Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

"ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ": αγωνιστήκαμε για την πρώτη εργασιακή κατάκτηση... συσπειρωθείτε μαζί μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια, με τις οικογένειές μας!!...

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ  "Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο"

  Συνάδελφοι, 

   Χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, θεωρούμε ότι το Σωματείο μας κατέγραψε μια έστω μικρή νίκη μέσα στον ορυμαγδό της εποχής. 

    Γιατί νίκη θεωρούμε την προχθεσινή καταβολή, σε κάθε εργαζόμενο, των 250 ευρώ. Και τη θεωρούμε νίκη γιατί μόλις πριν από 20 μέρες, ήτανε  η ίδια ακριβώς διοίκηση της εταιρείας που ανακοίνωνε ότι δεν πάει καλά, ότι έχει οικονομικά προβλήματα, ότι με το διευθυντικό της δικαίωμα θα κάνει ότι θέλει.

     
  Είναι ή ίδια διοίκηση που κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων του Σωματείου μας προς κάθε αρμόδιο, ότι παρανομεί, ότι δε σέβεται τις δικές της συμφωνίες, ότι δεν εφαρμόζει την εργατική νομοθεσία και στο 8ωρο - 5ήμερο και στη χορήγηση αδειών (ειδικά στις ευπαθείς ομάδες) που άρχισε να κάνει βήματα πίσω και να αλλάξει τροπάριο. Να δείξει ένα καλύτερο κοινωνικό προφίλ. 

   Οι καταγγελίες μας έφτασαν σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, από την επιθεώρηση εργασίας της Άμφισσας μέχρι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) Πατρών έως τα Υπουργεία αλλά και στη Βουλή των Ελλήνων. 
    Σε καθημερινή βάση σχεδόν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (πλην ελαχίστων «σκοτεινών» εξαιρέσεων) αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι της περιοχής «έπαιξαν» τις καταγγελίες μας και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

    Μετά από όλη αυτή την κινητικότητα, θα γίνει τελικά συνάντηση με ΣΕΠΕ, Σωματείο και εργοδοσία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να συζητηθούν τα καταγγελλόμενα από μέρους μας.

   
   Η διοίκηση του Σωματείου μας, με ομόφωνες - σχεδόν πάντα - αποφάσεις έκανε το καθήκον της. Ότι δεν έκανε η προηγούμενη (εκλεγμένη μάλιστα) διοίκηση τα δύο τελευταία χρόνια το πράξαμε εμείς με γνώμονα να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των μελών μας με κάθε κόστος με κάθε θυσία.

    Μέλη της προηγούμενης διοίκησης, ακόμη και αυτές τις μέρες, σέρνουν τα απομεινάρια τους προσπαθώντας να πείσουν (ποιους άραγε) ότι «κατόπιν ενεργειών τους» κέρδισαν οι εργαζόμενοι. 
  Ποιοι; Αυτοί που γράψανε τις διαθέσεις όλων μας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Που αψήφησαν  τη Γενική Συνέλευση. Που η κάθε τους μέρα στην εργασία, η ίδια η αναπνοή τους,  είναι συγχρωτισμένη με αυτή των ανώτερων στελεχών της εταιρείας. Που σκοπός της συνέχισής του έργου τους, είναι η λάσπη και η συκοφαντία της σημερινής διοίκησης αλλά και σε προσωπικό επίπεδο ενάντια σε μέλη μας, καθώς και απέναντι σε άλλους εργαζόμενους. Περιφέρουν το σαρκίο τους, σε χώρους δουλειάς, «φωτογραφίζοντας» τους «τεμπέληδες» οι σύγχρονοι Εφιάλτες. Αναρωτηθείτε!! Ποιόν βοηθάνε με αυτή τη στάση;;;;

    
   Απλά περιφρονήστε τους. Αν θέλετε δε να τους τιμωρήσετε για τις πράξεις τους, η καλύτερη τιμωρία είναι η συσπείρωση γύρω από τη διοίκηση του Σωματείου μας. 

 

   Καλούμε για μια ακόμη φορά όσους συναδέλφους αποχώρησαν – παραιτήθηκαν τον προηγούμενο καιρό από το Σωματείο αηδιασμένοι από τη στάση ακριβώς αυτών, των παραπάνω, να επανέλθουν στο Σωματείο μας. 
    
  Ακόμη καλούμε και όσους δεν είχανε γραφτεί ποτέ τους μέχρι σήμερα να κάνουν τώρα την αρχή και να συμπληρώσουν την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση που βρίσκονται στο πίσω μέρος αυτής της ανακοίνωσης και να την παραδώσουν σε οποιονδήποτε από την διοίκηση του Σωματείου,


  Το  Σωματείο έχει ανάγκη όλους μας  και όλοι έχουμε ανάγκη το Σωματείο μας.

Τίποτα δεν τελείωσε... ακόμη και τώρα. Θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθεί το αίτημα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια, με τις οικογένειές μας.



 Πρόεδρος: Κούκος                Πρόεδρος: Κούκος Χρήστος
Αντ/δρος: Αγγελόπουλος Θύμιος.       
Γεν. Γραμματ.: Ποντίκας Γιάννης                     
Αν.Γ.Γραμ.: Λιάπης Σπύρος                                          
Ταμίας: Πολυζογόπουλος Θοδωρής.  
Μέλη: Γλυμής Γιώργος,  
              Γρίβας Νίκος, 
              Δούσμανης Κώστας
       και Παπαιωάννου Λουκάς



Στην πίσω σελίδα η αίτηση εγγραφής και η


δήλωση για την παρακράτηση της συνδρομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου