Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Στέλιος Σχοινάς: ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος επικροτεί την στάση του Δήμου Δελφών στην υπόθεση Πλατείας Θεάτρου Ιτέας (40 οικογένειες- 3 εκατομ- "εξαφάνιση" δημοσίων εγγράφων);;...

    Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δελφών κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος επισημαίνει, ΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!, το γεγονός ότι ο Δήμος Δελφών, μετά από αίτημά του προφανώς, επιχορηγήθηκε με 500.000 ευρώ για την πλατεία Θεάτρου.
   


 Δηλαδή ο κ. Αναγνωστόπουλος επιβραβεύει, με τον ενθουσιασμό του, την τακτική του Δήμου να θέσει στο ψυγείο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2016, σύμφωνα με την οποία η όλη υπόθεση αποτελεί απάτη
ύψους 3.000.000 ευρώ, λόγω εξαφάνισης των σχετικών φακέλων από τα αρχεία της Πολεοδομίας και του Δήμου και ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ των
οποιοδήποτε δικαιωμάτων αποζημίωσης.
 

 Εάν τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφει, ενθουσιασμένος μάλιστα !!!, ο κ. Αναγνωστόπουλος, είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ σοβαρές ευθύνες όλων των αρμοδίων για την όλη εξέλιξη της υπόθεσης.
 

 Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω.
Σε περίοδο που ο Ελληνικός Λαός κυριολεκτικά ταλαιπωρείται και πεινάει, συμβαίνουν και περιπτώσεις σαν αυτή της πλατείας Θεάτρου Ιτέας!
 

 Εάν πράγματι ευσταθούν αυτά που λέει ο κ. Αναγνωστόπουλος τότε δεν απομένει ίχνος αμφισβήτησης ότι ο Δήμος Δελφών δεν θέλει να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια γιατί η περίπτωση της πλατείας Θεάτρου Ιτέας δεν είναι η
μόνη περίπτωση κακοδιοίκησης στην Φωκίδα.
 

 Εύχομαι να πρόκειται για λανθασμένη εκτίμηση του κ. Αναγνωστόπουλου.


Όταν έχω νέα θα σας ενημερώσω.

Φιλικά
Στέλιος Σχοινάς

 

* Επιχορήγηση του Δήμου Δελφών με 500.500€ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων

Στην επιχορήγηση 151 Δήμων της Χώρας προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών με την αριθμ. 81783/26.11.2020 Απόφαση.
Η επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 28.190.490,00 € δίνεται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των συγκεκριμένων Δήμων προς τρίτους (δηλαδή προς Φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης), σύμφωνα με την αριθμ. 2/31648/ΔΠΓΚ/3.8.2020 Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών όπως ισχύει. Ο Δήμος Δελφών επιχορηγείται με ποσό 500.500€.

 * Τοποθέτηση επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Λουκά Αναγνωστόπουλου για τον Ισολογισμό – Αποτελέσματα Χρήσεως Έτους 2015

  Ο Ισολογισμός και τα Αποτελέσματα Χρήσης του έτους 2015 που έρχονται προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή, αποτελούν την οικονομική απεικόνιση του πρώτου έτους της θητείας της δημοτικής αρχής με Δήμαρχο τον Θανάση Παναγιωτόπουλο. 

 Η τότε δημοτική αρχή είχε να αντιμετωπίσει πληθώρα προβλημάτων στο οικονομικό πεδίο και τα οποία προέρχονταν από το δυσθεώρητο δημοτικό χρέος το οποίο κληθήκαμε να διαχειρισθούμε όταν παραλάβαμε την διοίκηση του Δήμου καθώς και από την μεγάλη οικονομική κρίση του Ιουλίου του 2015, που είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους δανειστές, με αποτέλεσμα την επιβολή κεφαλαιουχικών περιορισμών (capital control). Αρκεί να θυμίσουμε ότι το συσσωρευμένο δημοτικό έλλειμμα το 2014 είχε ανέλθει στα 11.358.977,94 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα ο Δήμος Δελφών δεν μπορούσε να προχωρήσει σε πληρωμές προμηθευτών και από την άλλη πλευρά δεν μπορούσε να διεκδικήσει τα οφειλόμενα προς αυτόν λόγω των παραπάνω περιορισμών. Το κύριο μέλη μας εκείνη την εποχή ήταν να θωρακίσουμε οικονομικά τον Δήμο προκειμένου να αποφύγει την οικονομική χρεοκοπία καθώς και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να αποπληρώσει ο Δήμος τους προμηθευτές του και στην ουσία να ανακτήσει την αξιοπιστία του προς αυτούς, ενώ σε κάθε περίπτωση να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες μας. 

 Παράλληλα ανοικτή οικονομική πληγή παρέμεναν οι εκατοντάδες των δικαστικών υποθέσεων που στις περισσότερες των περιπτώσεων κατέληγαν σε επιδίκαση σοβαρών οικονομικών ποσών εις βάρος του Δήμου. 

 Λαμβανομένων υπόψη όλων των παραπάνω, η μείωση του ελλείμματος για το έτος 2015 σε 767.213,67 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 31,70 % σε σύγκριση με την ζημία του έτους 2014 όπου είχε ανέλθει σε 1.123.263,95 εκ. ευρώ, αποτελεί επιτυχία και δεικνύει ότι οι προσπάθειες μας για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου άρχισαν να έχουν θετικό αποτέλεσμα. 

  Εάν δε αναλογιστεί κάποιος ότι είναι η πρώτη φορά από το έτος 2012 που η ζημία συρρικνώνεται σε επίπεδα κάτω του 1.000.000 εκ. ευρώ είναι σίγουρα ένας καλός δείκτης και για τους Ισολογισμούς που ακολουθούν αυτόν του 2015. 

 Για τους παραπάνω λόγους υπερψηφίζουμε την σύνταξη της έκθεσης και την κατάρτιση του Απολογισμού, Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσεως έτους 2015. 

Οικονομική Επιτροπή 1ης Δεκεμβρίου 2020 

Λουκάς Αναγνωστόπουλος 

Θανάσης Παναγιωτόπουλος 

Μέλη Οικονομικής Επιτροπής 

Δήμου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου