Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κέντρο "Ο Μίτος της Αριάδνης" στο Γαλαξείδι...



Ένας πνευματικός χώρος για μεμονωμένους αναζητητές και ομάδες στην Φωκίδα...


Στόχος και καταστατικός σκοπός του Κέντρου "Ο Μίτος της Αριάδνης" είναι να ενθαρρύνει όλες τις έρευνες και τις διεργασίες που αναλαμβάνει κάθε άνθρωπος, αυτόνομα και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε δογματική αρχή, για την εσωτερική και πνευματική ανάπτυξή του. 

Προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, το Κέντρο δημιούργησε στο Γαλαξείδι -και θέτει στην διάθεση μεμονωμένων αναζητητών και ομάδων- ένα χώρο συνάντησης, εργασίας και περισυλλογής. 


Ο "Μίτος της Αριάδνης" βρίσκεται στο Γαλαξείδι, στη Φωκίδα, 
30 χλμ από τους Δελφούς, 200 χλμ από την Αθήνα.

  Σε ένα κτήμα είκοσι στρεμμάτων, με ελιές, αμυγδαλιές και αυτοφυή λουλούδια, υπάρχουν: ένα κεντρικό κτήριο, με χώρο για εργαστήρια - σεμινάρια - ομάδες, αλλά και για ατομική μελέτη ή περισυλλογή, ένας ανοιχτός - σκεπαστός χώρος εργαστηρίων και πέντε δίκλινοι ξενώνες (που μπορούν να γίνουν τρίκλινοι), με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, θέρμανση, τζάκι και αυτόνομη αυλή - κήπο για τη διαμονή των επισκεπτών μας. Για μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε κοντινούς ξενώνες. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα για διαμονή σε σκηνές, σε κατάλληλους γι' αυτό χώρους του κτήματος.

'Οταν ο Θησέας μπήκε στον Λαβύρινθο της Κρήτης για να σκοτώσει τον Μινώταυρο, η Αριάδνη του έδωσε ένα κουβάρι νήμα για να το ξετυλίγει προκειμένου να ξαναβρεί την έξοδο. Αυτός ήταν ο "μίτος της Αριάδνης". Αυτός είναι ο μίτος τον οποίο εμείς αναζητούμε προκειμένου να ανακαλύψουμε την διαδρομή μας μέσα στους δικούς μας λαβυρίνθους, για να βγούμε από τους δαιδάλους της ακατανοησίας και της άγνοιας που κουβαλάμε μέσα μας...

 

7 σχόλια:

  1. Ενα αφιερωμα στην Ι.Μ. Φωκίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΤΑΞΕΙ! ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλος ο ¨¨μιτος της Αριαδνης¨¨ αλλα αυτες τις μερες περασε απο την περιοχη μας και ο Βασος Λυσσαριδης για οσους δεν το πηραν χαμπαρι και εξακολουθουν παρ ολες τις επισημανσεις να κανουν πως δεν αντεληφθησαν το παραμικρο.Μια αναφορα και δυο αραδες γι αυτον τον αγωνιστη της ελευθεριας και των ιδεων δεν βλαπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αργήσαμε! Αλλά έχει δημοσιευτεί σε όλους τους άλλους. Τι μας χρειάζεστε εμάς και το γράφετε συνέχεια; Παρεμπιπτόντως πόσο καλό βρίσκετε τον μίτο;

      Διαγραφή
  4. Πόσο παλιό? Δε λειτουργεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο εξυπναδουλες σκιζουμε.Το γραφουμε συνεχεια με την ελπιδα καποιοι να συγκινηθουν και να ενημερωσουν τους επισκεπτες τους και για μια σημαντικη ειδηση που αφορα την περιοχη μας, αλλα μαλλον καποιοι ασχολουνται μονο με θεματα που αφορουν την στενη παραλιακη ζωνη μεταξυ Κιρρας και σκαλας μεταλλειων. Οσο αφορα αν ειναι καλος ή κακος ο μιτος δεν ξερω και δεν με αφορα προς το παρον ,αν εχεις στοιχεια δημοσιογραφικα να τα εμφανισεις και ο κοσμος θα κρινει.Εαν το δημοσιευσεις και θελησεις να απαντησεις παρακαλω απεφυγε τις ειρωνιες και τους χλευασμους γιατι ειμαι ευαισθητος ,αν παλι δεν μπορεσεις να το αποφτγεις δεν πειραζει και παλι φιλοι θα ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγκινείς! Ο κάθε ...συγγραφέας γράφει ό,τι θεωρεί σκόπιμο. Εσύ ασχολήσου με ευρύτερα θέματα.
      Δεν ρώτησα αν είναι καλός ο μίτος αλλά πόσο καλός είναι. Άλλωστε τα στοιχεία μου βγήκαν προ 20ετίας.
      Απορώ, πως νομίζεις ότι χλευάζω! Τα λόγια μου είναι ειλικρινή όπως και η ανταπόδοση της φιλίας που μου προσφέρεις...

      Διαγραφή