Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: κύριε Πρύτανη ζητάμε να δημοσιοποιήσετε άμεσα τις μελέτες βιωσιμότητας όλων των υπό αναστολή τμημάτων και κυρίως της Άμφισσας...

 

   ΘΕΜΑ: Δεύτερο τμήμα Πανεπιστημίου Άμφισσας 

 

 Αξιότιμε κύριε Πρύτανη

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι αμέσως μετά την προηγούμενη επιστολή μας επισπεύστηκαν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση των εκλεκτορικών για την εκλογή μόνιμων καθηγητών για το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης που εδρεύει στην  Άμφισσα.                                                                                                               

  Στην παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας θέσουμε το θέμα του δεύτερου τμήματος του οποίου η λειτουργία αναστάλθηκε με απόφαση της κας Υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2019, όπως και των άλλων νέων τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου τα οποία ιδρύθηκαν με απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πίνακας που επισυνάπτουμε. Προφανώς στη τότε δυσμενή για τον νομό μας, και για το Πανεπιστήμιο συνολικά, απόφαση της κυβέρνησης του κου Μητσοτάκη δεν φέρετε εσείς απολύτως καμία ευθύνη.                   

                                                                                                     

  Εντούτοις μας προκαλεί εντύπωση, σφοδρή έκπληξη και τεράστια απογοήτευση το γεγονός ότι τα αρμόδια όργανα του Ιδρύματός σας συνέταξαν και κατέθεσαν ΘΕΤΙΚΕΣ μελέτες βιωσιμότητας για όλα τα υπό αναστολή τμήματα που εδρεύουν στην Αθήνα και ΜΙΑ μόνο αρνητική, αυτή που αφορά το δεύτερο τμήμα της Άμφισσας. Να σημειώσουμε ότι η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων αυτών γίνεται με απόφαση της Συγκλήτου (Ν. 4589/99).                                                                                                                                      

  Αναμφίβολα οι εξαίρετοι επιστήμονες συνάδελφοί σας που ανέλαβαν αυτό το έργο θα μελέτησαν με κάθε λεπτομέρεια, θα ήρθαν σε επαφή με αρμόδιους παράγοντες στην Άμφισσα και με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, και αφού αξιολόγησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν, θα αιτιολόγησαν την αρνητική τους εισήγηση με επάρκεια.                                                                                                                                              

       Με δεδομένο ότι η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ενέκρινε, όπως πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, όλες τις θετικές εισηγήσεις για όλα τα τμήματα της Αθήνας, ενώ θεώρησε ως μη βιώσιμο μόνο το δεύτερο τμήμα στην Άμφισσα, και επειδή ως πολίτες της Φωκίδας έχουμε κάθε δικαίωμα στην πληροφόρηση, σας
ζητούμε να δημοσιοποιήσετε άμεσα τις μελέτες βιωσιμότητας όλων των υπό αναστολή τμημάτων (και βέβαια και αυτή που αφορά το δεύτερο τμήμα της Άμφισσας), τις αποφάσεις του οργάνου που θεώρησε τα τμήματα της Αθήνας βιώσιμα και της Άμφισσας μη βιώσιμο, όπως επίσης και τις πηγές στη Φωκίδα από τις οποίες αντλήσατε ενημέρωση, πληροφορίες και στοιχεία για να συνταχθεί η αρνητική έκθεση για το δεύτερο τμήμα της Άμφισσας.

Κύριε Πρύτανη,

 Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Φωκίδας σας θυμάται κατά την πρώτη επίσκεψή σας στην πόλη μας να αναφέρεστε με συγκίνηση στην Άμφισσα λόγω προσωπικών σας ευχάριστων αναμνήσεων.                                                                                           

     Σας θυμόμαστε να δηλώνετε ότι ενδιαφέρεστε να στεριώσετε και να ισχυροποιήσετε το Πανεπιστήμιο στο νομό μας.  Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να το πράξετε.                                                                                                                         

   Και σε αυτή την προσπάθεια θα βρείτε αρωγούς όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά  είμαστε βέβαιοι  και όλους τους πολίτες της Φωκίδας που θέλουν έμπρακτα το καλύτερο για το νομό μας.

 

Με τη δέουσα πάντα εκτίμηση

 

Πίνακας με τα τμήματα του ΓΠ σε αναστολή (από την εφημερίδα «Έθνος»).

                                                                                               

                                                            Γραφείο Τύπου                                                         

Ν.Ε. Φωκίδος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

1 σχόλιο: