Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: σύστησαν τον Αναπτυξιακό τους Οργανισμό για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των αυτοδιοικητικών Υπηρεσιών...

   ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΣΔΙΤ – ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής : Εργολαβία Υπηρεσιών Φύλαξης

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έτοιμος ο διακριτικός τίτλος που θα έχει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, που συγκροτήθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Αθηναίων.

   Υλοποιώντας τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ με τον ν. 4674/2020 και βαδίζοντας στην ρότα των ρυθμίσεων προηγούμενων κυβερνήσεων, του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, προωθούν μέσα από τον Αναπτυξιακό τους Οργανισμό τις ιδιωτικοποιήσεις και των εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, τις ΣΔΙΤ και το πέρασμα αρμοδιοτήτων και υποδομών στην αγορά, στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδρυση του ψηφίστηκε από τους Περιφερειακούς Συμβούλους της πλειοψηφίας, τους «ανεξάρτητους» που την ακολουθούν και τους Συμβούλους της παράταξης της Δούρου.

Κρύβοντας το αμαρτωλό και σάπιο καθεστώς των Αναπτυξιακών Εταιρειών που οι περισσότερες χρεοκόπησαν φορτώνοντας στο λαό τα χρέη, πετυχαίνοντας όμως το στόχο της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και της αποδοχής τετελεσμένων κι από μια μερίδα κόσμου και εργαζόμενων με την πάροδο του χρόνου, φτιάχνουν τώρα μια νέα «σύγχρονη» Ανώνυμη Εταιρεία, που θα αξιοποιεί χρηματοδοτικά εργαλεία και υποδομές, θα συγκεντρώνει πόρους του ΕΣΠΑ & του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα διαθέτει την δουλειά και την επιστημονική γνώση εργαζομένων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Θα αναθέτει αρμοδιότητες, τεχνική υποστήριξη σε ιδιώτες, σε εξωτερικούς συμβούλους, θα διοχετεύει χρήμα όπου και όσο θέλουν…, μακριά από το δημόσιο λογιστικό και την στοιχειώδη διαφάνεια, που επιβάλλεται.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στα σχετικά κείμενα (καταστατικό, μελέτη βιωσιμότητας κλπ) για «αναδιανομή πληροφοριών, τεχνογνωσίας, πόρων και υπηρεσιών» που μέσα από απλοποιημένες μεθόδους και διαδικασίες θα προωθεί την επιχειρηματικότητα σε 9 τομείς (Τουρισμός-Εξωστρέφεια, Πολιτισμός-Αθλητισμός-Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα – Επενδύσεις, Περιβάλλον-Ποιότητα Ζωής, Υγεία, Ψηφιακή Εποχή, Μεταφορές, Τεχνική υποστήριξη (ωρίμανση έργων), Άνθρωπος-Κοινωνική Πολιτική).

Με πρότυπο τις Αναπτυξιακές Εταιρείες, που «οργανώνονται και λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και κατέχουν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας από τον δημόσιο τομέα», στον ιδρυθέν Αναπτυξιακό Οργανισμό ο Γενικός Διευθυντής θα ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η δε Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που προβλέπεται υποχρεωτικά, θα έχει το ρόλο της αναθέτουσας αρχής, θα μπορεί να αναλαμβάνει τα πάντα όλα… και θα έχει μετακλητό Διευθυντή!!!

Δεν μένει όμως μόνον εκεί. Δίνει την δυνατότητα εκτός από τις αρμοδιότητες των Τεχνικών Υπηρεσιών και την ωρίμανση έργων υποδομής ο Αναπτυξιακός Οργανισμός να αναλαμβάνει και την υλοποίηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής, ψηφιακής σύγκλισης, αειφόρου ανάπτυξης κλπ. Και βέβαια οι αρμοδιότητες που απαριθμούνται είναι ενδεικτικές και όχι περιοριστικές…

Φτιάχνουν «παραμάγαζο» με ημέτερους αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους και με προσωπικό, που δεν θα εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, θέλοντας να έχουν έναν ευέλικτο μηχανισμό προθύμων, που δεν θα αμφισβητεί ούτε τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που τίθενται, ούτε τις διαδικασίες, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα.

Παρουσιάζουν ως δημόσιο συμφέρον τις αναθέσεις σε ιδιώτες, τις ΣΔΙΤ και τις «συνεργασίες» με ιδιωτικούς φορείς που θα πολλαπλασιαστούν, προκειμένου όπως λένε «αξιοποιώντας εγχώριους και ευρωπαϊκούς χρηματοοικονομικούς πόρους η Περιφέρεια να λειτουργεί προωθητικά για την επιχειρηματικότητα», «για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την μελέτη της αγοράς για λογαριασμό των επιχειρήσεων».

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε εξοπλισμό και στήριξη των υπηρεσιών των ΟΤΑ, προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις. Παρά τις τεράστιες καταστροφές που έχουμε κάθε χρόνο σε υποδομές, παρά τις μεγάλες ανάγκες για ολοκληρωμένα και σύγχρονα έργα υποδομών, έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής θωράκισης, έργα που υπηρετούν τις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, παρά την τεράστια υποστελέχωση και την πολυπλοκότητα των αρμοδιοτήτων, όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις συνεχίζουν να μην λύνουν αυτά τα προβλήματα, συνεχίζουν να λειτουργούν τις υπηρεσίες ως εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας των επιλογών των μεγαλοεπιχειρηματιών και να αντιμετωπίζουν τις Τεχνικές και άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ ως αποθετήριο ευθυνών, με τις ποινικές και αστικές ευθύνες που φορτώνουν στους υπαλλήλους.

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι των Περιφερειών δεν καταθέτουμε «τα όπλα». Συνεχίζουμε τον αγώνα για υπηρεσίες που δεν θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου