Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Στα "κάγκελα" η παράταξη Φλώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας, μετά την ανεξαρτητοποίηση Καζανά... πολιτικοποιείται το ζήτημα!...





ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ» 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

  Τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδος της 21/08/2020 

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. 


Η σημερινή συνεδρίαση αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν θα είναι διαφορετικές από τις συνεδριάσεις που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Το ύφος, η συναίνεση και η καλή διάθεση συνεργασίας δεν μπορούν να υπάρξουν μετά την πρωτοφανή στα πολιτικά χρονικά του δήμου, μακιαβελικής τακτικής "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", ενέργεια του δημάρχου, να διορίσει αιφνιδιαστικά την 31/07/2020, ως ΕΜΜΙΣΘΟ γενικό γραμματέα του δήμου μας τον κύριο Ι. Ανθή. Τον σύζυγο της δημοτικής συμβούλου της παράταξης κυρίας Καζανά Μαρίας, η οποία ακολούθως, σχεδόν ταυτόχρονα, στις 03/08/2020 δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της.

Όπως είναι γνωστό σε όλους και έχει αναγραφεί σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, η κυρία Καζανά και εκ της επαγγελματικής της ιδιότητας, είχε αναλάβει το δύσκολο έργο του ελέγχου της διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης του δήμου και είχε προχωρήσει το έργο της σε ικανό βαθμό, ώστε με τα στοιχεία αυτά να παρέμβουν οι αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές.

Αντί αυτού, ο κύριος δήμαρχος με το διορισμό σε ΕΜΜΙΣΘΗ θέση του συζύγου της και την ανεξαρτητοποίησή της, (εδώ ισχύει το γνωστό ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται), θεωρεί ότι έλυσε προβλήματα πολιτικής που αφορούν τον ίδιο. 
 Ξεχνά ότι με την ενέργειά του αυτή, η σκοπιμότητα της οποίας είναι αυτονόητη και στερείται κάθε πολιτικής, ηθικής και δεοντολογίας, δεν ανακόπτει καμία προσπάθεια ελέγχου. Μάλιστα, τώρα, με προσωπική του επιλογή -και όπως λέει ο σοφός λαός μας "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω", και "όποιοι σκάβουν το λάκκο για άλλους πέφτουν πρώτα οι ίδιοι μέσα" , εκφράσεις που ακούμε στα χωριά μας βγαλμένες μέσα από τη ζωή- είναι αποκλειστικά  υπεύθυνος για το τοξικό πολιτικό κλίμα που δημιούργησε στο δήμο μας.

Προσωπικά, να αναφέρω ότι είναι γνωστή η πολιτική μου πορεία στον νομό μας. Όλοι εμείς που γαλουχηθήκαμε στην πολιτική και πορευτήκαμε με τις αρχές και την πολιτική φιλοσοφία του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση, νομιμοποιώντας το ΚΚΕ, και δημιούργησε ένα υγιές κλίμα συνεργασίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι δυνατόν να δεχτούμε τέτοιες διχαστικές πολιτικές, στον βωμό αποκλειστικά και μόνο του ατομικού συμφέροντος;

Καλώ σήμερα όλους τους δημοτικούς συμβούλους να πάρουν θέση στην πρωτοφανή αυτή πολιτική συμπεριφορά. Είμαστε υπόλογοι σε μονομερείς αποφάσεις του Δημάρχου που παρεκκλίνουν από το στόχο για το κοινό καλό των δημοτών μας. 


Ο επικεφαλής της Παράταξης

Αναστάσιος Φλώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου