Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ανοιχτή επιστολή μεταλλεργάτη του «Εργοταξιακού»: Πάρτε το χαμπάρι! ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ!...


 Αποτέλεσμα εικόνας για μεταλλεια φωκιδα"

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 

    Στις 12 Γενάρη, συνεδριάσαμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο του «Εργοταξιακού» και μέσα στα θέματα που συζητήσαμε ήτανε να ζητηθεί συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας για: 

  
  - Τελειώνοντας το 9μηνο της «συμφωνίας» που υπέγραψαν (η πλασματική πλειοψηφία της διοίκησής μας, κόντρα στη Γεν. Συνέλευση) να μην ξανά-υπάρξει εργασία τη νυχτερινή βάρδια του Σαββάτου. 
 Για να αλλαχτεί ο παλαιωμένος μηχανικός και μηχανολογικός εξοπλισμός. 
 Ότι δεν επαρκεί (και για τους πιο πάνω λόγους) το προσωπικό του συνεργείου.
  Ότι αργούν τα αναλώσιμα υλικά είτε για την υγιεινή και ασφάλεια (πόσιμα νερά, γάλατα, μέσα ατομικής προστασίας κλπ) είτε και για την ίδια την παραγωγή.
    
   Την Παρασκευή 31/1, το πρωί, ενημερώθηκα από τον πρόεδρο ότι τη Δευτέρα 3/2 έχει συνάντηση το ΔΣ του  «Εργοταξιακού» Σωματείου μας  με τη διεύθυνση της εταιρείας και γι αυτό θα συνεδριάσουμε σαν ΔΣ την Κυριακή 2/1. 
   Κάποια δε από τις προηγούμενες μέρες, ο πρόεδρος, μέσα σε λεωφορείο της βάρδιας ανέφερε ότι έχει πληροφορίες ότι «η εταιρεία θέλει να βάλει τους εργαζόμενους για εργασία και τις Κυριακές και πιθανόν να μας θέλει γι αυτό να βρεθούμε με το Σωματείο». 

  Την Κυριακή δε ζήτησα να μου ειπωθεί με τι ατζέντα πάμε στη συνάντηση και έκπληκτος άκουσα ότι μας θέλει η εταιρεία με θέματα που αυτή έβαλε (όπως την αξιολόγηση) και που τα είχαν πάρει, τα θέματα, κάποιοι από τη Διοίκηση του Σωματείου ηλεκτρονικά. 
 Για την εργασία τις Κυριακές, ο πρόεδρος μας αποκάλυψε ότι αυτό του το είπε ο προσωπάρχης.
  
    Έβαλα λοιπόν θέμα στο Συμβούλιο να κάνουμε μία αναφορά για το θέμα αυτό, την οποία θα δώσουμε γραπτώς και που θα λέει «Υπάρχουν το τελευταίο διάστημα φήμες, από διάφορους εργαζόμενους αλλά και από κάποια στελέχη ότι η εταιρεία επιδιώκει – θέλει να εργαζόμαστε και τις Κυριακές. Ζητάμε επίσημα από εσάς, γι αυτό και σας καταθέτουμε γραπτώς αυτό το κείμενο, να διαψεύσετε κατηγορηματικά τις φήμες αυτές καθώς είναι γνωστές οι επιδιώξεις σας και για εργασία την Κυριακή αλλά κυρίως και για να εδραιώσετε την  Σαββατιάτικη εργασία, τη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων, για κατάργησή της και επαναφορά στην 5θήμερη βδομάδα, όπως παλιότερα!».
    Πέραν αυτών να μη μπούμε σε καμία διαδικασία διαλόγου και να συνεδριάσουμε προκειμένου να βγάλουμε ανακοίνωση ενημέρωσης των μελών μας.
      
  Η πρότασή μου αυτή δεν έγινε δεκτή, δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία και στην κυριολεξία συρθήκαμε στη συνάντηση ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΘΕΛΕ και που δεν έγινε καμία αναφορά για τα ζητήματα που μας καίνε, αν και προσπάθησα να  επιβάλλω και στον πρόεδρο και στο γραμματέα να βάλουν το ζήτημα αυτό. 
 Μάταια όμως. 

  Η κουβέντα έγινε για την αξιολόγηση και που εμένα αυτό που μου άφησε, όλη η διαδικασία, είναι ότι αυτή (η αξιολόγηση) και θα διχάσει τους εργαζόμενους και θα δημιουργήσει στρατιές ημετέρων αλλά και πληβείων. Όλα αυτά μαζί με την (απλήρωτη) εργασία τις Κυριακές που είναι μύχιος πόθος όλων των εργοδοτών μας οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα με δουλειά νύχτα με νύχτα κλπ.
   
   Επειδή πολύς λόγος θα γίνεται από όλους μας και όχι άδικα,  για την συνέχιση της εργασίας τα Σάββατα και την κατάργηση της Κυριακής αργίας, το συνδικαλιστικό μου καθήκον είναι η ενημέρωση αυτών που με αναδείξαν στη διοίκηση του σωματείου αλλά και όλων των εργαζομένων.
    Σαν επίλογο προσθέτω αυτούσια (αντιγράφω) όσα έγραψαν και δημοσιοποίησαν στις 30/1/2020 (μόλις προχθές) με επιστολή τους οι εργαζόμενοι στα jumbo που ο εργοδότης τους, τους επιβάλλει την εργασία  κάθε Κυριακή, για όλο το χρόνο.


ΕΜΕΙΣ θα ακολουθήσουμε τον δικό μας ΑΓΩΝΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τα δικά μας αιτήματα, τη ΖΩΗ μας, μακριά από καλοθελητές και τσιράκια!
Πάρτε το χαμπάρι!
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου