Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, Έκδοση ΚΥΑ για την καταβολή αποζημίωσης στα μέλη των επιτροπών για την καταγραφή ζημιών από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό»...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ 6μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : – TOP TV

 Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή


Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας.

Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε σύστημα μιας νόσου και έχει μείνει αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας με παγιωμένα κενά και ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, την ίδια στιγμή που κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.

Για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων δυναμώνει την καταστολή στους χώρους δουλειάς, τους χώρους εκπαίδευσης και τις γειτονιές! Στις γειτονιές παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία. Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας μεγαλώνει.

Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των Σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Γι αυτό αξιοποιούν ύποπτους μηχανισμούς και προβοκατόρικα στοιχεία.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, στις υπηρεσίες και τα σούπερ μάρκετ όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι.

Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΥΠΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 17-3

 

ΟΣΥΑΠΕ

Αθήνα 13 /3/2021

Αριθμ. Πρωτ.: 75

Θέμα: Έκδοση ΚΥΑ για την καταβολή αποζημίωσης στα μέλη των επιτροπών για την καταγραφή ζημιών από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Παρότι στις 22/10/2020 θεσπίστηκαν διατάξεις για την αποζημίωση μελών των Επιτροπών για την καταγραφή ζημιών από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» με το ν.4737/2020 (ΦΕΚ 204 A’/22-10-2020), δεν έχετε εκδώσει μέχρι τώρα την προβλεπόμενη ΚΥΑ, σύμφωνα με το άρθρο 44.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 44 αναφέρεται ότι: «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών καθορίζονται, κατά παρέκκλιση του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής αποζημίωσης στα μέλη των επιτροπών που συστήνονται και συγκροτούνται από τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, στο πλαίσιο δράσεων για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Οι περισσότερες υπηρεσίες παρά την παραπάνω αναφερόμενη καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ, έχουν διαθέσει μεγάλο μέρος των υπαλλήλων τους, παρά την τραγική υποστελέχωση που υπάρχει και τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας τους λόγω της πανδημίας covid-19, τόσο για την συγκρότηση των προβλεπόμενων Επιτροπών, όσο και για την γραμματειακή τους υποστήριξη. Σημειώνουμε ότι οι υπηρεσίες λειτουργούν σε οριακή πλέον κατάσταση και τα μέλη των Επιτροπών καλούνται να ανταποκρίνονται συγχρόνως και στο κυρίως αντικείμενο της υπηρεσίας τους, όπου συχνά μένουν εκτεθειμένοι λόγω της συσσώρευσης πληθώρας εκκρεμών υποθέσεων.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι αναμενόμενο πέντε μήνες μετά το «πέρασμα» του Ιανού να υπάρχουν καθυστερήσεις και να μην έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοψίες και οι λοιπές προβλεπόμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, για να μπορέσουν να δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις στους πληγέντες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που έχουν πληγεί αντίστοιχα από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» (Π.Ε. Κεφαλληνίας – Ιθάκης, Ζακύνθου, Καρδίτσας, Λάρισας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας).

Ζητάμε την άμεση έκδοση της προβλεπόμενης ΚΥΑ από το άρθρο 44 του ν.4737/2020 για την καταβολή αποζημίωσης στα μέλη των Επιτροπών και όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους για την καταγραφή ζημιών από τον «Ιανό», καθώς και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες.

Π.Α.

1. ΥΠΕΣ

-Γραφείο υπουργού

-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α

2. Υπουργείο Οικονομικών

3. ΕΝΠΕ

4. Περιφερειάρχες

5. Κόμματα Βουλής

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου