Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Παράταση αιτήσεων μέχρι 2 Δεκεμβρίου για την έκτακτη ενίσχυση ελαιολάδου... Τι γίνεται στην ΕΑΣ Άμφισσας που δεν έχει πιστοποίηση; ειδοποιήθηκαν τα μέλη;...

  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Παράταση αιτήσεων μέχρι 2 Δεκεμβρίου για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο

   Τι γίνεται στην ΕΑΣ Άμφισσας; ειδοποιήθηκαν τα μέλη για το μέτρο;

Φυσικά τα προβλήματα και τα χρέη της ΕΑΣ είναι γνωστά σε όλους και ο Πρόεδρος μας τα ανέπτυξε με αφορμή την συγχώνευση με την ΕΑΣ Αγρινίου. 

 Ωστόσο σε πρακτικό επίπεδο προκύπτουν ερωτήματα που είναι άμεσα και σημαντικά για τους ελαιοκαλλιεργητές, για τους κτηνοτρόφους κλπ της περιοχής μας:

  Για παράδειγμα, μπορεί η ΕΑΣ  να υποβάλλει αιτήσεις και να εκπροσωπεί τα μέλη της;  

 Εάν ναι, αυτό γίνεται μέσω του ΑΦΜ της, όπως προβλέπεται; 

Σε κάθε περίπτωση, στο εν λόγω ισχύον Μέτρο ενίσχυσης ενημέρωσε τους αγρότες και έχουν υποβληθεί αιτήσεις; 

Ρωτάμε ως μέλος...


Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των 30 ευρώ το στρέμμα σε κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews.gr που ήρθε να επιβεβαιώσει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου στην συνέχεια, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και όχι τα μεσάνυχτα της 27ης Νοεμβρίου θα κλείσει η πλατφόρμα στην οποία κατατίθενται οι αιτήσεις πληρωμής των κατ’ επάγγελμα ελαιοπαραγωγών για την έκτακτη ενίσχυση μέσω του μέτρου 21 του ΠΑΑ στο ελαιόλαδο.

Αποδείχθηκε ότι η αρχική προθεσμία των 10 ημερών που έληγε την Παρασκευή δεν επαρκούσε για τον όγκο αιτήσεων που έπρεπε να αναρτηθούν, αφού από τους 145.000 δικαιούχους στους οποίους θα κατανεμηθούν 126 εκατ. ευρώ, μέχρι πριν από μερικά 24ωρα είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία 106.000, με σχεδόν 40.000 δικαιούχους να μην έχουν προλάβει ακόμα. Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου οι αιτήσεις έφτασαν τις 135.000 περίπου. 
Ο πληροφορίες λένε ότι η παράταση των 5 ημερών επήλθε έπειτα από συνομιλία του βουλευτή Λέσβου,  Χαράλαμπου Αθανασίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.


Άμφισσα:

  Η διαδικασία γίνεται μέσω πιστοποιημένων φορέων.

 Ωστόσο βλέπουμε στο διαδίκτυο (ΑΔΑ: ΨΛΗ846ΨΧΞΧ-ΕΕΡ) ανακοίνωση της 30-12-2019 του ΟΠΕΚΕΠΕ 

(ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ )  περί: 

   "Διακοπή της πρόσβασης στο σύστημα υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία "Ελαιουργικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμφίσσης", που εδρεύει στην Φωκίδα. Λεωφόρος Σαλώνων αριθμός 30 και εκπροσωπείται νόμιμα (ΑΦΜ 096937584-ΔΟΥ Άμφισσας). Προθεσμία δέκα ημερών προκειμένου να συμμορφωθεί με το σημείο 1.2, Α., vii (σελ. 3) της από 29-3-2017 μεταξύ μας υπογραφείσας ΣΔΕΠΥΑΠ και της από 04-04-2017 σύμβασης συνεργασίας με τον Φορέα Συντονισμού".  

 Ακολουθεί η απόφαση η οποία είναι σε κοινή ενημέρωση μέσω ΑΔΑ και η οποία αφορά προφανώς το 2020.

Συγκεκριμένα αίρεται η πιστοποίηση:

  1. Του Αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Παραγωγών Αγρίνιου” “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ” που εδρεύει στο Αγρίνιο.
  2. Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, που εδρεύει στην Σπάρτη.
  3. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ” που εδρεύει στον Άγιο Παύλο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.
  4. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ”, που εδρεύει στην Φωκίδα.
  5. Του αγροτικού συνεταιρισμού με την επωνυμία “ΕΝΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ”, που εδρεύει στην Χαλκίδα.


 

  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου