Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Παναγούλα Χατζησεβαστού - Πάντσου: Μια σπουδαία ανθρώπινη αξία...


 Οι πιο τρυφερές φωτογραφίες παιδιών με ζωάκια! - Ειδήσεις

    
  Και ενώ το σύμπαν αδιαφορεί και χωρίς οίκτο δέχεται χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές (πανδημία) και η θεία δύναμη δεν επεμβαίνει στο κακό, μια σπουδαία ανθρώπινη αξία,  η   α λ λ η λ ε γ γ ύ η μεγαλουργεί.

   Είναι η πιο γνήσια μορφή ανθρωπισμού, συνεργασίας και συμπαράστασης μεταξύ ανθρώπων πέραν από φυλετικές, θρησκευτικές, πολιτικές και άλλες διαφορές.

   Έτσι είδαμε Κουβανούς ιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην γειτονική Ιταλία, είδαμε ανταλλαγή διαπιστώσεων και απόψεων μεταξύ των χωρών της πανδημίας αλλά και τον διπλανό μας να μας χτυπά την πόρτα μήπως χρειαζόμαστε κάτι και να μας λέει, από απόσταση βέβαια, πιο ζεστά την ''καλημέρα''.

   Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανά τον κόσμο, εντός και εκτός συνόρων, υπάρχουν κέντρα αλληλεγγύης, οργανώσεις, ομάδες με σπουδαία προγράμματα και με βαθιά διάθεση προσφοράς όχι μόνο στον πάσχοντα, δυστυχή και φτωχό, αλλά και σε ολόκληρους λαούς καθώς και συστήματα κοινωνικής υποστήριξης, ανεύρεσης εργασίας των νέων, εκπαίδευσης, έρευνας, περιβάλλοντος κ.λ.π. 

  Ασφαλώς τα ωραία λόγια απέχουν πολύ απ' την πραγματικότητα και όλη αυτή η ανωτέρω ειδυλλιακή περιγραφή προϋποθέτει γνήσια διάθεση προσφοράς, ηθική διαχείριση και αλτρουισμό, έχοντας κατά νου τα λόγια του Ναζωραίου - ''αγαπάτε αλλήλους''...

   Θα πρέπει να θέλουμε να προσφέρουμε στον πλησίον μας την πίστη για την ζωή και την σωτηρία της τυχόν χαμένης αξιοπρέπειας...

  ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΣΕΒΑΣΤΟΥ--ΠΑΝΤΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου