Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Αγέλες με αγριογούρουνα προκαλούν τροχαία περιστατικά στον αφώτιστο κόμβο της Κίρρας!... ΠΡΟΣΟΧΗ!...

 

   Μια απίστευτη «περιπέτεια» βίωσε συμπολίτης μας την Πέμπτη το βράδυ, περίπου στις 11μμ, στην Περιφερειακή Οδό Ιτέας Κίρρας και συγκεκριμένα στον κόμβο εισόδου Περιφεριακής Οδού στην Κίρρα. 

 


 

 Ο κόμβος είναι κατασκότεινος, δεν υπάρχει ο παραμικρός φωτισμός και όπως ταξίδευε ο οδηγός έπεσε πάνω σε αγέλη 10 περίπου αγριογούρουνων!

  Πρόκειται για τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντονίκο, ο οποίος δηλώνει ακόμη σοκαρισμένος από το ατύχημα: 

 - Η ξαφνική διέλευση των ζώων ήταν απρόσμενη τόσο κοντά στον οικισμό, μας λέει. 

 - Συγκρούστηκα με ένα μικρής ηλικίας ζώο και ακινητοποιήθηκε το όχημά μου. Το ζώο απομακρύνθηκε αλλά το ενήλικο ζώο που οδηγούσε την αγέλη, πιθανά η μητέρα, επιτέθηκε στο όχημά μου! Έμεινα μέσα στο ακινητοποιημένο όχημά μου και σε λίγη ώρα η αγέλη κατευθύνθηκε με ταχύτητα προς τον οικισμό της Κίρρας… Συνέχισα την πορεία μου ώστε να βγω σε φωτισμένο δρόμο, προκειμένου να διαπιστώσω αν είχα υποστεί ζημιές και φθάνοντας στον επόμενο κόμβο της Περιφερειακής Οδού, Άμφισσας - Ιτέας (Αγίων Αναργύρων ) όπου υπήρχε ηλεκτροφωτισμός, συνάντησα κι δεύτερη αγέλη από αγριογούρουνα! τα οποία όμως, λόγω του φωτισμού, μόλις με αντιλήφθηκαν έφυγαν μέσα στον ελαιώνα με κατεύθυνση προς την Ιτέα. 

 - Αμέσως ενημέρωσα την Αστυνομία για το γεγονός καθώς επίσης και ότι δεν υπήρχε φωτισμός στον κόμβο της Κίρρας, από την Αστυνομία μου είπαν ότι αμέσως έστειλαν περιπολία και στην συνέχεια ενημέρωσα τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών καθώς και τον Πρόεδρο Κίρρας. 

  - Η ενημέρωση των αρχών κρίνεται απαραίτητη για την λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των διερχόμενων οδηγών, ιδιαιτέρως δικύκλων οχημάτων και κυρίως των περιπατητών. Το συγκεκριμένο σημείο είναι χώρος περιπατητών και αθλητών που κατά τις βραδυνές ώρες λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας προτιμούν την περιοχή. Αντιλαμβάνεσθε τον κίνδυνο! 

  - Από την στιγμή που δεν προέκυψε σωματική βλάβη ούτε σοβαρές υλικές ζημιές, δεν προτίθεμαι να προσφύγω αρμοδίως στις αρχές, φυσικά, με την προϋπόθεση ότι θα αποκατασταθεί εντός των επόμενων ημερών ο φωτισμός του κόμβου εισόδου Κίρρας από την Περιφερειακή Οδό. 

  - Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή έχουν σημειωθεί σοβαρά τροχαία ατυχήματα με αγριογούρουνα…. Για τον λόγο αυτό ζητώ οι αρμόδιες υπηρεσίες να τα απομακρύνουν από τον αστικό ιστό προς αποφυγήν σοβαρών περιστατικών…ούτε πινακίδα, ούτε ηλεκτροφωτισμός,
ούτε προειδοποίηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου