Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας: και άρρωστοι και απλήρωτοι...

 Κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στα διόδια του Πολυμύλου - Εφημερίδα  ΛΑΟΣ Βέροια Ημαθίας

     Ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση και όλους τους υπεύθυνους 

  Κύριοι 

  Είστε υπόλογοι και υπεύθυνοι για όσους συνανθρώπους μας έχουν και θα «χαθούν» από την αρχή και μέχρι το τέλος της πανδημίας. Μας έχετε ζαλίσει να μας λέτε για «την ατομική μας ευθύνη», αλλά εσείς, εδώ και ένα χρόνο δεν έχετε πάρει τα μέτρα που χρειάζονται. Χάνονται αθώες ζωές. Σχεδιάζετε και υλοποιείτε έτσι ώστε να μην βάλετε χρήματα για την προστασία της υγείας του λαού και την ίδια ώρα δίνετε δισεκατομμύρια σε εξοπλιστικά συστήματα και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

   Με ευθύνη σας, για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου ανοίξατε χωρίς κανένα ουσιαστικό υγειονομικό κριτήριο την είσοδο στη Χώρα. 

  Με ευθύνη σας, για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα συνολικά του κεφαλαίου έχετε αφήσει τους εργοδότες ανεξέλεγκτους. 

  Με ευθύνη σας και συνειδητή επιλογή, γράφετε στα «παλιά σας τα παπούτσια» τα αιτήματα των Σωματείων και του εργαζόμενου λαού. 

  Την ώρα που στην Κίνα φτιάχτηκαν 1000 ΜΕΘ μέσα σε μία εβδομάδα, εσείς, δεν επιτάσσεται τον ιδιωτικό τομέα σε όλη την επικράτεια, δεν ανοίγετε νοσοκομεία, δεν κάνετε προσλήψεις Υγειονομικού προσωπικού, δεν παίρνετε μέτρα στα σχολεία και αφήνετε τα παιδιά μας αμόρφωτα, δεν παίρνετε μέτρα για την αποσυμφόρηση των μέσων συγκοινωνίας, ακολουθείτε πίστα τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συμφερόντων που εξυπηρετεί και δεν φέρνετε εμβόλια από πολλές πήγες. Μας λέτε για «την ατομική ευθύνη και για την επανεκκίνηση της οικονομίας», αλλά μία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας που παράγει ένα προϊόν όπου χαρακτηρίζεται ως «το πετρέλαιο του μέλλοντος», την εκποιείτε, παίζοντας τη συνέχιση της λειτουργίας της στα ζάρια. 

  Με το που βγήκατε κυβέρνηση, ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψηφίσατε το νόμο έκτρωμα, όπου μέσα από αυτόν, η επιχείρηση μετατράπηκε σε ένα κουφάρι που γκρεμίζεται από μόνη της και όποιον πάρει ο χάρος. Έναν χρόνο τώρα η επιχείρηση παραπαίει και κανένας δεν νοιάζεται, έχουν χαθεί πολλά εκατομμύρια από την μείωση της παραγωγής και όλοι «σφυράτε» αδιάφορα. 

 Σας έχουμε στείλει επιστολές για να μας ξεκαθαρίσετε τι σκοπό έχετε για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους και κάνετε πώς δεν μας δίνετε σημασία. Παίζετε με την αγωνία των εργαζομένων. Στην Λοκρίδα η εξάπλωση της πανδημίας, από δική σας ευθύνη ξέφυγε τον έλεγχο. Ήδη μετράμε νεκρούς στην πόλη της Μαλεσίνας, πολλοί συνάδελφοί μας και συντοπίτες μας νοσηλεύονται, κάποιοι από αυτούς είναι στις ΜΕΘ, στις ΜΕΘ που ήδη συμπληρώθηκαν οι θέσεις. Εκατοντάδες είναι σε καραντίνα και με ευθύνη σας, η διαχείριση της επιχείρησης δεν θέλει να τους πληρώσει σαν να εργάζονταν.

  Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αυτή τη στιγμή δείχνουν ποιος έχει κρατήσει τη επιχείρηση ανοιχτή τόσα χρόνια. Παλεύουν με τους ορατούς και αόρατους εχθρούς που γεννάει η πολιτική σας. Τους ορατούς, της απαξίωσης της επιχείρησης και τους αόρατους, της ορατής έλλειψης μέτρων από την πλευρά σας απέναντι στην Πανδημία. Η Ειδική διαχείριση που εσείς διορίσατε και με δικιά σας κατεύθυνση υλοποιεί το σχέδιο, δεν θέλει να πληρώσει κανονικά τους εργαζόμενους που είναι σε καραντίνα. 

 Οι εργολάβοι θέλουν να χρεώσουν κανονικές άδειες και ρεπό στους εργαζόμενους. Οι αντεργατική συμπεριφορά όλων δεν έχει τέλος. Αν σε μία επιχείρηση που την ευθύνη ακόμη την έχει το κράτος συμβαίνουν αυτά, με τι μούτρα θα πάτε και θα ζητήσετε από το ιδιωτικό κεφάλαιο να πάρει μέτρα στους χώρους εργασίας; Σας έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής». Σας «πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες». 

  Μέσα από την λειτουργία της επιχείρησης δίνετε τον προσανατολισμό του, τι να κάνουν οι εργοδότες ενάντια στους εργαζόμενους σε όλη την χώρα. Για αυτό λοιπόν αφήστε τα «σάπια περί ατομικής ευθύνης». Πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, τη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης, την υγεία όλων των κατοίκων της περιοχής και την εξασφάλιση του εισοδήματος τους. Απαιτούμε, η Κυβέρνηση, η επιχείρηση, όλοι οι εργοδότες στην Λοκρίδα, η Δημοτική Αρχή και η Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι οποίες είναι: 

   Ειδική τακτική και επαναλαμβανόμενη απολύμανση σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης, σε όλα τα καμαράκια, στα καταστήματα και στα σημεία συνάθροισης. 

 Αναβάθμιση και κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και υγειονομικά υλικά στο Ιατρείο της επιχείρησης.

   Επαρκή ατομικά μέτρα προστασίας (αντισηπτικά, μάσκες κτλπ) σε όλα τα τμήματα, σε όλα τα καταστήματα, σε όλα τα καμαράκια στους χώρους συνάθροισης. 

   Επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης και των καταστημάτων. Όσοι είναι θετικοί στο covid 19 ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικά κρούσματα με ευθύνη και έλεγχο του Κράτους να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα. 

  Καταβολή όλων των μεροκάματων για όσο διάστημα είναι σε καραντίνα με πλήρεις αποδοχές, χωρίς να τους χρεώνεται καμία άλλη άδεια. Το ίδιο να ισχύσει και για όλους τους εργαζόμενους που είναι κάτοικοι Μαλεσίνας όπου με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του Κράτος είναι στο σύνολό τους σε καραντίνα. 

   Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος ενός μισθού για να αποφύγουν οι εργαζόμενοι την οικονομική χρεοκοπία. Για ανταπεξέλθουν στις έκτακτες οικονομικές απαιτήσεις της Υγειονομικής κατάστασης που ήρθε και επιβάρυνε την ήδη επιβαρυμένη οικονομική και μη διαχειρίσιμη θέση που έχουν δημιουργήσει οι περικοπές στους μισθούς, η κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων. 

   Γενική επαναλαμβανόμενη απολύμανση σε όλα τα χωριά. Υποχρεωτικά επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε όλους τους κατοίκους, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο. 

  Επάνδρωση με γιατρούς και Υγειονομικό προσωπικό στο νοσοκομείο Λαμίας, στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, στα αγροτικά ιατρεία των χωριών. Λειτουργία του αχρησιμοποίητου κτιρίου πολυιατρείου στην Μαλεσίνα που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες μένει αναξιοποίητο, γκρεμίζεται, καταντά ερείπιο. 

  Προμήθεια εμβολίων από πολλές πήγες αμφισβητώντας τα συμφέροντα που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και οδηγεί την προμήθεια τους με το «σταγονόμετρο». 

   Εμβολιασμός όλου του πληθυσμού. Το κέντρο υγείας Αταλάντης να γίνει εμβολιαστικό κέντρο «από χθες». Καθημερινή λειτουργία των αγροτικών ιατρείων στα Χωριά. Επίταξη όλου του ιδιωτικού τομέα στην υγεία σε όλη την επικράτεια και δημιουργία νέων ΜΕΘ. Στην Φθιώτιδα μείναμε από ΜΕΘ, εξαντλούνται οι κλίνες νοσηλείας. 

   Έκτακτο εισόδημα χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όσους έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, δεν πηγαίνουν στα γιαπιά, στα χωράφια κτλπ. 

   Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για το διάστημα που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Απαλλαγή από ασφάλιστρα, από φόρους, από δημοτικά και κρατικά τέλη, λογαριασμούς, δάνεια και υποχρεώσεις. 

 Απαιτούμε να παρθούν όλα τα παραπάνω αποτελεσματικά μέτρα που είναι ευθύνη της Κυβέρνησης, της επιχείρησης, όλων των εργοδοτών στην Λοκρίδα, της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας. 

 Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους, με ατομική ευθύνη να τα συνδυάσουν ακούγοντας την επιστημονική κοινότητα με ευλάβεια, κάνοντας χρήση μάσκας και όλων των ατομικών μέτρων προστασίας.

 Δεν περνάει πλέον το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης». 

  Είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου