Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ο θρυλικός ποδηλάτης Θωμάς Τιμαμόπουλος, από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών, υπεύθυνος ανάπτυξης της Ελλάδος στα Βαλκάνια ...


Ο αθλητής  που έχει δοξάσει την χώρα μας και που ανήκει στους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών, Θωμάς Τιμαμόπουλος, Διεθνής Πρωταθλητής, τεχνικός συνεργάτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και προπονητής κλιμακίου Εθνικής.

 

Aπό το 1970 ο Θωμάς Τιμαμόπουλος αθλητής ποδηλασίας του Β.Α.Ο. Θεσ/νίκης διακρίθηκε στους πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Χρυσός Βαλκανιονίκης ανδρών στο BRASOV της Ρουμανίας το 1977, είναι ο πρώτος Έλληνας ποδηλάτης μεταπολεμικά που πέτυχε τέτοια διάκριση (έλαβε μέρος σε 8Βαλκανιάδες δρόμου και κατέκτησε 3 μετάλλια). Επίσης 4ος Μεσογειονίκης το 1979 στο SPLIT της Γιουγκοσλαβίας και με σημαντικότατες διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και γύρους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Κέρδισε πάνω από 100 χρυσά μετάλλια με πολλά  ρεκόρ διαδρομών μέχρι σήμερα, συμμετείχε σε περισσότερους από 300 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και ποδηλάτησε πάνω από 350.000 χιλιόμετρα κερδίζοντας την  θέση του ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών!

Στην ψηφοφορία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ψηφίστηκε ως ο 7ος καλύτερος αθλητής στην Ελλάδα από όλα τα αθλήματα της χώρας το 1977 στην Αθήνα.

Ο Θωμάς Τιμαμόπουλος διετέλεσε:

  • Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής                                                  (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού)
  • Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α)
  • Ειδικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής ‘’ΕΥ’’ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ’’
  • Μέλος της Επιτροπής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας
  • Πρόεδρος Ποδηλασίας Β. Ελλάδος (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.)
  • Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.)
  • Πρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης της Ε.Ο.Π.
  • Υπεύθυνος ανάπτυξης της Ελλάδος στα Βαλκάνια
  • Αντιπρόεδρος του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Β.Α.Ο)
  • Τεχνικός συνεργάτης ποδηλασίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) Θεσ/νίκης
  • Προπονητής Κλιμακίου Εθνικής Β. Ελλάδος
  • Μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ’’ Δ. Θες/νίκης
  • Εντεταλμένος σύμβουλος του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Ν.Α Ευρώπης (Ο.Η.Ε) για θέματα αθλητισμού στα Βαλκάνια

 

·         Και είναι ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδος:

·         Το 1980 παράλληλα με τον πρωταθλητισμό ξεκινά και το εμπόριο ποδηλάτων, με συνολικά 4 καταστήματα ποδηλάτων σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Γίνεται ο πρώτος σε πωλήσεις top dealer της IDEAL και της GIANT, ενώ παράλληλα εισάγει τις επώνυμες εταιρίες ποδηλάτων: SCOTT – FAUSTO COPPI –CENTURION και άλλων εταιριών.

·         Πουλήθηκαν μέχρι σήμερα περισσότερα από 80.000 ποδήλατα.

·         Εξυπηρετήθηκαν πάνω από 300.000 πελάτες.

·         Το 2013 η ΝΕΑ γενιά της οικογένειας του Θωμά Τιμαμόπουλου οι γιοί του Αντώνης (πρωταθλητής Ελλάδος στο ποδήλατο) – Νικόλαος και Χρήστος συνεχίζουν με το πρώτο τους ιδιόκτητο κατάστημα ποδηλάτων στην Παπαναστασίου 80 με Μπότσαρη στην Θεσ/νίκη με επώνυμα προϊόντα έχοντας τα πάντα για το ποδήλατο σε εξαιρετικές τιμές με άριστο SERVICE από τον ίδιο τον πρωταθλητή Θωμά Τιμαμόπουλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου