Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Λαχτάρησε ο Σαμαράς! Αποσύρθηκε η διάταξη για τον συμβιβασμό δημοσίου – Siemens


*Αντάρτικο Μωραϊτη για τη συμφωνία Δημοσίου- Siemens

* Μεγάλη κοινοβουλευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την απόσυρση της τροπολογίας  ο Δ. Παπαδημούλης

Ο γείτων Αιτωλοακαρνάνας Θάνος Μωραϊτης ήταν  ένας εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ήταν αποφασισμένοι να  καταψηφίσουν τη διάταξη που επρόκειτο να τροποποιήσει τη σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens και που οδήγησαν σε αναδίπλωση την Κυβέρνηση.

«Μετά την αποκάλυψη του protothema.gr ότι αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν τη διάταξη που επρόκειτο να τροποποιήσει την σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.

Κι αυτό διότι,  από το πρωί της Πέμπτης, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχαν ανακοινώσει την απόφασή τους να καταψηφίσουν ή να αποχωρήσουν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.Στην ομάδα των «ανταρτών» περιλαμβάνονταν οι Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραϊτης, Γιάννης Δριβελέγκας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλο, Χρήστος Αηδόνης και Θεοδώρα Τζάκρη.


  Υπό την απειλή της καταψήφισης, το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε άρον-άρον την διάταξη που τροποποιούσε τον συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens και δικαιολόγησε την απόσυρση του άρθρου από την ονομαστική ψηφοφορία ως εξής: «Η νομοτεχνική βελτίωση που προστέθηκε για την συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens είχαμε τονίσει ότι εισάγεται για να μην αμφισβητήσει η Siemens την συμφωνία. Όσα ακούστηκαν ήταν δημαγωγία. Ήδη η Siemens με επιστολή της αποδέχεται ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενοι όροι και άρα δεν υπάρχει λόγος να ψηφιστεί νέα ρύθμιση και αποσύρεται ως περιττή».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ζητήσει και την ονομαστική ψηφοφορία και για «ακύρωση» της συμφωνίας.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία καθίσταται εμπρόθεσμη η κύρωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Siemens, είπε:
«Πρόκειται για μία τραγική εικόνα της κυβέρνησης, μια κυβέρνηση έντρομη και ένοχη που καταφεύγει σε άτακτη φυγή, αποσύροντας τη διάταξη που η ίδια θεώρησε αναγκαία προκειμένου να ακυρωθεί ο άθλιος συμβιβασμός που υπέγραψε με τη Siemens. Και το κάνει γιατί φοβάται χειρότερα από αυτά που συνέβησαν όταν η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έφερε τον κατάπτυστο και επονείδιστο συμβιβασμό με τη Siemens, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εταιρίας, πριν από τις εκλογές του Μαΐου στη Βουλή. Τότε, από τους 250 κυβερνητικούς βουλευτές, μόνο οι 164 ψήφισαν. Οι άλλοι 85 απουσίαζαν γιατί ντρεπόντουσαν αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία. Και από τους 164, ελάχιστοι επανεξελέγησαν, τους υπόλοιπους τους έστειλε στο σπίτι τους ο ελληνικός λαός.
Αποσύρατε τώρα μία διάταξη που ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι ομοφώνως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους του είπε ότι είναι απαραίτητο να ψηφιστεί από τη Βουλή, γιατί αλλιώς η σύμβαση είναι άκυρη και η υπογραφή του δεν ισχύει. Αλλάξατε γνώμη, αποφασίσατε να γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου ή τα «κάνατε επάνω» σας γιατί φοβηθήκατε ότι σε μια ονομαστική ψηφοφορία αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ θα καταψηφίσουν; Το δεύτερο προφανώς.
Κατά τη δική μας άποψη, αυτή η συμφωνία είναι στον «αέρα», είναι άκυρη. Πρόκειται για μια ήττα πολιτική και ηθική μιας έντρομης και ένοχης κυβέρνησης και είναι μια νίκη της δημοκρατίας και της ηθικής και μία μεγάλη κοινοβουλευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ”.
Τέλος, χαρακτήρισε τη συμφωνία “κατάπτυστη” και “άκυρη” και δεσμεύτηκε ότι όταν το κόμμα του αναλάβει την εξουσία θα προχωρήσει σε κατάργησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου