Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μήπως παραλείπετε κάτι, κύριοι της Φωκίδας;; Συνδιάσκεψη στην Αράχωβα: Παρνασσός - Η ανάπτυξη που θέλουμε… Στην Φωκίδα τι ακριβώς θέλουμε;;….


     
Ακόμη και μετά την δικαίωση του πρώην δήμου Παρνασσού  για το χιονοδρομικό, ακόμη και μετά τις νέες επεκτάσεις στον Εθνικό Δρυμό, ακόμη και μετά την συνειδητοποίηση του βαρύ και σκληρού χειμώνα που έρχεται, η Φωκίδα κοιμάται; 
Σσσσσσσσσσσσσσ! παρακαλώ σας έλατα, μη μου την εξυπνάτε...


                                       

                                      Κάπου κοντά:      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αράχωβας του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος για το Εθνικό Πάρκο Παρνασσού και στα πλαίσια του σχεδιαζόμενου αναπτυξιακού συνεδρίου του Δήμου διοργανώνει συνδιάσκεψη στις  13-14  Οκτωβρίου 2012 στην Αράχωβα με θέμα: 

                           Αράχωβα – Παρνασσός - Η ανάπτυξη που θέλουμε


Η θεματολογία της συνδιάσκεψης προτείνεται παρακάτω και είναι ανοικτή

Αράχωβα:  Οικονομικά δεδομένα.  Ο ρόλος του Παρνασσού στην τοπική οικονομία. Γενικό πλαίσιο
Τουρισμός. Τουριστικές δραστηριότητες στον Παρνασσό ,παρόν και μέλλον
Πολιτισμός, Ο ρόλος του Παρνασσού Διαχρονικά και σήμερα
Οικιστική ανάπτυξη. Πορεία κ τάσεις μέχρι σήμερα. Αρνητικές κ θετικές επιπτώσεις
Γεωργία- Κτηνοτροφία. Παρελθόν ,παρόν κ μέλλον
Επαγγέλματα – Δραστηριότητες
Χιονοδρομικό Κέντρο – χειμερινές δραστηριότητες
Περιβάλλον. Προστασία , περιβαλλοντικό Πάρκο Παρνασσού, Υποχρεωτικά πλαίσια της κοινοτικής νομοθεσίας (Natura ).   Άλλα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά παραδείγματα
Δημόσιες υποδομές.  Η ανάπτυξη υποδομών ως σήμερα, μελλοντικά σχέδια και περιβαλλοντικές συγκρούσεις
Διοίκηση. Ο ρόλος του φορέα διαχείρισης και η τοπική αιρετή αυτοδιοίκηση. Διαχειριστικό σχέδιο και συγκρούσεις εξουσίας.
                                                    Η ομάδα πρωτοβουλίας

1 σχόλιο:

  1. ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


    ΕΜΕΙΣ ?????


    Δημιουργία νέου δήμου σκέφτονται οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι Οπουντίων και Μαλεσίνας


    Ήλθε τελικά στους Δήμους έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με σκοπό να απαντήσουν για τυχόν προτάσεις-αλλαγές επάνω σε στρεβλώσεις του Καλλικράτη σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ-ΘΕΣΜΙΚΑ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ θέματα, μέχρι 15\9\2012.
    Βάση αυτού του εγγράφου έγιναν χθες διαβουλεύσεις στο Μαρτίνο από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Οπουντίων και Μαλεσίνας και αποφάσισαν.
    Να ζητήσουν την δημιουργία νέου δήμου σκέφτονται οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι Οπουντίων και Μαλεσίνας με βάση τις αποφάσεις της πλειονότητας των πολιτών των πρώην Καποδιστριακών δήμων της περιοχής, Μαρτίνου-Μαλεσίνας.
    Χαρακτηριστικά στην απόφαση που πάρθηκε από την μάζωξη στο Μαρτίνο αναφέρεται ότι κατά τον σχεδιασμό του "Καλλικράτη" δεν λήφθηκε υπόψη η ιδιαίτερη οικονομική και παραγωγική βάση του κάθε Καποδιστριακού δήμου, η ιδιαίτερη αναπτυξιακή χροιά και ο αναπτυξιακός δυναμισμός και προσανατολισμός, η γεωμορφολογία του, οι αποστάσεις, η υπάρχουσα υποδομή του αλλά και οι ελλείψεις αυτής.
    Αντί αυτών δημιουργήθηκαν υπερμεγέθεις, χαοτικοί, αντιπαραγωγικοί, ετερόκλητοι και δυσλειτουργικοί δήμοι. Ο σχεδιασμός υπαγορεύθηκε από μικροπολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες τοπικού χαρακτήρα και δεν λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών.
    Η όποια διαβούλευση έγινε, ήταν εξόφθαλμα προσχηματική και δεν αποτέλεσε παράγοντα τελικής απόφασης. Η αμείλικτη καθημερινότητα, η ταλαιπωρία των δημοτών, η συρρίκνωση ή κατάργηση των πάση φύσεως υπηρεσιών, η διοικητική γραφειοκρατική σύγχυση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, η οικονομική κρίση και η μείωση των πηγών χρηματοδοτήσεων αποτελούν την σημερινή πραγματικότητα.
    Με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών προτείνουν την δημιουργία νέου δήμου.
    Ο δήμος αυτός, θα είναι ευέλικτος, λειτουργικός, βιώσιμος και με άξονα την Δημοτική Ενότητα Μαρτίνου Μαλεσίνας έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις κοινές αναφορές, οικονομικές – παραγωγικές, πληθυσμιακές, κοινωνικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές, αναπτυξιακές δυνατότητες, υποδομές, ιστορικές, χωροταξική και γεωγραφική συνέχεια και ομοιογένεια, μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις, αλματωδώς αναπτυσσόμενη ενιαία παραλιακή – τουριστική ζώνη.
    Θέτουν τις προτάσεις αυτές υπόψη των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων και όλων των φορέων και πολιτών προκειμένου να διαμορφωθεί η πραγματική βέλτιστη πρόταση και λύση για την περιοχή. Σημειώνουν πως δεν πρέπει να ευνοηθούν τοπικοί ή μικροπολιτικοί ανταγωνισμοί, ούτε η όποια νέα πρόταση θέτει χαρακώματα. Αντίθετα η εύρυθμη λειτουργία, η ορθότητα επιλογών και σχεδιασμών, η ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών, η ορθολογική επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας, υποδομών και ανάπτυξης θέτουν ορθές βάσεις και ευνοούν την συνεργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή