Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»: Αύριο το Μνημόσυνο του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, στην Ι. Μονή Προφήτη Ηλία Χρισσού με αφορμή τα 188 έτη από τη δολοφονία του...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ



                       Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»,

  Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια, με αφορμή τα 188 έτη από τη δολοφονία του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος 
 τελεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στην Ι.Μ. Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος, Μνημόσυνο εις μνήμην του.

   Ο Ιωάννης Καποδίστριας αποδεδειγμένα αποτελεί το πρότυπο του Χριστιανού πολιτικού, ο οποίος δεν θεωρούσε την πολιτική εξουσία πέρα και ανεξάρτητη από την Εκκλησία. 
  Δεν την ασκούσε αυτόνομα, αλλά έχοντας τη βαθύτατη συνείδηση ότι η πολιτική εξουσία ανήκει στην «πάσα εξουσία» του Χριστού. 
 Οι πολιτικές του επιλογές ήταν απόλυτα πρωτότυπες, επειδή ο Κυβερνήτης εμπνεόταν από την βαθιά του πίστη στον Χριστό και την αντίληψη περί Πολιτικής που επικρατούσε στη Ρωμιοσύνη. 
  Γι’ αυτό δεν αντέγραψε κανένα υφιστάμενο πολιτικό σύστημα της εποχής του. 
     Αυτή η απόλυτα έντιμη, θυσιαστική και ανιδιοτελής άσκηση της πολιτικής κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αναστήσει την Ελλάδα από τις στάχτες και να δημιουργήσει Κράτος. 

    Με βαθύτατη αίσθηση ευγνωμοσύνης προς αυτό το μοναδικό ανάστημα στον χώρο της πολιτικής στην Πατρίδα μας, η Πολιτική Παράταξή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καλεί την πνευματική και πολιτική ηγεσία του Ν. Φωκίδος και όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στο Μνημόσυνο εις μνήμην αυτού του όντως μεγάλου πολιτικού Ανδρός. 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου