Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Delphi Golf Resort: Mία επένδυση εκατομμυρίων βάζει το Ελληνικό ορεινό χωριό της Δεσφίνας στον παγκόσμιο χάρτη...

 

  Μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στον Δήμο των Δελφών και συγκεκριμένα στην περιοχή Λίμνη της Δεσφίνας αποτελεί το project της SCORPIOS CONSTRUCTION SA για το Delphi Golf-Resort. 

  Ο Ελβετο-Ολλανδός επιχειρηματίας, Ρόμπερτ Σνάιντερ (Robert Schneider), νυμφευμένος με Ελληνίδα από το Γαλαξίδι, αγάπησε την περιοχή και βρίσκεται πίσω από αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο. Το project αποτελεί επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, με το Εnterprise Greece που αποτελεί τον βραχίονα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, να συμμετέχει στην κατάρτιση κατάρτιση του business plan. Η επένδυση που έχει χαρακτηριστεί ως “στρατηγικής σημασίας” από το αρμόδιο Υπουργείο και θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες fast track.

 Στόχος είναι το τουριστικό θέρετρο Delphi Golf-Resort να αποτελέσει πόλο έλξης για τους απανταχού λάτρεις του γκολφ και να μετατρέψει την Δεσφίνα σε έναν τουριστικό κόμβο με πολυτελές ξενοδοχείο και χωριό ευεξίας. Τι προβλέπεται: Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων με δυναμικότητα περίπου 200 δωματίων, συνεδριακές αίθουσες και ένα κέντρο ευεξίας (wellness village spa). Στην έκταση των 3.000 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν τεχνητές λίμνες και το τοπίο θα δενδροφυτευθεί. Παράλληλα θα αναπτυχθεί περαιτέρω το real estate στην ευρύτερη περιοχή της Δεσφίνας, με την κατασκευή βιλών για μίσθωση ή πώληση. Να τονίσουμε ότι η διεθνής κατασκευαστική εταιρεία SCORPIOS CONSTRUCTION SA ενεργοποιείται στην Ελλάδα από το 2005, στον τομέα του real estate. 

Ο υιός του ιδρυτή της εταιρείας, κ. Alain Schneider, είναι ο Διευθυντής του Έργου. Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ BANKS Η επιλογή της Δεσφίνας, μίας σχετικά αναξιοποίητης περιοχής, δεν ήταν δύσκολη. “Η τοποθεσία είναι κεντρικότατη, μόλις 10 λεπτά από τους ιστορικούς Δελφούς, πολύ κοντά στην μαρίνα Ιτέας, το Γαλαξίδι και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες” ανέφερε στο “B”. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους Δελφούς διεξάγεται με επιτυχία το Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο προσελκύει πλήθος Ελλήνων και ξένων φιλοξενουμένων ετησίως, ενώ οι Δελφοί δέχονται περί το 1.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

 “Ο κ. Ρόμπερτ Σνάιντερ, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας έχει δεσμούς με την περιοχή και τα κεφάλαια της επένδυσης είναι ιδιωτικά, από το εξωτερικό” τόνισε ο κ. Σιώρης. “To γήπεδο στη Δεσφίνα δεν θα είναι παραθαλάσσιο. Το σημείο βρίσκεται σε οροπέδιο, κοντά στη λίμνη, όπου υπάρχει νερό, σε κοντινό σημείο είναι ο Μόρνος, υπάρχουν υποδομές. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να αναπτύξει ένα γήπεδο γκολφ, άριστων προδιαγραφών”. 

 Το μεγάλο ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο και η Harradine από το Ντουμπάι Για την χωροθέτηση και τα τα σχέδια της τοπογράφησης απευθύνθηκαν στην καταξιωμένη διεθνή εταιρεία Harradine, με έδρα το Ντουμπάι και την Ελβετία. Το σχέδιο προβλέπει γήπεδο 36 οπών (τρύπες) ώστε να μπορεί να παίζουν ταυτόχρονα πολλοί επισκέπτες. “Για την ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων έχουμε ήδη έρθει με γνωστές εταιρείες διαχείρισης του τομέα hospitality που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν άμεσα σε Μνημόνιο Συνεργασίας MOU” τόνισε ο κ. Σιώρης. 

Οι φίλοι του γκολφ, ως παίκτες ή θεατές, κατά το πλείστον ανήκουν στην ανώτερη ή και ανώτατη εισοδηματική κατηγορία, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για την αύξηση των εσόδων και, ευρύτερα, την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 

 Ο ειδικός σύμβουλος του Delphi Golf-Resort, παράλληλα, τόνισε ότι το ολοκληρωμένο έργο θα αποτελεί ένα τουριστικό resort, με γήπεδο γκολφ, χωριό ευεξίας, βίλες (ενοικίαση/πώληση), 5άστερο ξενοδοχείο. “Στοχεύουμε σε διεθνείς παίκτες γκολφ που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα συμμετέχουν σε τουρνουά, αλλά και σε νέους εκκολαπτόμενους γκόλφερς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα ευρύτερη εκπαίδευσης”. Το γκολφ μπορεί να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και στην ουσιαστική αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας. Η fast track επένδυση και το… αγκάθι Το έργο έχει χαρακτηριστεί στρατηγικής σημασίας. Μέσα σε 3,5 μήνες θα εγκριθούν οι άδειες με διαδικασίες επίσπευσης (fast track) και επόμενο βήμα αποτελεί η υπογραφή του σχεδίου. “Μετά και την προεδρική υπογραφή, το χρονοδιάγραμμά μας είναι 2-2,5 ετών ώστε να ολοκληρωθεί το γήπεδο γκολφ, το χωριό ευεξίας, το ξενοδοχείο και να ξεκινήσει το operation” ανέφερε ο κ. Σιώρης. 

 Η Ευρώπη διαθέτει περισσότερα από 6.000 γήπεδα γκολφ και εκτιμάται ότι ο τουρισμός του γκολφ συνεισφέρει άμεσα στην ευρωπαϊκή οικονομία περί τα 20 δισ. ευρώ To πιο χρονοβόρο κομμάτι του project είναι η διαδικασία αγοράς εκτάσεων. Μέχρι στιγμής η επενδυτική ομάδα έχει συγκεντρώσει γύρω στα 1.000 στρέμματα και βάσει του πλάνου θα χρειαστούν επιπλέον 2.000. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, αλλά όχι με τους αναμενόμενους ταχείς ρυθμούς ώστε να πάρει μπρος το κατασκευαστικό κομμάτι του project.

 To έργο θα είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο κυρίως όσον αφορά στην τόνωση του εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής μέσα από την ενοικίαση καταλυμάτων, εστιατορίων, καφέ και κέντρα αναψυχής, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει ευκαιρίες εργασίας και επενδύσεις συναφείς με την τουριστική βιομηχανία του γκολφ, αναδεικνύοντας παράλληλα τα τοπικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου