Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κλείνει η πυροσβεστική Ιτέας… παρά την «στήριξη» του δημοτικού Συμβουλίου Δελφών;;;


                       
 

   Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις και τις κούφιες-όπως αποδεικνύεται – δεσμεύσεις, η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε πολιτικάντικη δήλωση:  Με επίσημο έγγραφο η κεντρική Υπηρεσία πιέζει την Πυροσβεστική Ιτέας εδώ και καιρό για να εξασφαλίσει ανέξοδη στέγη, διαφορετικά θα μπει λουκέτο.

 Είχε δοθεί χρονική προθεσμία για την συγκεκριμένη μεταστέγαση και η  εξασφάλιση από πλευράς των τοπικών αρχόντων είχε δηλωθεί με πολλούς τρόπους και από πολλά στόματα, επίσημα…

Πλην,  τώρα πλέον, το κλείσιμο του πυροσβεστικού σταθμού Ιτέας προωθείται εσπευσμένως στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικοοικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα,  με το πρόσχημα του κόστους λειτουργίας στέγασης και λειτουργικών δαπανών…αλλά και εξ αιτίας της  καθυστέρησης  εξεύρεση υποστηρικτικής λύσης από πλευράς των τοπικών αρχών, παρά τις επίσημες υποσχέσεις…

 Το ζήτημα του κτηρίου καθώς και η μετάθεση των Πυροσβεστών στην Περιφέρεια είχε συζητηθεί πέρυσι εκτός ημερησίας διατάξεως σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών. 

  Οι φωνές διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων της Ιτέας έπου γιγαντώθηκαν εν όψει του κλεισίματος της Π.Υ. της πόλης με  κύρια αφορμή το ενοίκιο του κτηρίου όπου στεγάζεται η Υπηρεσία, είχαν «κατασταλεί» μετά την συγκεκριμένη συνεδρίαση.  

 Βλέπετε, το όργανο είχε αποφασίσει τότε,  να μετεστεγαστεί η Πυροσβεστική στο κτήριο του Παλαιού Δημαρχείου της Ιτέας και παράλληλα  να γίνουν οι αντίστοιχες υποστηρικτικές κινήσεις προκειμένου να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο κλεισίματος και μετακίνησης του σταθμού εκτός περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου