Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τάσος Φλώρος: να σταματήσει επιτέλους η στείρα αντιπαράθεση γύρω από τον ήρωα και εθνομάρτυρα, τον Αθανάσιο Διάκο...

 

 ΔΗΜΟΣ  ΔΩΡΙΔΟΣ 

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ 

 «ΝΕΑ  ΕΠΟΧΗ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ» 

 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ 

 


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Με ομοψυχία, σύνεση και ενότητα, 

να προχωρήσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Να προσέλθουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε διάλογο για να σταματήσει επιτέλους

 η στείρα αντιπαράθεση γύρω από τον ήρωα και εθνομάρτυρα, 

τον Αθανάσιο Διάκο.

 

Είναι γνωστό ότι η ανθρωπότητα βιώνει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της με μία πανδημία, τον COVID-19, να δημιουργεί τεράστια προβλήματα και μεγάλη αγωνία για την υγεία του πληθυσμού καθώς και μεγάλη θλίψη για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες απώλειες. Η χώρα μας, ειδικά τώρα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δέχεται μεγάλο πλήγμα το οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει με τη σύνεση, συμμετοχή και υπομονή όλων μας.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία και με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21 πρέπει να μας διακρίνει όλους μας πνεύμα ενότητας, ομοψυχίας και αποφασιστικότητας.

Πρόσφατα, στην τοπική μας κοινότητα, το Δήμο μας, με αφορμή την έκδοση του επετειακού ημερολογίου 2021 του Δήμου Δελφών τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τη γενέτειρα του Αθανασίου Διάκου, του ήρωα και εθνομάρτυρα της Επανάστασης του ’21. Πλείστοι ιστορικοί με συγγράμματα και αναφορές (όπως, ενδεικτικά, η πρώτη βιογραφία από τον στρατηγό Π. Ρόδιο, 1835, το τρίτομο έργο του Ι. Ραγκαβή, «τα Ελληνικά», 1853, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο Κροκυλείου στον οποίο υπαγόταν η Αρτοτίνα από το 1865, τα «ιστορικά επανορθώματα» του ιστορικού Γ. Κρέμου, 1883, η αναφορά του Ανδρέα Καρκαβίτσα - ιστορικές σημειώσεις περί Αθανασίου Διάκου, 1888, ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας της εθνικής παλιγγενεσίας, ο οποίος έγινε το 1930) προσδιορίζουν ως γενέτειρα την Αρτοτίνα, το καπετανοχώρι της Δωρίδας και όλης της Φωκίδας.

Επειδή ο εορτασμός των 200 χρόνων από το ’21 πρέπει να γίνει με εθνική ομοψυχία, ενότητα, αδελφοσύνη και συνεργασία, θα πρέπει οι εκδότες αυτού του ημερολογίου να προβούν στις δέουσες ενέργειες και να αποκαταστήσουν το ενωτικό πνεύμα που επιτάσσουν τέτοιες εκδηλώσεις και η δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Ο Αθανάσιος Διάκος, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας, ο στρατηγός Μακρυγιάννης, ο Σκαλτσοδήμος και οι αναρίθμητοι από τη Φωκίδα αγωνιστές και ήρωες της Επανάστασης του ’21 θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και απαιτούν από όλους μας σύνεση  και πίστη στα ιδανικά της φυλής μας που χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Καλούμε τις δυο τοπικές κοινότητες, τους εκπροσώπους των συλλόγων τους, όλους τους τοπικούς φορείς να προσέλθουν σε διάλογο για να σταματήσει επιτέλους η στείρα αντιπαράθεση γύρω από τον ήρωα και εθνομάρτυρα, τον Αθανάσιο Διάκο. Ολοι οι ήρωες της επανάστασης έχουν μια πατρίδα, την Ελλάδα, καρδιά ελληνική και αποτελούν παράδειγμα για όλους τους Έλληνες. Θεωρούμε ότι αν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση μπορούμε να βρούμε λύση για όλα τα θέματα, γιατί σε όλες τις περιπτώσεις αυτά που μας ενώνουν είναι σαφώς περισσότερα από αυτά που θεωρούμε ότι μας χωρίζουν.

Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών της παρούσας συγκυρίας και ενωμένοι στο πνεύμα των ηρώων αγωνιστών του ’21 ας γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

 

Ο επικεφαλής της Παράταξης

Αναστάσιος Φλώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου