Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Επιβεβαιώνει την Γερμανική...αυτοδιοίκηση ο πρόεδρος Κοινοτήτων Ελλάδος!



                                 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Πρόεδρος Κοινοτήτων Ελλάδος και Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας
Δελφών Νίκος Κοντογιάννης

                                                                                  

 Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2013
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Προς:  τους Προέδρους Δημοτικών  και Τοπικών Κοινοτήτων
                                                                                 
      Αγαπητοί  συνάδελφοι,

Σήμερα 29 Μαρτίου 2013 η επιτροπή διαβούλευσης της Ένωσης μας,  πραγματοποίησε σε πολύ θερμό κλίμα συνάντηση  με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.  Στυλιανίδη.
Θέμα της συνάντησης μας ήταν, η καταρχήν επίσημη ενημέρωσή του Υπουργού σχετικά με τη σύσταση της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Ελλάδος καθώς επίσης και η υποβολή ‘’ Προτάσεων για θεσμικές και αναπτυξιακές αλλαγές στον «Καλλικράτη» (Ν. 3852/2010) στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής αποκέντρωσης ’’ , όπως αυτές διαμορφώθηκαν ύστερα από σχετική διαβούλευση  μεταξύ των  μελών μας.

 Θέσαμε στον κύριο Υπουργό το σύνολο των προτάσεων μας, όπου υπήρξε ταύτιση απόψεων για τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που δημιούργησε  ο Καλλικράτης. Ακολούθησε συζήτηση με βάση τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην χώρα και τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην λειτουργία της τοπικής μας αυτοδιοίκησης.

 Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως σας έχω είδη ενημερώσει,  η Κ.Ε.Δ.Ε  πραγματοποίησε συνάντηση με Γερμανούς αξιωματούχους, κατ επιταγή της τρόικας,  σε μια προσπάθεια να υιοθετηθεί το γερμανικό σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης στην χώρα μας... 

 Προκειμένου να έχετε ιδίαν αντίληψη, σας επισυνάπτω το σύστημα διοίκησης & σχεδιασμού στην Γερμανία. Προσωπικά,  μου είναι αδιανόητο να αντιληφθώ,  πώς σε περίοδο οικονομικής κρίσης με  υψηλή ύφεση και τραγικά ποσοστά ανεργίας,  η αυτοδιοίκηση με ελλιπέστατη κεντρική χρηματοδότηση, θα υποχρεωθεί να  αναλάβει νέες  αυξημένες αρμοδιότητες, το κόστος των οποίων  θα πρέπει να καλύπτουν οι Δημότες  με νέα,  τοπικού χαρακτήρα φορολόγηση. 

                                                                        Για την προσωρινή διοικούσα επιτροπή
                                                                                      Κοντογιάννης Νικόλαος

                                                            Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας  Δελφών


* Φωκίδα ΤV: θα αναρτήσουμε αργότερα τις επισυνάψεις

9 σχόλια:

  1. ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΕ.ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αααααα ρε Κοντογιάννη πως σου αρέσει να μοστραρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρόεδρε έφτιαξες νέο όργανο στον καλλικράτη! και τα λες και σωστά! πες μας γιατί το κρύβουν και δεν λενε ότι οι γερμανοί θα πάρουνε το δήμο? μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς αυτά που έλεγες για απόσχηση???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. θεσατε λοιπον στον υπουργο τα προβληματα που δημιουργησε ο καλλικρατης,μαλιστα
    επισημανσεις,διαπιστωσεις και ξανα επισημανσεις εκ των υστερων....
    τωρα πια ομως ειναι πολυ σωστο να αναλαβουν οι δημοτες τα χρεη του Δημου μας,γιατι ειναι οι δημοτες αυτοι οι οποιοι
    ψηφισαν γι αυτον τον Καλλικρατικο Δημο τερας των 8 πρωην Δημων
    (με τα οποια χρεη του και υποχρεωσεις αυτου) και ειναι αυτοι οι δημοτες οι οποιο στην πλειοψηφια τους καταπιαν αμασητι αυτον τον καλλικρατικο δελφικο εκτρωμα...........
    πριν τρια χρονια δεν ειδαμε κανεναν σας στους τοτε υπουργους να διαμαρτυρεστε και να διεκδικειτε τα νομιμα τα οποια αποφασισε και προτεινε η τοτε ΚΕΔΚΕ και τα οποια ανετραπησαν εν μια νυκτι ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ...

    σημερα ομως επικαλειστε την διαβουλευση της ΚΕΔΕ και ζητατε τα της διαβουλεσης,πριν τρια χρονια ομως την διαβουλευση της τοτε ΚΕΔΚΕ η οποια προτεινε 3 Δημους στη Φωκιδα την κανατε αβαβα...
    καληνυχτα delphi......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Ανώνυμε 1:57,
    Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι ενάντια τόσο στον Καποδίστρια όσο και στον Καλλικράτη , η προσωπική μου εκτίμηση ειναι οτι η επιστροφή στους παλιούς Δήμους και κοινότητες ειναι τώρα επιβεβλημένη περισσότερο απο κάθε άλλη φορά.
    Φιλικά
    Κοντογιάννης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Κοντογιάννη
      Θα συμφωνήσω καί με τον πιό πάνω σχολιαστή,οσο καί μαζί σας.
      Πράγματι η καλλικρατική ένωσις η οποία ορίσθηκε στήν περιοχή μας
      είναι απαράδεκτη για πολλούς λόγους τους οποίους μπορούμε να αναλύσουμε άλλη στιγμή.
      Σε αυτή τη χρονική στιγμή της ιστορίας,δυστυχώς ο νέος Δήμος Δελφών
      είναι καταδικασμένος και να αποτύχει,άλλα και να παραπαίει ανάμεσα σε συγκρούσεις αρμοδιοτήτων,προτεραιοτήτων και αναγκών τα οποία ουδείς παραβλέπει και όσοι ξέρουν αφουγκράζονται εύκολα.
      Θεωρώ απίθανο την επιστροφή στην προ-Καποδιστριακή κατάσταση
      αλλά θεωρώ πιθανή την επανεξέταση και διόρθωση του παρόντος
      Καλλικρατικού καθεστώτος το οποίο θα μπορούσε να γεννήσει έναν
      νέο Δήμο { ως όριζε η πρότασις της ΚΕΔΚΕ},ο οποίος νέος Δήμος
      θα είναι λειτουργικότατος,προσδιορισμένος ως Τουριστικός πραγματικα και θα έχει ως αιχμή του δόρατος τον Ιερό Παγκόσμιο χώρο τών Δελφών.
      Ιδού κε Κοντογιάννη οι Δελφοί,ιδού και το όραμα.Είμαι σίγουρος οτι θα βρείτε αναρίθμητους συμμάχους ,αλλά πρέπει από κάπου να ξεκινήσετε{ξεκινησουμε}.
      Προτάσεις και ιδέες υπάρχουν ώστε να ωριμάσει η προσπάθεια να βρεθούν οι λύσεις,σύγχρονες,πρακτικές και το κυριότερο ανιδιοτελείς.
      Το έναυσμα όμως ποιός θα το δώσει κε Κοντογιάννη ώστε να ξεφύγουμε
      από τα θέλω και τα ευχολόγια;




      Διαγραφή

  6. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΗΤΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΡΔΡΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ΑΝ ΔΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΑΜΦΣΑ ΔΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΠΤΑ ΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο οτι πιθανα εχω καταλαβειτο μεγαλο προβλημα με αυτο το δημο ειναι οτι δεν εχει την αποδοχη των κατοικων του.Ολοι βριζουν και το θεωρουν ξενο σωμα.
    Βριζουν στην Αμφισσα,βριζουν στους Δελφους,βριζουν στο Γαλαξιδι,γ@μω τον καλικρατη ο ενας,γ@μω τον καλικρατη ο αλλος και παει λεγοντας.!!!Εκει που δεν μιλανε ειναι στην Ιτεα.Εκει εχουν σαλταρει και η χυτρα βραζει ασχημα.!!!
    Κολυμβητηρια,κλειστο μπασκετ,βιολογικος,διαλυση δημαρχειου,εργαζομενων και οχηματων,σκουπιδια,αγορα πεσμενη πανω απο το μεσο ορο κ.α εχουν φορτωσει τον κοσμο.Πολιτες στο προσκηνιο μεγαλη δυναμη στην Ιτεα με πολυ κοσμο και δυνατα στελεχη, της αντιπολιτευσης η δυναμη ειναι στην Ιτεα (κορυφαιος ο Δρακακης),ο Παπαλαιος εχει περισσοτερο στρατο απο οτι εχει η Ελλαδα στον Εβρο,το συμβουλιο δεν παταει καλα, η Λαινη ηθελε να κανει πραγματα αλλα δειχνει κουρασμενη και απογοητευμενη,η Νικη καλη κοπελα αλλα χωρις αρμοδιοτητες,ο Βλασσης καθαρος με ορεξη αλλα απογοητευτηκε κι αυτος οπως και οι αλλοι,ο κουφαλης καλο παιδι καταρτισμενος αλλα κι αυτος χωρις αρμοδιοτητες οπως τελικα ολοι αφου το καπελωμα που τους ριχνουν απο το αρχηγειο παει συνεφο.Καλα ξεμπερδεματα/!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΘΕΤΑ
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
    ΟΤΑΝ ΟΜΩς ΕΓΙΝΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ Ως ΠΡΟς ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΝΕΟς ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ.ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.
    ΧΑΟΣ,ΚΟΝΤΡΕς ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΓΚΡΟΥΣΕΙς ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ
    ΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΠΕΛΩΝΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.ΟΤΑΝ ΑΡΚΕΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ
    ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή