Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο Δρόσος Παρασκευάς κάνει Θεσμό στην Στερεά Ελλάδα το μαρτυρικό Δίστομο... Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο Μνήμης & διεκδίκησης Γερμανικών αποζημιώσεων!...



Μετά από τρίχρονο αγώνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στα Πανελλαδικά Αυτοδιοικητικά και θεσμικά όργανα, ο εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακός Σύμβουλος & μακροβιότερος συνδικαλιστικός κεντρικός εκπρόσωπος των Αστυνομικών Φωκίδας Δρόσος Παρασκευάς, κέρδισε ένα σημαντικότατο θεσμό για την χώρα:

 Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο Μνήμης στο Δίστομο με δίκτυο μαρτυρικών πόλεων & χωριών και την θεσμική διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων!  Ο θεσμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Φωκίδα, την χώρα, τις χώρες που αιτούνται παρόμοιες διεκδικήσεις και είναι προς τιμήν του Περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού που αντιλαμβανόμενος την σημασία του, στήριξε και πρόκρινε το πρωτότοκο αυτό Συνέδριο.

Η τελευταία και επιτυχής  εισήγηση του Δρόσου Παρασκευά στην Λαμία:

"Θέμα: Έμπρακτος φόρος τιμής στους νεκρούς του Διστόμου, της Φωκίδας και της Στερεάς με καθιέρωση Συνεδρίου και επίσημη διεκδίκηση αποζημιώσεων

Κύριε Περιφερειάρχη,

Για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τη ναζιστική κατοχή, οι πρόγονοί μας Ρουμελιώτες με σημαιοφόρους τους μάρτυρες του ολοκαυτώματος του Διστόμου, πλήρωσαν ως βαρύτατο φόρο αίματος, μια από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων της παγκόσμιας Ιστορίας.

Ως χρέος απέναντι σε αυτή την υπέρτατη θυσία για την Πατρίδα εισηγούμαι να καθιερωθεί ετήσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στις αρχές Ιουνίου κάθε έτους στο μαρτυρικό Δίστομο, με αποκλειστικό θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο που απέσπασε η φασιστική γερμανική κυβέρνηση από την Ελλάδα, έως ότου δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Στο συνέδριο να πρωτοστατούν φορείς όλων των μαρτυρικών περιοχών της Ρούμελης και κυρίως της Φωκίδας όπου 13 Μαρτυρικά Χωριά γνώρισαν τη ναζιστική θηριωδία.

Για την Στερεά Ελλάδα και κυρίως για το ανώτατο Περιφερειακό Όργανο, αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί τουλάχιστον καθήκον και ιερή υποχρέωση, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μνήμη των αθώων που θυσιάστηκαν για την δική μας ελευθερία. 

Ο αγώνας δεν σηκώνει προφάσεις. Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς μας είναι η διάσωση της ιστορικής μνήμης που δεν είναι ένα νεκρό γράμμα. Εμπεριέχει δυναμική και έχει πολύτιμη συμβολή στο να φωτίσουμε την πορεία μας προς το μέλλον, 

και ταυτόχρονα η ιστορική δικαίωση που θα σημάνει και την δικαίωση των Ελληνικών διεκδικήσεων για τις οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα και τον Ελληνικό Λαό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται! "

Δρόσος Παρασκευάς 

Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας  



3 σχόλια:

  1. Δραστήριος πάντα ο κ. Παρασκευάς. Αλήθεια το ΚΚΕ γιατί δεν ήταν θετικό στην εισήγηση; Κάποτε είχαν σημαία στο προεκλογικό τους πρόγραμμα εγκλήματα όπως αυτό του Διστόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΣΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν μπορουσε το ΚΚΕ
    ηταν απασχολημενο στο "ΑΓΩΝΙΣΜΑ" της ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ
    και
    εγραφαν συνθηματα για το ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή