Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας: "Τελικά, τα παιδιά θα προπονηθούν;"...


Αλήθειες αθλητικές και αυτοδιοικητικές...

(προσωπική ανάρτηση)

Από   Σοφία Αναγνωστάκου

 

  Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας πρέπει να παραμείνει ανοικτό, τα επιχειρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν κατατεθεί, επίσης και οι προτάσεις για σωστή και οικονομικότερη λειτουργία. 

  Έχει δοθεί η ευκαιρία σε όποιον διαφωνεί, επώνυμα, όχι ανώνυμα, να τοποθετηθεί. Αναμένουμε ακόμη τα εξής:
  α) το κάλεσμα των αθλητικών συλλόγων από τον πρόεδρο και το συμβούλιο της Ιτέας, για διαβούλευση σχετικά με την ορθότερη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και 
 β) τη
σύσταση αθλητικής επιτροπής του Δήμου Δελφών.

   Ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο, αναγνωρίζουμε ότι συμπάσχουν με τη νέα δημοτική αρχή, άλλωστε ποιος δε συμπάσχει; Παρόλα αυτά, τοποθετήθηκαν υπέρ του άμεσου ανοίγματος του κολυμβητηρίου. 

  Από την άλλη, θα μιλήσω για τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας γιατί οι ενήλικες τοποθετήθηκαν από μόνοι τους. Τα παιδιά μας, λοιπόν, που κατηγορηθήκαμε πως τα χρησιμοποιούμε για δικούς μας σκοπούς, έχουν φωνή, απλά δεν μπορείτε να την ακούσετε.
  Μόνο και μόνο για αυτό το λόγο σας τη μεταφέρουμε και ναι, για να φτάσει στα αυτιά σας, θα τα χρησιμοποιήσουμε:
   "Κύριοι, δε μας απασχολούν τα "οικονομικά" προβλήματα σας, εμείς είμαστε παιδιά και διεκδικούμε τα όνειρά μας". Τα εισαγωγικά στα "οικονομικά" τα βάζω εγώ, ως ενήλικας. 

  Οι υποστηρικτές του ΝΟΙ αναμενόμενα πολλοί. Τουλάχιστον προσβλητική η αναφορά στον κόσμο του ΝΟΙ με τον χαρακτηρισμό: "όχλος". Από το να μιλάμε για αρνητική προδιάθεση του κόσμου, ας μιλήσουμε καλύτερα για το εξής:
   "Τελικά, τα παιδιά θα προπονηθούν;"...

  Τουλάχιστον προσβλητική η φωτογραφία, τοπικού site ενημέρωσης, που "σατιρίζει" την ιστορία του ΝΟΙ. Καλά, για την παραπληροφόρηση, τα ανυπόστατα ψεύδη, τη δημιουργία εντυπώσεων, τις προσωπικές απειλές και τους εκβιασμούς, ούτε λόγος. 
 Όταν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, αναγκαστικά, βάλλεσαι με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει άλλος. 

   Καλώς ή κακώς τυγχάνει να εκπροσωπώ τον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας (όσο στηρίζομαι από τον κόσμο του ΝΟΙ θα μου επιτρέψετε να κρατήσω αυτήν την ιδιότητα) και ταυτόχρονα να έχω εκλεγεί δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας του Δήμου Δελφών. 
  Αντιπολίτευση γόνιμη: υπέρ στα θετικά, σκληρή στάση στα αρνητικά, λόγος στα Τοπικά και Δημοτικά Συμβούλια (όταν δε μας δίνεται, τον παίρνουμε από μόνοι μας και όταν δεν καταγράφεται στα πρακτικά, ευτυχώς που υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι), διεκδίκηση (σε αυτό το σημείο ας με συγχωρήσουν οι κάτοικοι των άλλων δημοτικών ενοτήτων) ως επί το πλείστον, των δικαιωμάτων της δημοτικής ενότητάς σου. 

  Την ίδια λογική, δε χρειάζεται να είσαι αντιπολίτευση, μπορούν να ακολουθούν και οι κατέχοντες αυτοδιοικητικές θέσεις... 

                                                                     Σοφία Αναγνωστάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου