Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Νέες διαστάσεις παίρνει η κοπή δέντρων στην Άστιγγος...

Νέες διαστάσεις παίρνει η κοπή δέντρων στην Άστιγγος μετά από καταγγελία στο Δασαρχείο, που ετοιμάζεται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. 

......................

Περίοικοι έκαναν παράπονα για γείτονες που...κόβουν διακοσμητικά δενδρύλλια από τις  δενδροφυτεμένες νησίδες πρασίνου της Άστιγγος στην Ιτέα..

Η οδός Άστιγγος είναι το καμάρι της πόλης μια που δεν διαθέτει και πολλές εστίες πρασίνου, παρ όλη την θαυμάσια ρυμοτομία της.  Τα  διαχωριστικά παρτέρια της οδού είναι μεγάλα και κατάφυτα από δένδρα, διακοσμητικούς θάμνους και λουλούδια. 

Υπάρχει λοιπόν μία ψυχή που άγνωστο γιατί -σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες -  επιμένει να κόβει μικρά δενδρύλλια για τα οποία γείτονες διαμαρτυρήθηκαν στην ίδια κατά το παρελθόν. 

 Μάλιστα είχαν παρακαλέσει συγγενικό της πρόσωπο να μην το κάνει και  οι ίδιοι είχαν φροντίσει με πολύ προσοχή την ανάπτυξη των συγκεκριμένων φυτών επειδή έδειχναν καχεκτικά.

Μόλις λοιπόν "ανέστησαν" τα φυτά αναγκάστηκαν να λείψουν για κάμποσο καιρό και στην επιστροφή διαπίστωσαν ότι τα δένδρα είχαν κοπεί και το σημείο κοπής είχε καλυφθεί με ένα είδος μπογιάς ώστε να μη ξανα-αναπτυχθούν!  


Αναστατωμένη η γειτόνισσα αφού βεβαιώθηκε, όπως λέει, για την ταυτότητα της θηλυκής ...ξυλοκόπου! επισκέφθηκε την δημαρχία και το κατήγγειλε στον αρμόδιο υπάλληλο που είναι υπεύθυνος για τις νησίδες...

Η πράξη  καταγγέλθηκε και στον αντίστοιχο Σύλλογο της πόλης και οι άνθρωποι περιμένουν να δείξει η τοπική αρχή την αντίστοιχη ευαισθησία για την "αχαρακτήριστη πράξη" όπως είπαν, μιας και είναι η αρμόδια αρχή για την συντήρηση και την προστασία των νησίδων και γενικά  του πρασίνου της πόλης.... με μια διαφορά:




 ...και η άλλη πλευρά που έκοψε; τα δενδρύλλια  ανήκει στον προστάτη φορέα, καθότι ασχολείται με τα κοινά εν ενεργεία!!....

Εδώ είναι που λέγεται το ...ΧΩΡΙΣ  ΛΟΓΙΑ...αλλά με κλαδευτήρι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου