Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

3ήμερο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων Ελλάδος, διεθνούς συμμετοχής - ενότητα: Επικοινωνιακή διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος...


 1η ημέρα -
 Εργασίες 
 Ελεύθερες ανακοινώσεις 
 Εισηγήσεις 

  Α στρογγυλή τράπεζα 
Προκλήσεις που απορρέουν από τη νέα μορφή μετανάστευσης, την τρομοκρατία και τις ασύμμετρες απειλές

* Επικοινωνιακή διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος



 

   "Χαρά μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας και να συμμετέχω ενεργά σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια και ευκαιρία.
 Ευχαριστώ θερμά για την τιμή και την ευγενή πρόσκληση τον Δρ Πάνο Ευσταθίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων Τομέα Υγείας.
   
 Θα ξεκινήσω με τα λόγια της  Ειδικής Γραμματέως  Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου ... «Ως Ελληνίδα, είμαι υπερήφανη για την αλληλεγγύη που επέδειξε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στους πρόσφυγες και τους μετανάστες»…

  Εδώ,  θα μου επιτρέψετε να αφαιρέσω την λέξη πλειοψηφία: την αντικαθιστώ εύκολα και με επίγνωση με την λέξη το σύνολο! Το σύνολο των Ελλήνων επέδειξε και επιδεικνύει φιλοξενία, αγάπη, διάθεση προσφοράς, και μάλιστα χωρίς έμμισθες θέσεις, χωρίς «εθελοντικούς» μισθούς, χωρίς πολιτικές  σέλφι… και χωρίς οικονομική δυνατότητα.
  
 Η επόμενη αναφορά,  αφορά τα λόγια του Έλληνα νυν πρωθυπουργού: Δεν μιλώ  πλέον για προσφυγικό αλλά για μεταναστευτικό.

  Τρίτη αναφορά: Aποτύπωση της εθνικής εικόνας - κατάστασης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα την 22/1/2020 (στοιχεία της Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης και Επικοινωνίας):
 «Το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα αναφέρεται στην συστηματική παράνομη/παράτυπη είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών στην χώρα κατά τις κύριες περιόδους 1990 - 2011 και 2015 μέχρι και σήμερα. Η πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων στην Ανατολική Ευρώπη το 1989, δημιούργησε το πρώτο κύμα οικονομικής μετανάστευσης με προορισμό την Ελλάδα (με μετανάστες κυρίως από την Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία) διαμέσου των βόρειων συνόρων και στην συνέχεια προστέθηκαν μετανάστες από χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Κατά τη δεκαετία 2000 - 2010, η Ελλάδα έγινε πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών όχι μόνο από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, αλλά από ολόκληρο τον κόσμο, με αποτέλεσμα το 7% του πληθυσμού της χώρας να αποτελείται από μετανάστες από χώρες εκτός Ε.Ε (Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Η  Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ως κύρια είσοδος μετανάστευσης στην Ευρώπη για την περίοδο 2005 - 2010 (συγκεκριμένα χαρακτηρίστηκε ως «η πύλη της Ευρώπης για την παράνομη μετανάστευση».
 Μετά την ελληνική κρίση χρέους , το 2010, σύμφωνα με την FRONTEX, 9 στους 10 μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην Ευρώπη, εισήλθαν μέσω της Ελλάδας.

 Ερχόμαστε στο σήμερα. 2020:

 Συνεχίζω:  η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, επισημαίνει: «Η καταγραφή των πραγματικών μεγεθών του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος συμβάλλει στην όσο το δυνατό πιο αντικειμενική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση της κοινής γνώμης για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, οι διαστάσεις του οποίου υπερβαίνουν τα όρια της Ελλάδας».

   Συνεπώς, ούτε εγώ  θα αναφερθώ σε στοιχεία για το ποσοστό των μεταναστών στον Ελληνικό πληθυσμό, ούτε και στην αυξητική του ταχύτητα για ευνόητους λόγους.

  Με ικανοποίηση πληροφορούμαι ότι οργανώνονται και λειτουργούν Πανεπιστημιακά  Προγράμματα ειδικεύσεων για τα «Μέσα Επικοινωνίας και την Επικοινωνιακή διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα γενιά δημοσιογράφων που να έχει μία πιο σφαιρική, βαθιά και λεπτομερή γνώση του μεταναστευτικού ζητήματος…

   Λυπάμαι που δεν προλαβαίνω πλέον να επιμορφωθώ σχετικά, και για τον λόγο αυτό επιστράτευσα τις γνωριμίες μου στον ευρωπαϊκό χώρο. 
 Από όσα άκουσα από φίλους δημοσιογράφους της Γαλλίας και  Γερμανίας, το ποσοστό των βιασθέντων γυναικών και παιδιών από μετανάστες ανέρχεται σε επίπεδα  απαράδεκτα υψηλά. Δεν θα αναφέρω το νούμερο για να μην "ενοχλήσω"...  Η εγκληματικότητα σε άλλες μορφές επίσης.  Το ποσοστό δημοσιοποίησης των περιστατικών, όμως, ασήμαντο. Μη αναγνώσιμο. Οι αρχές δεν δέχονται καταγγελίες και η δημοσιοποίηση απαγορεύεται.
  Γιατί; 
 Διαχείριση κρίσης. 

 Ως δημοσιογράφος είμαι εξαιρετικά προβληματισμένη.
Ως πολίτης είμαι ουσιαστικά ανήσυχη.
Ως άνθρωπος θέτω εαυτόν  προ του διλήμματος. Οφείλουμε να κοινωνήσουμε την αλήθεια;;
  Να ομολογήσουμε (μιλώντας με την εμπειρία της άμισθης προσφοράς) πως οι άνθρωποι που ονομάζονται  «επενδυτές», ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ;  ότι ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ; Δεν αφομοιώνονται;

  Η ευθύνη της δημιουργίας αντικτύπου επιτρέπεται να κάνει την επικοινωνιακή διαχείριση, πολιτική διαχείριση; 

 Έρχομαι από τους Δελφούς: όπου  η νομοθεσία, η θεσμική θωράκιση των ΖΟΕ και του Δελφικού τοπίου της  Ουνέσκο,  δεν επιτρέπουν δομές σε Ζώνη απολύτου προστασίας!  Ωστόσο είναι από τις πρώτες  περιοχές που διέρρευσε ότι θα φιλοξενήσει δομή.
  Επίσης έχουμε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μαλανδρίνου, γνωστές στο πανελλήνιο και τις φυλακές Άμφισσας. 
 Έχουμε και οικισμούς ΡΟΜΑ.

  Οφείλουν οι αρχές να δίνουν τα αληθή στοιχεία. Πχ ένας Πακιστανός με υπηκοότητα εμφανίζεται ως ημεδαπός. Διαβάζουμε λοιπόν στα δελτία τύπου και μεταφέρουμε  ότι "ημεδαπός διέπραξε το τάδε  έγκλημα"..

 Ζητάμε επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης,  πόσοι κρατούμενοι είναι Έλληνες και πόσοι αλλοδαποί;
  Σε τί πρόσωπα αφορούν τα εγκλήματα; Έχουμε βιασμούς, κλοπές, δολοφονίες, κι έχουμε και ανθρώπους που κλείνονται φυλακή επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία. Μαζί. Να μας δώσουν τα στοιχεία, να δούμε τα ποσοστά εγκληματικότητας των Ελλήνων και των «ημεδαπών» των δελτίων τύπου! 

  Άλλωστε  θέμα ενσωμάτωσης δεν υφίσταται. Πολυπολιτισμικότητα δεν διαπιστώνεται,  απλά  συμβίωση πολιτισμών. Ξέχωρες γειτονιές, γκέτο,  και από προσωπική επιλογή του καθενός. 
 Οι ΡΟΜΑ  χιλιάδες χρόνια τώρα, ενσωματώνονται; Και είναι ελεύθερη επιλογή τους.

  Δια στόματος του υπουργού κ. Αυγενάκη στην Βουλή ακούσαμε ότι η χώρα μας έχει δώσει 30 δις μόνο για την υγεία των μεταναστών. 

 Εφ όσον  λεφτά υπάρχουν για τους αφικνούμενους, θα υπάρχουν και για να δοθούν κίνητρα να επιστρέψουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό  καθώς και για να δημιουργηθούν  σοβαρά κίνητρα για την γέννηση παιδιών στα νέα ζευγάρια.
    
 Από 2.2 δις που δόθηκαν για το μεταναστευτικό η Ελλάδα πήρε μόνο 345 εκατομμύρια.  Τα υπόλοιπα  πήγαν σε ΜΚΟ, οργανισμούς, διαχειριστές κλπ

 Για οποιαδήποτε δομή που δημιουργείται, όσοι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ πληρώνονται από εμάς.
  
  Πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού  δικαστηρίου ορίζει ότι: από την στιγμή  που οι επενδυτές εισέρχονται παράνομα, το κράτος υποδοχής έχει το δικαίωμα να τους βάλει σε καράβι και να τους επιστρέψει στην πατρίδα τους. Αν θέλει κάποιος να διεκδικήσει άσυλο θα πρέπει να πάει στην πρεσβεία του και να το πράξει ακολουθώντας τα νόμιμα.
  
  Πρόσφατα στην Χίο αφίχθη φουσκωτό με δεκάδες επιβάτες που δήλωσαν όλοι 18χρονα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα  από την Συρία.  Όλοι με ένα όνομα: Μαχμούτ. Έτσι διαπιστώθηκε ότι οι Σύριοι όλως αιφνιδίως μαύρισαν,  πολύ, απέκτησαν υποσαχάρια χαρακτηριστικά,  και δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι από την ηλικία τους, όταν φτάνουν τα 18!

   Γιατί δεν επιλέγουν  κράτη που να έχουν το ομόδοξο και ομόθρησκο;  Για παράδειγμα το Ομάν είναι το πλουσιότερο κράτος στον κόσμο…  γιατί τους ελκύει η Ελλάδα που βρίσκεται στην δίνη της κρίσης;... συγχωρέστε με: από την οποία βγαίνουμε σιγά - σιγά,  αφήνοντας τα σπίτια μας στα φαντς, για να αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι...

  Όπως και νάχει,  η συμβίωση αλλάζει άμεσα την διαβίωση σε επιβίωση: πώς αντιδρούν οι λαοί στη νέα πραγματικότητα; 
 Τι περιμένουν από τα ΜΜΕ; 

Έχω το μικρόφωνο στο χέρι μου. 

 Έχω την είδηση και έχω και την διαχείριση της είδησης. 

 Τι να κάνω; 

Παρακαλώ, βοηθείστε με!

Ευχαριστώ…"

 * Ευχαριστούμε τους σημαντικούς Επιστήμονες και Διπλωμάτες Ευρωπαίους και Έλληνες πρέσβεις της θεματολογίας για τα θερμά τους συγχαρητήρια και την αγάπη τους. Όπως υποσχεθήκαμε αναρτούμε την ομιλία κατόπιν θερμού αιτήματος...

^Επί της παρούσης δευτερολογώντας εκλεκτός και γνωστός Ευρωπαίος επιστήμων Αντιπρόεδρος  του ΠΟΥ, διατύπωσε την εμπειρία του όταν τους κάλεσαν στην Μυτιλήνη να ερευνήσουν τις συνθήκες περίθαλψης: 

 "Διαπιστώσαμε κατ αρχήν ότι υπήρχε έντονο μπούλινγκ από τους μετανάστες προς τους Έλληνες ασθενείς! Επίσης απόλυτη προτεραιότητα περίθαλψης με σκληρή παρέμβαση των ΜΚΟ. Όταν εξετάσαμε, διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία των μικρών παιδιών είναι βιασμένα και κακοποιημένα με απάνθρωπο τρόπο. Ρωτούσαμε τις μητέρες και δεν άνοιγε κανένα στόμα... που αν αυτό γινόταν σε Ελληνική οικογένεια η μάννα θα ξεσήκωνε τον κόσμο!...".

  _# Επίσης ο Γάλλος διεθνής Σύμβουλος της χώρας, μας διασκέδασε εξαιρετικά, όταν, ευχαριστώντας Κινέζους  επιστήμονες μόνιμους κατοίκους Ελλάδος, μας ενημέρωσε πως πηγαίνοντας μαζί τους στον υπουργό υγείας για σύσκεψη, εκείνος αρνήθηκε να τους δει, φοβούμενος τον ... κορωνοϊό!!!....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου