Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. 31-3-2013



Η Αδελφότητα των Μοναχών του Μοναστηριού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, με την ανακοίνωση αυτή, θέλει να διαλύσει κάθε παρεξήγηση και κάθε διαστροφή της αληθείας, εξ αιτίας συκοφαντικού θορύβου που έγινε και γίνεται διαρκώς εναντίον της και να παρουσιάσει με λίγα λόγια την αληθινή ιστορία του άδικου, απάνθρωπου, παράνομου, ανήθικου, αντιχριστιανικού αντιμοναστηριακού και ανηλεούς εκκλησιαστικού διωγμού, που υφίσταται επί 18 ολόκληρα χρόνια και ανακοινώνει τα εξής :
Τό έτος 1997 ενεκρίθη από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (ΥΠΕΘΟ) Κρατική Επιχορήγηση για την ανέγερση του Ξενώνα κ.λ.π. της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου. Το Υπουργείο (ΥΠΕΘΟ) απαίτησε να καταχωρηθεί η επιχορήγηση σε χωριστά λογιστικά βιβλία από αυτά της Ι. Μονής, για να μπορεί να ελέγχει την διαχείριση των χρημάτων της Κρατικής Επιχορήγησης και απαγόρευσε τις φορολογίες και κρατήσεις από οποιονδήποτε φορέα και βεβαίως και από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου. Και, αυτονοήτως, απάλλαξε τό έργο και από τον ΦΠΑ, όπως όλα τα παρόμοια επενδυτικά έργα. Τό έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έτος 2000.
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος Βλάχος, αμέσως μόλις εγκρίθηκε η Κρατική Επιχορήγηση, έσπευσε και απαίτησε από τους Μοναχούς να καταχωρήσουν την Κρατική Επιχορήγηση στα λογιστικά βιβλία της Μονής, που τα ελέγχει και τα φορολογεί ο … ίδιος και απαίτησε από την Μονή να πληρώσει Κρατήσεις υπέρ των …Μητροπολιτικών του και εκκλησιαστικών Ταμείων. Αλλά αυτά που απαιτούσε ήταν κατά τα ανωτέρω εξόφθαλμα παράνομα.  Εάν οι Μοναχοί έκαναν τάχα «υπακοή» στον Μητροπολίτη, αυτό θα ήταν κακούργημα κατάχρησης του Δημοσίου χρήματος, κακούργημα που συνεπάγετο ποινή,«ισόβια δεσμά».
Οι Μοναχοί δεν εκτέλεσαν την παράνομη διαταγή του Μητροπολίτη. Αυτό ήταν το «έγκλημά τους» που ΟΥΔΕΠΟΤΕ συγχώρεσε ο Μητροπολίτης:  Δενκαταχώρησαν την Κρατική Επιχορήγηση στα βιβλία της Μονής και δεν πλήρωσαν τα παράνομα ποσοστά και κρατήσεις που απαιτούσε αυτός. Και τότε εκείνος άρχισε τις εκδικήσεις. Κατήγγειλε τους Μοναχούς στα Δικαστήρια και άρχισε έναν ανηλεή και ταυτόχρονα πέραν πάσης λογικής εκδικητικό διωγμό για να καταστρέψει το Μοναστήρι, γιατί δέν πλήρωσε τα παράνομα τεράστια ποσά που απαιτούσε εκείνος και μάλιστα εις βάρος του Δημοσίου. Για όσους γνωρίζουν νομικά, αυτό λέγεται πρόκληση σε τέλεση κακουργήματος (άρθρο 186 & 1 Ποινικού Κώδικα)!  Αλλά, εξ αρχής ήδη απέτυχε στα Δικαστήρια.
Τότε, ο Μητροπολίτης, με τα κομματικοπολιτικά μέσα που διέθετε, επέτυχε την τοποθέτηση της συζύγου του οδηγού, του μητροπολιτικού αυτοκινήτου του, στην θέση της Προϊσταμένης της Εφορίας Ναυπάκτου. Η κυρία αυτή, για να ικανοποιήσει τον Μητροπολίτη, αμέσως επέβαλε παρανόμως τεράστια πρόστιμα 1.445.000 Ευρώ, περίπου, επικαλούμενη το δικαίωμα που είχε να επιβάλλει ως Προϊσταμένη όσα πρόστιμα ήθελε, χωρίς ουσιαστική και αληθινή αιτιολογία.
Έπειτα, ο Μητροπολίτης έκανε αναφορά-καταγγελία εναντίον της Μονής, ότι δήθεν καταχράστηκε τον ΦΠΑ του έργου του ΥΠΕΘΟ (!!!). Η Προϊσταμένη μάλιστα προέβη και σε κατάθεση νοθευμένου εγγράφου στην ανάκριση που προκλήθηκε, για να πετύχει την καταδίκη της Μονής. Όμως, όχι μόνο απέτυχε, αλλά καταδικάσθηκε πρωτοδίκως για την νόθευση, απηλλάγη δε δευτεροβαθμίως λόγω ελαχίστων αμφιβολιών ως προς τον δόλο (γενομένου δεκτού, όμως, και στο Εφετείο ότι το κρίσιμο έγγραφο ήταν πράγματι νοθευμένο), αλλά έχασε την θέση της Προϊσταμένης της Εφορίας Ναυπάκτου.
Από την άλλη πλευρά, το Συμβούλιο Εφετών Πατρών αθώωσε αμετάκλητα το Μοναστήρι από την αναφορά-καταγγελία του Μητροπολίτη, για κατάχρηση του ΦΠΑ, αφού το έργο του ΥΠΕΘΟ απαλλασσόταν από την καταβολή ΦΠΑ και η Μονή είχε καταχωρήσει νόμιμα τις επιστροφές του ΦΠΑ στα λογιστικά της βιβλία. Και επίσης, η Μονή απαλλάχθηκε από τα παράνομα πρόστιμα.
Στήν συνέχεια, ο διάδοχος της Προϊσταμένης της Εφορίας Ναυπάκτου, στην προσπάθειά του ίσως να δικαιολογήσει την τιμωρημένη Προϊσταμένη του, επέβαλε πάλι τα ίδια πρόστιμα στο Μοναστήρι και ζήτησε να εισπράξει τα χρήματα αυτά, από τους φτωχούς Μοναχούς, που δεν είχαν να φάνε. Το Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή Διαταγή υπέρ του Μοναστηριού. Τελικά η υπόθεση εκκρεμεί στα Δικαστήρια και θα δικαστεί πάλι, αν τα πρόστιμα αυτά είναι νόμιμα ή παράνομα. Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον ΦΠΑ, όπως ψευδώς και συκοφαντικώς γράφουν και λένε οι κατήγοροι στα διάφορα ΜΜΕ. Η υπόθεση του ΦΠΑ τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.
Εν τω μεταξύ, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος για να ικανοποιήσει το πάθος της ψυχής του, του μίσους, της κακίας και της εκδικητικότητος, αγωνίσθηκε να εκδικηθεί καταστρέφοντας και γκρεμίζοντας τον Ξενώνα κλπ. της Μονής, ως τάχα αυθαιρέτου και γιατί όχι, αν μπορούσε και ολόκληρο το Μοναστήρι. Δέν το πέτυχε όμως.
Το έτος 2006, ο Μητροπολίτης, με τα μέσα που διέθετε, και με παράνομες ενέργειες και συκοφαντικές κατηγορίες, πέτυχε να καταδικάσει στα εκκλησιαστικά «δικαστήρια» τον Ηγούμενο και Κτήτορα της Μονής π. Σπυρίδωνα σε έκπτωση από την θέση του Ηγουμένου. Έτσι, το Μοναστήρι έμεινε χωρίς Εκπρόσωπο και εκπροσώπηση, από τό έτος 2006, μέχρι το έτος 2012, όπως άλλωστε και ο Μητροπολίτης και η εκκλησιαστική Διοίκηση (Ιερά Σύνοδος), ομολόγησαν στα έγγραφά τους που υπέβαλαν στον Υπουργό Παιδείας ζητώντας την διάλυση του ΝΠΔΔ της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου.
Έπειτα, ο Μητροπολίτης και η εκκλησιαστική διοίκηση απαίτησε να γίνουν στο Μοναστήρι εκλογές για την ανάδειξη νέου Ηγουμένου και Εκπροσώπου της Μονής. Το Μοναστήρι υποτάχθηκε και έκανε εκλογές. Όμως, τότε άρχισε ένα άλλο μαρτύριο της Μονής, καθώς ο Μητροπολίτης και η εκκλησιαστική Διοίκηση δεν ενέκριναν και δεν αποδέχθηκαν ούτε τις εκλογές αυτές, ούτε άλλες πέντε (5), σύνολο έξι (6), που έγιναν στο Μοναστήρι, ούτε τους Ηγουμένους-Εκπροσώπους της Μονής, που εξελέγοντο συνεχώς, και με το δικαίωμα που είχαν από τον Νόμο 590/77 περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος διέταζαν διαρκώς την διεξαγωγή νέων εκλογών. Έτσι, το Μοναστήρι έμενε συνεχώς, χωρίς Εκπρόσωπο και εκπροσώπηση.
Το έτος 2010, ο Μητροπολίτης και η εκκλησιαστική Διοίκηση αναγνώρισαν και αποδέχθηκαν την εκλογή του π. Ειρηναίου Κουτσογιάννη, που τον ήθελαν ως Ηγούμενο, και έτσι το Μοναστήρι απέκτησε Ηγούμενο, Εκπρόσωπο και εκπροσώπηση, αλλά για λίγο. Διότι του έθεσαν τέτοιους όρους που ο νέος αυτός Ηγούμενος αναγκάσθηκε και παραιτήθηκε. Οπότε, το Μοναστήρι συνέχισε να παραμένει χωρίς Εκπρόσωπο και εκπροσώπηση. Όμως, ο Μητροπολίτης και η εκκλησιαστική Διοίκηση δεν αποδέχθηκαν την παραίτησή του. Εκείνος επέμεινε έναν ολόκληρο χρόνο στην παραίτησή του και το Μοναστήρι συνέχισε να παραμένει ακέφαλο, χωρίς Εκπρόσωπο και εκπροσώπηση.
Τό έτος 2011, Μητροπολίτης και η εκκλησιαστική Διοίκηση, μή μπορώντας να κάνουν τίποτε άλλο νόμιμο, σε εκδίκηση, αποφάσισαν και ζήτησαν από το Υπουργείο Παιδείας να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση του ΝΠΔΔ της Μονής. Το Υπουργείο απέρριψε την αίτηση αυτή. Έτσι έμεινε η υπόθεση για ένα ακόμη χρόνο, και το Μοναστήρι συνέχισε να παραμένει ακέφαλο χωρίς Εκπρόσωπο και εκπροσώπηση.
Τό έτος 2012, το Μοναστήρι έκανε εκλογές και ανέδειξε Ηγούμενο τον π. Ιερώνυμο Δελημάρη. Όμως, αμέσως, Μητροπολίτης και εκκλησιαστική Διοίκηση, απέρριψαν την εκλογή και το Μοναστήρι παρέμεινε χωρίς Εκπρόσωπο και εκπροσώπηση. Αμέσως, Μητροπολίτης και εκκλησιαστική Διοίκηση αποφάσισαν και διόρισαν για την Μονή Μεταμορφώσεως εξωτερική Τριμελή Διοικητική και Διαχειριστική Επιτροπή από τρεις Ιερείς της Ναυπάκτου με αναγνωρισμένο πλέον επίσημα Πρόεδρο και Εκπρόσωπο της Μονής τον Ιερέα π. Αθανάσιο Λαουρδέκη.
Το έτος 2013, ο νέος Υπουργός Παιδείας ενέκρινε την αίτηση του Μητροπολίτη και της εκκλησιαστικής Διοικήσεως και εξέδωσε Προεδρικό Διάταγμα διαλύσεως του ΝΠΔΔ της Μονής Μεταμορφώσεως και συγχωνεύσεώς της με την Μονή Αμπελακιωτίσσης.
Μητροπολίτης και εκκλησιαστική Διοίκηση αναγνώρισαν το νέο αυτό δημιούργημα-Μοναστήρι και τον Ηγούμενο της Μονής Αμπελακιωτίσσης Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Παστρωμά, ως νέο Ηγούμενο και Εκπρόσωπο της Μονής.
Τότε, η αρμόδια Εφορία Μεσολογίου ζήτησε να πληρωθούν τα χρήματα από τα πρόστιμα που είχε επιβάλλει η Εφορία Ναυπάκτου στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως. Και άγνωστον για ποιόν λόγο διάλεξε τον π. Ιερώνυμο Δελημάρη, και χρέωσε σε εκείνον τα πρόστιμα και του ζήτησε να τα πληρώσει ως Εκπρόσωπος της Μονής. Αλλά, αυτό ήταν και λάθος και αδικία. Διότι ο π. Ιερώνυμος δεν αναγνωρίσθηκε ποτέ επίσημα, ως νόμιμος Εκπρόσωπος της Μονής. Και μάλιστα Μητροπολίτης και εκκλησιαστική Διοίκηση τον παραμέρισαν και διόρισαν ως νόμιμο και επίσημο Εκπρόσωπο της Μονής τον Ιερέα π. Αθανάσιο Λαουρδέκη, Πρόεδρο της Τριμελούς Διοικητικής και Διαχειριστικής Επιτροπής.
Τώρα, ποιος είναι πραγματικά ο Εκπρόσωπος της Μονής που πρέπει να πληρώσει τα πρόστιμα της Εφορίας1.445.000 Ευρώ, περίπου; …….
Τό βέβαιο είναι, ότι ο Μητροπολίτης και η εκκλησιαστική Διοίκηση διατήρησαν επί 7 ολόκληρα χρόνια, με τα παράνομα και άδικα τερτίπια τους, ακέφαλη την Μονή Μεταμορφώσεως από το 2006 μέχρι το 2012, πράγμα που το ομολόγησαν στα έγγραφά τους προς τον Υπουργό Παιδείας, και όπως γράφουν, το Μοναστήρι έμεινε από το 2006 μέχρι σήμερα ακέφαλο και χωρίς Εκπρόσωπο, μή λέγοντας την αλήθεια ότι αυτοί οι ίδιοι το διατήρησαν ακέφαλο και χωρίς Εκπρόσωπο.
Βεβαίως, έπειτα αναγνώρισαν ως επίσημο Εκπρόσωπο τον Ιερέα π. Αθανάσιο Λαουρδέκη και τον Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Παστρωμά. Αλλά άραγε, πρέπει αυτοί να διωχθούν και να πληρώσουν τα πρόστιμα, που στην ουσία τα προκάλεσε ο Μητροπολίτης Ιερόθεος, με τις άδικες, παράνομες, φιλοχρήματες, επιπόλαιες και ανεύθυνες εκδικητικές του ενέργειες, για να εκδικηθεί το Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως, που δεν πλήρωσε τα παράνομα χρήματα που αυτός απαιτούσε; Ποιός είναι ο δημιουργός της όλης αυτής περιπέτειας; Ποιός κινήθηκε μέ δόλο; Άραγε, οι Δικαστές, αυτόν τον δόλο, δεν προσπαθούν να βρούν τελικά για να καταδικάσουν ή να αθωώσουν; Ποιος λοιπόν είναι ο πραγματικός ένοχος; Μήπως πρέπει να πληρώσει ως πραγματικός ένοχος ο Μητροπολίτης Ιερόθεος, τις εκδικητικές του αυτές ενέργειες; Θα πληρώσουν, άραγε, οι αθώοι κι εκείνος που τα δημιούργησε όλα, θα μείνει απείραχτος;
Το λογικό και το πρέπον θα ήταν να περιμένει η Εφορία Μεσολογγίου την απόφαση του Δικαστηρίου, που θα αποφανθεί αν είναι νόμιμα τα πρόστιμα 1.445.000 Ευρώ, περίπου, που επεβλήθησαν στην Μονή από την Εφορία Ναυπάκτου και έπειτα να βρεί ποιός πρέπει να τα πληρώσει. Αλλά η Εφορία Μεσολογγίου λέει, ότι είν αιυποχρεωμένη εκ του Νόμου να μή περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου και να ζητήσει και να πάρει τώρα, τα χρήματα, ή να καταδικασθεί τώρα, ο Εκπρόσωπος της Μονής σε φυλάκιση και όταν το Δικαστήριο αποφασίσει ότι τα πρόστιμα ήταν παράνομα, τότε να απελευθερωθεί από τις φυλακές και να τα πάρει πίσω ο τιμωρημένος Εκπρόσωπος της Μονής…. Αυτός ο παραλογισμός λέγεται…. Ελλάδα….
Την Τετάρτη 10 Απριλίου έχει ορισθεί να δικασθεί πρώτος ο π. Ιερώνυμος, για να αποδειχθεί αν πράγματι ισχύει η επιλογή της Εφορίας που τον «επέλεξε» ως επίσημο Εκπρόσωπο της Μονής και του χρέωσε τα άδικα και παράνομα πρόστιμα 1.445.000 Ευρώ, πού, όμως, ήδη το Δικαστήριο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου με επίσημη απόφασή του τα έκρινε παράνομα.
Άραγε, οι Δικαστές θα δεχθούν τον παραλογισμό της Εφορίας, και θα δικάσουν μία τόσο αμφίβολη υπόθεση ή θα αναβάλουν την εκδίκασή της, ώστε να προηγηθεί η απόφαση του άλλου Δικαστηρίου, που θα κρίνει αν τα πρόστιμα είναι παράνομα ή όχι; Πέραν των τεραστίων ζητημάτων που αφορούν στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εκπροσώπηση της Μονής. Και ποιάς Μονής; Γιατί, βλέπετε, ο κ. Ιεροθεος θέλει «και την πίττα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο».

Η Αδελφότητα των Μοναχών και οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, που την αγαπούν και έκτισαν και βοήθησαν και στήριξαν το Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως, από τότε που ξεκίνησε η δημιουργία του, προσεύχονται, να φωτίσει ο Θεός τους Δικαστές και να αποδώσουν ΔΙΚΑΙΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου