Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Δεν έχουν αφήσει μανουάλι στα εξωκκλήσια της Άμφισσας... νέο θύμα ο μοναδικός ναίσκος του Αγίου Νικολάου Εν Βουνένοις στις Πόρτες Αγίου Κων/νου...


  Ένα από τα ιδιαίτερα θρησκευτικά προσκυνήματα που παρουσιάζει ενδιαφέρον στα πλαίσια του προσκυνηματικού τουρισμού στην περιοχή είναι ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουνένοις, στις Πόρτες Αγίου Κων/νου. 
    
   Το εξωκκλήσι βρίσκεται στον μεγάλο βράχο στις τοποθεσία Πόρτες μεταξύ Σερνικακίου και Αγίου Κων/νου και πανηγυρίζει στις 9 Μαίου. 

    Σε αυτό το μοναδικό χώρο, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα και εισήλθαν στον Ιερό Ναό ενώ "σήκωσαν" όλα τα μανουάλια και οτιδήποτε χάλκινο ή αξίας υπήρχε. 
    Σημειωτέον πως το συγκεκριμένο εκκλησάκι βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες της κλοπής. 
   Είναι βέβαιο πως οι επιτήδειοι τα έκλεψαν για τον μπρούτζο και θα διοχετευτούν για λιώσιμο, ενώ θα χρειάστηκαν και φορτηγό αυτοκίνητο ή αγροτικό καθώς το βάρος ήταν μεγάλο. 
   Οι δράστες επικεντρώνονται στον χαλκό και την πώληση του για λιώσιμο καθώς τους αποφέρει αρκετά χρήματα λόγω του βάρους των συγκεκριμένων αντικειμένων.

    Πρόκειται για ένα από τα πολλά κρούσματα όπου οι δράστες κλέβουν μανουάλια από Ιερό Ναό αφού το τελευταίο διάστημα έχουν κατακλέψει επανειλημμένα, με τον ίδιο τρόπο την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Σερνικάκι Άμφισσας καθώς και την Αγία Μαρίνα μέσα στον Ελαιώνα όπου μάλιστα προξένησαν μεγάλες ζημιές. 

   Η κατάσταση στα εξωκκλήσια της Άμφισσας είναι ανεξέλεγκτη αφού οι κλέφτες χαλκού αποσπούν μέχρι τα καντήλια από τα νεκροταφεία..

   Δεν γνωρίζουμε εάν διενεργούνται αστυνομικές έρευνες… εικάζουμε ότι θα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα η οποία έχει… παράδοση σε τέτοιου είδους κλοπές. Πάντως, σε περίπτωση που η Αστυνομία «ξεφύγει» από τις μεταγωγές, υποθέτουμε θα προσανατολιστεί σε  επιχειρήσεις που λιώνουν μπρούτζο… Φθιώτιδα; Βοιωτία;…

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν ακολουθείτε το γνωστό τρόπο;;; Να τους συλλαβετε και να τους αφήσετε αμέσως ελεύθερους. Οι γύφτοι ξέρουν τη διαδικασία που ακολουθείτε μετά τις κλοπές γιαυτό και δεν ανησυχούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή