Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Μηνυμα ΝΟΔΕ Φωκίδας για την 25η Μαρτίου...

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μεγάλη και διπλή γιορτή. Γιορτή της Πίστης και της Πατρίδας και περικλείει υπέρτατους συμβολισμούς. 


 Οι πρόγονοι μας ύψωσαν την σημαία της Επανάστασης κι άρχισαν έναν γιγάντιο, άνισο και μακροχρόνιο αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.

 

O εορτασμός της εθνικής μας επετείου, θέτει σε εγρήγορση την εθνική μας συνείδηση και στέλνει μηνύματα ελευθερίαςνεξαρτησίας και ενότητας. Αποδεικνύει ταυτόχρονα ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορεί να αλλάξει και να ορίσει την μοίρα του.

 

Ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερος γιατί συμπληρώνονται 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας από τον βάρβαρο οθωμανικό ζυγό. Η μεγάλη αυτή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις και μας καλεί με σεβασμό να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της εθνικής κληρονομιάς μας καταθέτοντας τις δημιουργικές δυνάμεις μας για την αναγέννηση της Χώρας μας. 


Τώρα είναι η ώρα της υπευθυνότητας, της υπομονής και επιμονής, της  εθνικής ομοψυχίας, της προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών.


Ενωμένοι, απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις του χθες, μπορούμε να κάνουμε πράξη όλα όσα οραματιζόμαστε και να  ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και τόλμη στις νέες προκλήσεις της εποχής .


#Χρόνια_πολλά_Ελλάδα #ΖΗΤΩ_ΤΟ_ΕΘΝΟΣ #Τιμή_στους_Ήρωες_του_1821 #Ελλάδα2021 #200Χρόνια #ενωμένοι_μπορούμε #ΔΕΕΠΝΔΦωκίδας


--
Για την Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Φωκίδας
Ο πρόεδρος 
Τζήμας Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου