Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 


Κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 8-12-2021 των αιτημάτων των εργαζομένων συμβασιούχων με το πρόγραμμα αντιμετώπισης του Covid και με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, τα όσα ειπώθηκαν είναι ενδεικτικά για το πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι το ζήτημα της σταθερής δουλειάς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με τα αιτήματα τους οι συμβασιούχοι συνάδελφοι ζήτησαν το αυτονόητο, να στηρίξει το Περιφερειακό Συμβούλιο την παραμονή τους στη δουλειά, σαν ενίσχυση στον δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει. Εκπρόσωποι του Συλλόγου ζήτησαν να παρέμβουν στη συζήτηση – όχι μόνο από συναδελφική αλληλεγγύη- αλλά επειδή γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, που επιφέρει η υποστελέχωση στις υπηρεσίες μας. Καθώς αποτελεί κοινό τόπο, ότι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι δεν έρχονται να καλύψουν «κατεπείγουσες ανάγκες», αλλά ουσιαστικά «μπαλώνουν τρύπες», καλύπτουν χρόνια κενά τα οποία φτάνουν τις 1.500 θέσεις.

Περίσσεψε στη συζήτηση το «λιβάνισμα» προς τον Περιφερειάρχη, ότι είναι ο μόνος που έχει στηρίξει την παραμονή των συμβασιούχων στη δουλειά, παρουσιάζοντας τη σύμβαση εργασίας σαν προσωπική του παραχώρηση…., για την οποία πρέπει να τον ευχαριστούν…!!!

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στηλίτευσαν τη στάση της Διοίκησης της Περιφέρειας, η οποία στα λόγια τους στηρίζει, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, αλλά την κρίσιμη ώρα στην εκδίκαση της υπόθεσης των συμβασιούχων κάνει τον Πόντιο Πιλάτο! Γιατί σε όλες τις εκδικάσεις των αναγνωριστικών αγωγών των συμβασιούχων covid (11-10-2021, 14-10-2021 και 18-10-2021), οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν την Περιφέρεια ζήτησαν την απόρριψη της αγωγής!

Ίδια ήταν η στάση και κατά την εκδίκαση της αγωγής των συναδέλφων με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στις 7-12-2021, όπου ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην ερώτηση «του ενός εκατομμυρίου», αν δηλαδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι συμβασιούχοι, απάντησε στον δικαστή «δεν το γνωρίζω»! Φανταστείτε να μην πήγαινε και ως μάρτυρας υπεράσπισης!!!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

Απαιτήσαμε λοιπόν το Περιφερειακό Συμβούλιο να προβεί, όχι απλά στην έκδοση ενός ψηφίσματος-ευχολόγιου, αλλά σε ΑΠΟΦΑΣΗ που θα αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ότι έχουν αποκτήσει μια πολύτιμη εμπειρία και ότι χρειάζεται να παραμείνουν ως τακτικό προσωπικό της Περιφέρειας για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της. Και βέβαια, ως απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι θα την παλέψει με όλα τα μέσα και προς όλες τις κατευθύνσεις, απαιτώντας ταυτόχρονα την κάλυψη όλων των οργανικών κενών και την γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο φορέα.

Απαιτήσαμε συνέπεια «λόγων και έργων», διαφανείς διαδικασίες και σεβασμό σε εργαζομένους και ανέργους. Απαιτήσαμε στήριξη σε όλα τα μέτωπα και στις δικαστικές αίθουσες, ενιαία όλων των συμβασιούχων, ανεξάρτητα με ποιο πρόγραμμα βρήκαν δουλειά στη Περιφέρεια και ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι δικαστικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας μαζί με τους συμβασιούχους συναδέλφους, χωρίς να «λιβανίζουμε» κανέναν, γιατί η δουλειά είναι δικαίωμα ακόμα και σε αυτό το αστικό Σύνταγμα.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

H τοποθέτηση της Προέδρου του ΣΥΠΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2021 :

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΕΤΑΣ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ – YouTube

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου