενιές του μέλλοντος.
(βέβαια από το παράρτημα UNESCO  στην Ελλάδα  ας μην περιμένουμε πολλές ευαισθησίες. Σίγουρα το πλέγμα εξάρτησης με τους εκάστοτε κυβερνώντες είναι πολύ ισχυρό. Υπάρχει όμως και η έδρα της  UNESCO στο Παρίσι…)

  Μα ισχύουν  όλα τα παραπάνω; θα αναρωτηθεί κάποιος. Και τόσα χρόνια που ήταν; Τι γινόταν;  Προφανώς χόρταιναν τον προϊστορικό Πύθωνα, που τον ξαναζωντάνεψε το δίδυμο της επιτυχίας που απλώνεται παντού και πάντα σαν τρίγωνο Δήμου-Νομαρχίας- Περιφέρειας…
  Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία, θα ετοιμαστούν για την αναδόμηση-αναδιάρθρωση του ελαιώνα και του δελφικού τοπίου προφανώς με «γερμανική» συνταγή και ποιότητα. Οι ίδιοι που με περισσή ευκολία εγκρίνουν 500.000 για μελέτη και «200.000 Ε για την ανάδειξη γέφυρας του Σκίτσα» ή «30.000 για βελτίωση μονοπατιών νήσου Τροιζονίων» κτλ διαμέσου της ΑΝΦΩ, αλλά για τον ελαιώνα την πρόληψη και συντήρηση δεν έχουν κάμει το παραμικρό. Για τον ελαιώνα: ένα επίπεδο μέρος με δίχτυο δρόμων και γεωτρήσεις δίπλα σε κατοικημένες περιοχές που κόντεψε να καρβουνιάσει συνολικά. Άντε μετά να προστατέψουν τα δάση. Αχ Τουμπανάρια τι όνομα κι αυτό…

  Τώρα λοιπόν ανεμίζουν το λάβαρο της διεκδίκησης, σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα τους, ο καλοχαιρέτας μαζί με τον μαυρογιαλούρο. Αδιαφορία πλήρης για την καθαριότητα των χειμάρρων-σκουπιδαριών αρμοδιότητα περιφέρειας, των αγροτικών δρόμων και περιοχών πέριξ οικισμών αρμοδιότητας δήμου και πάει λέγοντας. Αρκούν οι φωτογραφίες και οι έπαινοι του ΣΚΑΙ… Καμία πρόνοια κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του κινδύνου, απλά τα ρίχνουμε στο ΚΑΣ αλλά δεν υπάρχει σίγουρα ούτε μια αίτηση ένα χαρτί, μια πρόταση τους!!! Προς θεού μην μπλεχτεί η UNESCO (φυσικά όχι της Αθήνας αυτή μοιράζει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις των διάφορων καλοθελητών εκατομμύρια του ΕΣΠΑ και εκατοντάδες θέσεις εργασίας με αντίτιμο).

 φίλοι και φίλες.
Για άλλη μια φορά το δίλημμα μπαίνει σε όλους μας. Η αυτοί ή η κοινωνία. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε η θα συμβιβαστούμε και πάλι διεκδικώντας υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος;

  Για εμάς τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, αν παραμείνουν τα πράγματα στα χέρια τους θα είναι ο τελευταίος εμπρησμός του ελαιώνα και προφανώς ο πιο αποδοτικός για κάποιους,  ο πιο καταστροφικός για την περιοχή. Θα το επιτρέψουμε;

Υστερόγραφο. Η εταιρεία λέγεται ΕΛΤΕΡ ΑΕ συγχωνευμένη με ΦΩΚΙΚΗ ΑΕ για όσους ψάχνουν και βρίσκουν…Η φωτιά προήλθε από ανάφλεξη αυτοκινήτου του εργολάβου… Αυτά προς το παρόν…


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ



2 σχόλια:

  1. Κελαηδίστε μωβ πουλάκια ,Κελαηδίστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση -οδοστρωτήρας! Τους ξεβρακώσατε! Δεν πρόκειται για ανικανότητα (μόνο) αλλά (και) για "ενδιαφέρουσες προεκτάσεις" αν εμπλακεί ο εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή